HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med ett gemensamt mål om att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet kommer från en gemensam syn på hur modern digital handel bör byggas och förvaltas. HiQs breda kompetens inom digitalisering och långa erfarenhet från arbete i många olika branscher, tillsammans med den banbrytande tekniken från Brink Commerce skapar ett attraktivt erbjudande. Brink Commerce API blir den tekniska plattformen för samarbetet. Plattformen har utvecklats från grunden för att klara stora volymer och samtidigt ge kunder möjlighet att snabbt och enkelt integrera alla beståndsdelar som är nödvändiga i modern digital handel. Partnerskapet går i linje med HiQs vision om att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– En nyckelaktör inom digital handel som HiQ är en perfekt partner för oss. Vi har hela tiden sett världen som vår marknad och tack vare deras expertis och styrka får vi ännu större möjlighet att snabbt skala upp och leverera mer värde till våra kunder. Att HiQ väljer Brink Commerce som partner är väldigt inspirerande och ytterligare ett bevis på att vår syn på moderna lösningar för digital handel är rätt. Vi kände redan från starten att det klaffade. Vi har samsyn i stort som smått och kompletterar varandra som bolag väldigt bra. Jag är mäkta imponerad av den breda kunskap som HiQ besitter. Vi ser väldigt mycket fram emot att se vad det här samarbetet kommer resultera i framåt, säger Kristian Tysander, medgrundare och VD på Brink Commerce. 

Partnerskapet inleds nu med flera gemensamma kundprojekt, där HiQ står för expertis kring att leverera e-handelsprojekt från ax till limpa, både genom affärsmässigt och tekniskt stöd och Brink Commerce levererar en optimerad teknisk plattform.

Om Brink Commerce:
Brink Commerce grundades 2018 av Kristian Tysander, Marcus Ljungberg och Patrik Antonsson - alla med lång erfarenhet av digitala affärer och teknisk utveckling från bolag som Daniel Wellington, H&M och Klarna. Brink Commerce API har utvecklats för att lösa de utmaningar många snabbväxande D2C-bolag och globala aktörer står inför. Med kunder från hela världen har produkten redan bevisat sin styrka och flexibilitet och blivit den nya standarden för hur man bygger system för digital handel.

Bolaget befinner sig i en stark tillväxtfas och tog därför under 2021 in kapital från bland andra Jarno Vanhatapio (Nelly, NA-KD), Alexander Hars (Let’s deal, Desenio), Albin Johansson (Axel Arigato), Filip Tysander (Daniel Wellington) samt välrenommerade investeringsbolagen Wellstreet och Innovation Nest. I bolagets kommersiella operativa ledning finns profiler från e-handel och fintech som Christian Zanders (grundare och fd. VD Jetshop) och Mattias Ekman som tidigare arbetat som Head of Merchant Development and Acquisition på Klarna.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer