Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Magnus Meyer

Utnämningen av Magnus Meyer är den första förändringen i HiQs styrelse sedan dess konstitution den 30 oktober 2020, efter Tritons förvärv och efterföljande avnotering från börsen. 

– Jag är mycket glad att ta över ansvaret som ordförande och ser fram emot att fortsätta främja samarbetet i styrelsen. HiQ befinner sig på en spännande resa, präglad av den senaste geografiska expansionen, spetskompetens och innovationskraft som kontinuerligt belönas med nya uppdrag och kreativa utmärkelser. Vi kommer att fortsätta på denna väg och lägga tonvikt på ytterligare expansion och rekryteringar, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Magnus Meyer (född 1967) var tidigare vd för WSP i Sverige och senast vd och koncernchef för WSP Europe. Dessförinnan var han i flera år vd för arkitektfirman Tengbomgruppen AB. Han har även haft olika ledande befattningar på GE Real Estate och Ljungberggruppen AB, samt arbetat som teknisk vetenskaplig attaché i USA. Utöver HiQ sitter Magnus i flera bolagsstyrelser, bland annat Goodbye Kansas, Kinnarps ab, Slättö Förvaltning AB, Coor Service Management och Vasakronan AB. Han har en civilingenjörsexamen och teknologie licentiatexamen i byggande och informationsteknologi, från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Stockholm.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer