Sven Ivar Mørch lämnar HiQ

Sven Ivar Mørch, CEO för HiQ, lämnar sin position i företaget med omedelbar verkan. Fredrik Malm, CFO för HiQ, tar över rollen som interimistisk CEO fram till dess att en formell företrädare tar över. Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CEO pågår.

– Jag vill tacka Sven Ivar för hans hårda arbete under det senaste året som CEO för HiQ. Han kom in under en förändringstid och har åstadkommit mycket på kort tid. Gällande företagets framtidsplaner och inriktning har vi efter många diskussioner dock tagit det ömsesidiga beslutet att gå skilda vägar. Jag önskar Sven Ivar all lycka till i framtiden, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Fredrik Malm, CFO för HiQ, tar över rollen som interimistisk CEO. Foto: Jonas Bilberg.

Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CEO för HiQ pågår och fram till dess att en efterträdare är utsedd tillträder Fredrik Malm som interimistisk CEO. Fredrik Malm har en bakgrund på HiQ som CFO sedan 19 år. Han har ett mycket starkt HiQ-hjärta, är en tydlig ledargestalt på företaget och har varit en viktig del i att bygga upp HiQs värderingsdrivna organisation sedan 2000-talet. John Klint tar över rollen som tillförordnad CFO.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Lamia

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar HiQ nu e-handelsspecialisten Lamia. Det finska företaget Lamia grundades 2012 och specialiserar sig på att bygga och utforma digitala tjänster och multikanallösningar för retail. Med 90 anställda och en stadig tillväxt blir företaget ett strategiskt viktigt tillskott för HiQs investeringar i retail.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Lamia till oss på HiQ. Vi ser en explosiv ökning av efterfrågan på e-handelslösningar. Med deras djupa kunskap inom design, utveckling, moln och data – samt viktiga kunder och partners kommer Lamia att bidra till vår fortsatta utveckling inom området, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer