HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Patrik Nymehav, ansvarig för HiQs etablering i Helsingborg, & Åsa Melvanius, Head of Region South & VP på HiQ. Foto: Jonas Bilberg.

HiQ satsar stort på att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag och är utan tvekan på en expansionsresa. Företaget har öppnat nytt kontor i Jönköping och på kort tid även förvärvat flera bolag i Sverige, Finland och Tyskland. Bara i våras tillkännagav HiQ förvärvet av Headlight Group med kontor i Örebro, Västerås och Borlänge, samt tyska digitaliseringskonsulten Scandio. Efter sommaren har man även förvärvat Lundabaserade it-konsultbolaget Advicon, e-handelsspecialisten Lamia i Helsingfors samt Karlskronabaserade IoT-specialisten Cogitel. Nu kommer nästa steg i expansionen – företaget expanderar ytterligare i Skåneregionen och öppnar ett helt nytt kontor i Helsingborg. Historiskt har Helsingborg varit en mycket tongivande stad, mycket på grund av sin geografiska plats och tillverkningsindustrin som fortfarande är stor. Helsingborg har också etablerat sig som en av Europas mest innovativa städer med en genomgripande innovationssatsning inom ramen för H22 som är Helsingborgs stads satsning på innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Inom näringslivet finns många globala spelare såväl som småföretag och det finns också en lång tradition inom parti- och detaljhandel samt logistik. Efter Köpenhamn och Malmö är staden den snabbast växande i Öresundsregionen. 

– Helsingborg var det solklara valet när vi planerade vår ytterligare expansion i Skåneregionen. Vi har redan kunder här som vi vill komma närmre. Staden är hem till globala bolag samt mindre aktörer som är viktiga för oss och att kunna erbjuda befintliga och nya kollegor ett kontor i staden är såklart bra på grund av just stadens betydelse för oss. Vi tar över Skåne och det är grymt kul, säger Åsa Melvanius, Head of Region South & VP på HiQ.

Etableringen i Helsingborg innebär en hög expansionstakt. Man öppnar upp för nya kunder lokalt samtidigt som befintliga kunder får tillgång till utökad lokal kompetens med ännu ett kontor i södra Sverige. Även som studentstad är Helsingborg en viktig knutpunkt. Det möjliggör inte bara för nya arbetstillfällen utan är även en potentiell väg in i arbetslivet för studenter via HiQ Leap, företagets traineeprogram med sin första programstart våren 2022. 

I och med etableringen finns ett stort rekryteringsbehov i Helsingborg och det öppnar upp för arbetstillfällen. HiQ letar efter morgondagens stjärnor som vill ansluta sig till bolaget och bygga upp verksamheten lokalt. På HiQ är man övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet är bidra till en bättre, enklare, säkrare, mer hållbar och roligare värld. Vill man vara med på den resan och företagets expansion ska man söka sig till HiQ nu.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer