HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Foto: Yamaha Motor

Yamaha Motor Europe och HiQ har jobbat tillsammans i 5 år kring Yamaha Motors app MyRide. I appen kan förarna få ut värdefull information från sin senaste ”Ride” – kurvtagning, medelhastighet, höjd över havet, skapa egna rutter, samt även möjligheten att dela information med vänner. Appen har utnyttjat telefonens smarta funktioner för all mätdata och fungerar separat från scootern. Nu hårdvarukopplas en scooter mot appen för första gången – nya NMAX, från och med 2021 års modell, är Yamaha Motors första uppkopplade fordon någonsin i Europa och därmed startskottet av en digital upplevelse av scooteråkning.

Yamaha Motors nya version av fordonen NMAX 125 och NMAX 155 ger användaren möjlighet att koppla upp sin scooter till MyRide-appen och ta del av ny information som bränslekonsumtion, sin senaste parkerade position, batteri- och oljestatus samt notifikationer om fordonets status. Det är några av funktionerna som kommer kunna ge ett smidigare ägande men även en förhöjd upplevelse och möjlighet att alltid ha bra koll på hur scootern mår. 

HiQ har stått för design och systemutveckling av både iOS och Android versionen av MyRide från start. 


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom IT-säkerhet

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt. Avtalet är ett av fem områden i Kammarkollegiets stora upphandling för IT-konsulttjänster. HiQ vann fyra av fem områden i upphandlingen. 

– Roligt att vi tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom detta område! IT- och cybersäkerhet är ett allt mer viktigt och växande område inom digitaliseringen. HiQ har en otroligt stark kompetens och erfarenhet inom området och att låta den komma till nytta för den fortsatta utvecklingen av offentlig sektor i Sverige är något jag är stolt över, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer