HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Cogitel grundades 2010 i Karlskrona och har sedan dess levererat produkter, tjänster och skräddarsydd utveckling av molnbaserade affärslösningar och tjänster med fokus på uppkoppling. Utöver det erbjuder företaget expertkonsulter inom telekom och man jobbar bland annat i nära samarbete med Telenor Connexion. Cogitel äger även den fristående IoT-plattformen Thellio, en mjukvaruprodukt som säljs på licens. Plattformen spårar, övervakar hälsa och produktivitet samt effektivitetsoptimerar anslutna produkter, maskiner och utrymmen. Cogitel består i sin helhet av 30 anställda och har kunder över hela Sverige.

– Vi ser fram emot att bli en del av HiQ och är otroligt stolta att idag kunna meddela detta. Med HiQ får vi helt andra förutsättningar som gör att vi kan skala upp som bolag. Både vad gäller erbjudande och företagskultur passar vi bra ihop, och att förena våra verksamheter gör att vi tillsammans kan skapa ett otroligt starkt team. Vår spetskompetens är en perfekt match med HiQ och vi ser även fram emot att kunna växa med HiQs otroligt starka helhetserbjudande, säger Magnus Nilsson, vd på Cogitel.

IoT är ett område där utvecklingen går snabbt fram. HiQ har bred branschkunskap och lång erfarenhet av att jobba med ledande aktörer inom området. Cogitel kommer stärka HiQ vad gäller detta viktiga satsningsområde och teamet stärker HiQs position att kunna leverera digitalisering som en helhetspartner – från strategi till design, utveckling, integration, lansering, drift och förvaltning. Förvärvet innebär inte bara en expansion i Sverige utan också lokalt i Karlskrona, där rekrytering och arbetsmöjligheter står högt upp på agendan. HiQ har i många år haft närvaro i Karlskrona och är ett ledande bolag i staden. Cogitel kommer att tillhöra regionen HiQ Sweden South med kontor i Malmö, Karlskrona och Lund. Cogitel kommer bli en del av HiQ, medan plattformen Thellio kommer fortsätta operera under eget varumärke även i framtiden.

– Karlskrona är en spännande marknad för oss, vi satsar på att bli störst lokalt! När vi bestämde oss för att expandera ytterligare i södra Sverige och kom i kontakt med Cogitel var beslutet enkelt. Vi investerar kraftigt i regionen och det här gör att vi kan bidra ännu mer till den lokala ekonomin. Karlskrona har ett starkt näringsliv med företag som Ericsson, Saab och Telenor, även inom offentlig sektor är regionen framstående. Vi är en bra partner till företag som har behov av digitalisering och en arbetsgivare för alla som vill jobba med leading-edge tech, IT, integration, design och kommunikation – med Cogitel blir vi ännu starkare i regionen. Som arbetsgivare betyder det att vi kan rekrytera i högre takt, målet är att vi ska växa och få in ännu mer kompetens i bolaget. Vi kommer se mycket arbetsmöjligheter framöver lokalt, samtidigt som vi kan erbjuda anställda ännu fler spännande uppdrag, avslutar Fredrik Malm, tf CEO på HiQ. 


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer