HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Framgången med Anders Wallenstens bok Hälsogåtan har varit svår att undgå. Boken, som lanserades i december 2020, går tillbaka till människans ursprung för att reda ut hälsogåtan från ett vetenskapligt, evolutionärt och erfarenhetsbaserat perspektiv. En ungdomsversion av boken har lanserats som syftar till att hjälpa elever på högstadiet och gymnasiet att få kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut samt få förståelse för att hälsa är en helhet.

HiQ designar och utvecklar den interaktiva webbplats som skolor kan använda gratis i sitt arbete med Hälsogåtan. Med det digitala verktyget kaneleverna göra självskattningar och jobba individuellt med sina hälsovanor. Till exempel kan elever skapa sina egna hälsohjul, som baseras på bokens sex hälsonycklar; rörelse, mat, relationer, tankar, omgivning och sömn. Delar av boken finns också tillgänglig som ljudfiler på den interaktiva webbplatsen.

– Det har varit jättekul att få arbeta med HiQ för att ta fram det digitala verktyget. Det är ett utmärkt komplement till boken och lärarhandledningen som underlättar för ungdomarna att verkligen ta till sig kunskapen från Hälsogåtan, säger Anders Wallensten, författare till Hälsogåtan.

Klassuppsättningar av boken Hälsogåtan erbjuds till skolor via organisationen SCRIIN. Boken går att köpa till ett förmånligt pris där även lärarhandledning ingår som även stöttas av det digitala verktyg som HiQ har byggt. En del i att förbättra och förenkla människors liv, vilket HiQ arbetar för, är att jobba för en mer hälsosam värld.

Läs mer:
https://www.halsogatan.se
https://www.bonnierfakta.se/forfattare/61354/anders-wallensten/
https://www.scriin.org


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom IT-säkerhet

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt. Avtalet är ett av fem områden i Kammarkollegiets stora upphandling för IT-konsulttjänster. HiQ vann fyra av fem områden i upphandlingen. 

– Roligt att vi tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom detta område! IT- och cybersäkerhet är ett allt mer viktigt och växande område inom digitaliseringen. HiQ har en otroligt stark kompetens och erfarenhet inom området och att låta den komma till nytta för den fortsatta utvecklingen av offentlig sektor i Sverige är något jag är stolt över, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer