HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

HiQ förvärvade den tyska digitaliseringskonsulten Scandio i maj 2021. Företaget har sitt huvudkontor i München och fokuserar på IT, cloud-teknologi och agil mjukvaruutveckling. Scandio är en Atlassian Platinum Solution Partner och Amazon Web Services-partner som har utsetts till ”årets partner” inte bara en, utan flera gånger. Företaget har dessutom visat upp en stark tillväxt som drivits av teknikutvecklingen, de anställda och en unik företagskultur. 

Idag meddelar HiQ nästa steg i tech-konsultens expansion på den tyska marknaden, där Scandio förvärvar K15t:s enhet med specialister på kundanpassning av Atlassian Software. Enheten erbjuder konsulttjänster inom områden som utrullning, skräddarsydd apputveckling, support för drift och appar, integrering och sammanslagning. K15t kommer att fortsätta utveckla sina framgångsrika appar för Atlassian Marketplace, med fokus på företagets plattform och app-industrin.

– Det är otroligt roligt att den här enheten på K15t nu blir en del av Scandio och HiQ. Det är en fantastisk möjlighet för våra anställda att ingå i en större koncern, som har närvaro i fler länder och bredare verksamhet. Det ger dem större chanser att få bättre uppdrag framöver. Vi kommer att fortsätta ha en god relation till Scandio, precis som vi alltid har haft. Som företag kommer K15t nu att helt kunna fokusera på att bygga appar till Atlassian-plattformen och på så sätt hjälpa våra kunder att utnyttja sina produkters fulla potential, säger Stefan Kleineikenscheidt, grundare av K15t.

Den förvärvade K15t-enheten har sitt kontor i Stuttgart, vilket nu blir Scandios första kontor i staden. Verksamheten och de 12 anställda kommer att integreras helt i Scandio, som i och med förvärvet växer till nästan 150 anställda. Dessutom är företagen, vad gäller företagskultur, lika varandra. K15t vill arbeta bättre tillsammans genom en värdedriven kultur där öppenhet, innovation och starka team är viktiga delar. Det stämmer väl överens med HiQ-koncernens värdedrivna kultur. 

– Vi har som mål att bli Atlassian-ledande på den tyska marknaden och det här förvärvet är en bit på vägen för att nå dit. Det är jättespännande att välkomna teamen till Scandio idag och behålla den goda relationen med K15t, nu med ett Scandio-team mycket närmare geografiskt!, säger Christoph Köberle och Christian Koch, grundare av Scandio.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom IT-säkerhet

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt. Avtalet är ett av fem områden i Kammarkollegiets stora upphandling för IT-konsulttjänster. HiQ vann fyra av fem områden i upphandlingen. 

– Roligt att vi tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom detta område! IT- och cybersäkerhet är ett allt mer viktigt och växande område inom digitaliseringen. HiQ har en otroligt stark kompetens och erfarenhet inom området och att låta den komma till nytta för den fortsatta utvecklingen av offentlig sektor i Sverige är något jag är stolt över, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer