HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting – blir en del av HiQs Frends

HiQ har siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag. Idag går koncernen ut med att man förvärvar integrationsspecialisten Abizko Consulting, med kontor i Stockholm, Örebro och Malmö. Abizko Consulting kommer på sikt att bli en del av HiQs Frends.

– Jag är glad att idag, under min första vecka på jobbet, kunna välkomna Abizko Consulting till HiQ-familjen. Vi är väldigt imponerade av det Abizko Consulting har lyckats bygga upp sett till kompetens och kvalitet i sina tjänster och det känns extra kul att företagskulturerna matchar varandra så bra. På både HiQ och Abizko Consulting finns en stark och naturlig vilja att ha kul tillsammans, på jobbet så väl som utanför arbetstid där olika intressen kopplar folk samman, säger Samuel Skott, CEO på HiQ. 

Abizko Consulting grundades i Stockholm 2018 och är experter inom systemutveckling, integration och infrastruktur baserat på Microsofts teknologier. Idén bakom företaget är tanken att rekrytering och samspelet i vardagen mellan sälj och leverans många gånger kan göras mycket effektivare och bättre. Från start har Abizko Consulting lyckats kamma hem spännande uppdrag med kunder såsom Sandvik, KPA Pension, Skatteverket, Lantmännen och många fler.

– Jag är otroligt stolt och glad att idag kunna tillkännage att vi blir en del av HiQ och den fantastiska familj som det innebär. När vi tänkte på vilket bolag vi skulle kunna tänka oss att slå oss samman med var HiQ högst upp på listan, det är en perfekt match. Det är en fantastisk möjlighet för oss och gör att vi som bolag tar nästa kliv. För våra anställda betyder det här ännu mer möjligheter. Tyngden som HiQ ger dem är något som vi inte har haft förmåga att erbjuda våra anställda på egen hand, säger Krister Skoog, en av grundarna på Abizko Consulting. 

Sedan starten 2018 har Abizko Consulting gjort en kraftig tillväxtresa. Huvudfokus har varit att rekrytera marknadens mest kompetenta konsulter för att leverera tjänster av yttersta kvalitet och förmå sig att växa i den snabba takt som företaget har gjort. Abizko Consulting har kontor i Stockholm, Örebro och Malmö och består av 18 medarbetare. Till en början kommer man att fortlöpa under eget varumärke men med tiden bli en del av HiQs Frends. 

Frends iPaaS är en integration- och automationsplattform byggd för det hybrida it-landskapet. Frends kopplar samman system och applikationer som annars är separata för att alla delar i en affärsprocess alltid ska ha tillgång till rätt information i rätt tid. Frends mjukvara levereras som en prenumerationstjänst, en så kallad Integration Platform as a Service (iPaaS). Abizko Consulting och HiQs Frends är en bra teknisk match då Abizko Consultings huvudfokus är Microsoft Azure. Företaget blir början på ett utvecklingsteam inom Sveriges gränser för HiQs Frends.

– Superkul att Abizko Consulting joinar HiQ och Frends. Vi har under en tid expanderat våra affärer i Sverige och att utöka med ytterligare 18 fantastiska medarbetare, som dessutom kommer komplettera vår utvecklingsverksamhet i Finland, är toppen. Abizko Consultings resa de senaste åren är något av en framgångssaga och vi ser fram emot att fortsätta den tillsammans. De är riktigt vassa på integration så vi är väldigt glada att kunna välkomna dem till teamet idag, säger Jukka Rautio, Head of HiQs Frends & Country Manager på HiQ Finland.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer