Sven Ivar Mørch lämnar HiQ

Sven Ivar Mørch, CEO för HiQ, lämnar sin position i företaget med omedelbar verkan. Fredrik Malm, CFO för HiQ, tar över rollen som interimistisk CEO fram till dess att en formell företrädare tar över. Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CEO pågår.

– Jag vill tacka Sven Ivar för hans hårda arbete under det senaste året som CEO för HiQ. Han kom in under en förändringstid och har åstadkommit mycket på kort tid. Gällande företagets framtidsplaner och inriktning har vi efter många diskussioner dock tagit det ömsesidiga beslutet att gå skilda vägar. Jag önskar Sven Ivar all lycka till i framtiden, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Fredrik Malm, CFO för HiQ, tar över rollen som interimistisk CEO. Foto: Jonas Bilberg.

Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CEO för HiQ pågår och fram till dess att en efterträdare är utsedd tillträder Fredrik Malm som interimistisk CEO. Fredrik Malm har en bakgrund på HiQ som CFO sedan 19 år. Han har ett mycket starkt HiQ-hjärta, är en tydlig ledargestalt på företaget och har varit en viktig del i att bygga upp HiQs värderingsdrivna organisation sedan 2000-talet. John Klint tar över rollen som tillförordnad CFO.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer