HiQ ny partner till Women in Tech Sweden

HiQ meddelar idag att företaget och Women in Tech Sweden ingår i ett partnerskap som sträcker sig över hela 2022. Den hyllade organisationen och tech-konsultbolaget kommer, förutom den årliga Women in Tech-konferensen, att arrangera två event tillsammans under året.  

– Jag är otroligt stolt över att vi på HiQ inleder ett samarbete med organisationen Women in Tech Sweden! För oss är det viktigt att alla känner sig välkomna in i tech-branschen. Tillsammans med Women in Tech Sweden kommer vi jobba för att utveckla vårt eget arbete på HiQ och hoppas kunna bidra till en mer inkluderande bransch med större mångfald, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Vad som började som ett event på Internationella Kvinnodagen 2014 har under åren vuxit till en gemenskap, plattform och rörelse. Women in Tech Sweden är en organisation som har som mål att inspirera kvinnor att välja en karriär inom media och teknik – och att få de som redan är i branschen att stanna kvar genom att tillhandahålla förebilder, nätverk och erfarenhet från framgångsrika, intressanta och banbrytande människor inom tech. Detta görs både genom en årlig konferens samt genom andra event för nätverket. Women in Tech Sweden är en ideell organisation och bakom initiativet står några av Sveriges största och mest inflytelserika teknikföretag. Idag har organisationen över 14 000 medlemmar och man välkomnar alla kön, en förändring kan bara skapas tillsammans.

Att alla känner sig välkomna i tech-industrin är viktigt och något som ligger HiQ varmt om hjärtat. Därför meddelar HiQ idag att företaget går in i ett partnerskap med Women in Tech Sweden, ett partnerskap som sträcker sig över hela 2022. För att tillsammans med organisationen arbeta för en mer inkluderande tech-bransch med större mångfald.

– Det är oerhört glädjande att få bidra till ett bättre, smartare och hållbarare samhälle tillsammans med HiQ. Det är också väldigt roligt att få introducera HiQ till våra 14 000 medlemmar. Vi ser fram emot ett spännande 2022 och ett partnerskap med en av Sveriges främsta teknikkonsult bolag, säger Elin Eriksson, Director Women in Tech.

Women in Tech-konferensen anordnas vanligtvis runt den internationella kvinnodagen 8 mars, men är på grund av Covid-19 framflyttad till den 13 maj 2022. Konferensen hålls på Stockholm Waterfront Congress Center och är den helt klart största inom sitt segment. Konferensen #WITswe2022 hartemat Level Up!, och fokuserar på just hur vi alla kan ta eget och gemensamt ansvar för en bättre framtid – något som går helt i linje med HiQs vision om att förenkla välden med tech.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer