HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom IT-säkerhet

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt. Avtalet är ett av fem områden i Kammarkollegiets stora upphandling för IT-konsulttjänster. HiQ vann fyra av fem områden i upphandlingen. 

– Roligt att vi tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom detta område! IT- och cybersäkerhet är ett allt mer viktigt och växande område inom digitaliseringen. HiQ har en otroligt stark kompetens och erfarenhet inom området och att låta den komma till nytta för den fortsatta utvecklingen av offentlig sektor i Sverige är något jag är stolt över, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Ramavtal HiQ för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt omfattar resurskonsulttjänster inom IT-säkerhet. Ramavtalet tecknas med Statens Inköpscentral vid Kammarkollegiet. De ansvarar för samordnade ramavtal för att effektivisera upphandlingar av varor och tjänster som myndigheter upphandlar ofta, i stor omfattning eller till stora värden. Eftersom upphandlingen är statligt samordnad innebär det att nu när ramavtalet är tecknat kan HiQ leverera till ett stort antal av andets myndigheter. 

Det nya ramavtalet inom området IT-säkerhet blir en viktig del i HiQs satsning på Cyber Security. I en alltmer digitaliserad värld går inte de stora hot som finns inom digitala system att förneka. Därför bygger HiQ upp en heltäckande cybersäkerhetsavdelning med syfte att hjälpa existerande såväl som nya kunder med att hantera det cyberhotlandskap som de omgärdas av. Målet är att göra samhällen, företag och organisationer handlingskraftiga att möta cyberhoten och med det säkra deras fortsatta digitaliseringsresa. Ramavtalet är skrivet med HiQ i partnerskap med ett antal andra aktörer inom detta område. 

Avtalet sträcker sig fram till 2024-03-09 med en förlängningsoption till och med maximalt 2026-03-09.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer