Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Magnus Meyer

Utnämningen av Magnus Meyer är den första förändringen i HiQs styrelse sedan dess konstitution den 30 oktober 2020, efter Tritons förvärv och efterföljande avnotering från börsen. 

– Jag är mycket glad att ta över ansvaret som ordförande och ser fram emot att fortsätta främja samarbetet i styrelsen. HiQ befinner sig på en spännande resa, präglad av den senaste geografiska expansionen, spetskompetens och innovationskraft som kontinuerligt belönas med nya uppdrag och kreativa utmärkelser. Vi kommer att fortsätta på denna väg och lägga tonvikt på ytterligare expansion och rekryteringar, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Magnus Meyer (född 1967) var tidigare vd för WSP i Sverige och senast vd och koncernchef för WSP Europe. Dessförinnan var han i flera år vd för arkitektfirman Tengbomgruppen AB. Han har även haft olika ledande befattningar på GE Real Estate och Ljungberggruppen AB, samt arbetat som teknisk vetenskaplig attaché i USA. Utöver HiQ sitter Magnus i flera bolagsstyrelser, bland annat Goodbye Kansas, Kinnarps ab, Slättö Förvaltning AB, Coor Service Management och Vasakronan AB. Han har en civilingenjörsexamen och teknologie licentiatexamen i byggande och informationsteknologi, från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholm.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Lamia

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar HiQ nu e-handelsspecialisten Lamia. Det finska företaget Lamia grundades 2012 och specialiserar sig på att bygga och utforma digitala tjänster och multikanallösningar för retail. Med 90 anställda och en stadig tillväxt blir företaget ett strategiskt viktigt tillskott för HiQs investeringar i retail.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Lamia till oss på HiQ. Vi ser en explosiv ökning av efterfrågan på e-handelslösningar. Med deras djupa kunskap inom design, utveckling, moln och data – samt viktiga kunder och partners kommer Lamia att bidra till vår fortsatta utveckling inom området, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer