HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Karriärföretagen är en årlig utmärkelse där Sveriges mest attraktiva arbetsgivare väljs ut och får titulera sig som ett Karriärföretag. Det gäller arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. Syftet är att vägleda studenter eller de som nyligen har börjat jobba till en bra start på karriären. Nu utses HiQ – för tredje året i rad – till Karriärföretag 2022 med motiveringen:

HiQ har en stark företagskultur där ansvar, glädje och resultat ligger i fokus. Med en rad olika aktiviteter är det tydligt att hos HiQ har man alltid kul. HiQ visar på stor passion och engagemang för att skapa bästa möjliga arbetsplats. Det är tydligt att HiQ tror på att växa tillsammans och skapar därmed förutsättningarna för sina medarbetare att kunna påverka. Vi ser ett attraktivt Employer Branding-arbete som idag lockar till sig Sveriges unga talanger.

– Superroligt att Karriärföretagen uppmärksammar vår starka företagskultur och vår stora passion att tillsammans skapa den arbetsplatsen vi själva vill jobba på. Det är något som vi verkligen tror på och aktivt jobbar för, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

För att kunna bli utsedd till Karriärföretag krävs att företaget lever upp till ett antal grundkriterier. Sedan granskas man av en expertpanel bestående av specialister inom HR, kommunikation och sociala medier. Expertpanelen betygsätter sedan arbetsgivarna och de som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg. Slutligen utser en jury de främsta arbetsgivarna som kvalificeras som kommande års Karriärföretag.

HiQ söker ständigt efter nya stjärnor som vill vara med och bidra till en bättre, enklare, säkrare, mer hållbar och roligare värld. Vill du bli en del av HiQ? hiq.se/jobb

Läs mer:
https://karriarforetagen.se


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer