HiQ vinnare i upphandling av digital innehållsmarknadsföringsbyrå för Bostäder i Borås

HiQ vinner Bostäder i Borås upphandling av digital innehållsmarknadsföringsbyrå (contentbyrå). Organisationen är i behov av en partner som har en strategisk och kreativ höjd.

– Roligt att vi vinner Bostäder i Borås upphandling, grymt jobbat av teamet på HiQ som har jobbat hårt med att ro det här i hamn, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Bostäder i Borås är den största hyresvärden i Borås. Organisationen ägs av Borås Stad och har sedan 1923 haft i uppgift att erbjuda ett rikt och varierande utbud av lägenheter i nästan alla stadsdelar i staden. Bostäder i Borås är samhällsbyggare som strävar efter att skapa hållbara stadsdelar, där människor trivs, känner sig hemma och vill bo länge. Man äger och förvaltar drygt 6 600 lägenheter och ca 300 kommersiella lokaler.

Bostäder i Borås behöver en byrå som brinner för att skapa effektiv kommunikation. Genom ett antal workshops och enkätundersökningar har Bostäder i Borås hittat deras nya gemensamma uttryck. Syftet är att genomföra en stor varumärkesförflyttning samtidigt som hela bolaget transformeras till ett modernt, attraktivt bostadsbolag som arbetar för att få fler människor att vilja leva och verka i Borås. Syftet är också att stärka kunddialogen, öka engagemanget från alla intressenter, påverka attityder och beteenden, samt att stärka lojaliteten främst med befintliga kunder och hyresgäster. Organisationen är i behov av en digital innehållsmarknadsföringsbyrå (contentbyrå) som har en strategisk och kreativ höjd inom digital kommunikation och marknadsföring. Genom ett proaktivt arbete ska kundkommunikationen och bolagets varumärke utvecklas och förstärkas. Prioriterade områden är produktion av kreativ, digital och relevant marknadsföring som positionerar och speglar varumärkeslöftet samt ökar kundnöjdheten. Nu vinner alltså HiQ upphandlingen av digital innehållsmarknadsföringsbyrå.

– Vi ser med spänning fram emot att få arbeta med teamet från HiQ. Det material vi sett hittills visar på ett personligt och nytänkande tillvägagångssätt som vi gärna vill applicera på Bostäders uttryck. Vi vill att vår kommunikation ska kännas i hjärtat – och det är vi övertygade om att det här samarbetet kommer att bidra till, säger Sophia Jonsson, kommunikationschef på Bostäder i Borås.

– På HiQ är vi starka inom kommunikation och digitala tjänster, och det är ett område som både växer hos oss och blir allt mer viktigt i den digitala värld vi lever i. Det är väldigt roligt att Bostäder i Borås ansluter till oss och vi ser fram emot att arbeta med dem och hjälpa dem med deras varumärkesförflyttning, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Avtalet avser total avtalstid om max fyra (4) år fördelat på 1 + 1 + 2 år. Avtalsstart är 2021-11-01.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Lamia

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar HiQ nu e-handelsspecialisten Lamia. Det finska företaget Lamia grundades 2012 och specialiserar sig på att bygga och utforma digitala tjänster och multikanallösningar för retail. Med 90 anställda och en stadig tillväxt blir företaget ett strategiskt viktigt tillskott för HiQs investeringar i retail.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Lamia till oss på HiQ. Vi ser en explosiv ökning av efterfrågan på e-handelslösningar. Med deras djupa kunskap inom design, utveckling, moln och data – samt viktiga kunder och partners kommer Lamia att bidra till vår fortsatta utveckling inom området, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer