HiQ etablerar sig i Jönköping

HiQ, det nordiska tech-konsultbolaget vars vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, har på kort tid förvärvat flertalet bolag. Nu etablerar man sig även i Jönköping genom att öppna sitt första kontor i staden. Det är nästa viktiga del på företagets expansionsresa och det öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt. 

– Vår etablering i Jönköping är ett viktigt strategiskt steg för oss, vi ska bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag och vi växer så det knakar. Det finns mycket bra kompetens i Jönköping och även många ledande företag som vi ser fram emot att prata vidare med. Det är viktigt för oss på HiQ att kunna arbeta nära våra kunder och ett kontor och kompetens på plats möjliggör det, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Simona Bamerlind, Head of Region West & Nicklas Persson, ansvarig för HiQs etablering i Jönköping. Foto: Anna Hållams

Att HiQ är på en expansionsresa råder det ingen tvekan om. Företaget har på kort tid förvärvat flera bolag i Sverige och i Tyskland och satsar stort på att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag. Bara i våras tillkännagav HiQ förvärvet av Headlight Group med kontor i Örebro, Västerås och Borlänge, och även tyska digitaliseringskonsulten Scandio. I slutet av augusti kom nyheten att man förvärvar ännu ett bolag, Lundabaserade it-konsultbolaget Advicon. Nu kommer nästa steg i expansionen – företaget slår upp portarna och öppnar upp i Jönköping. Som bas för många ledande bolag är närvaro i staden av vikt. Jönköping, som är en gammal handelsstad historiskt sett, har sedan länge varit knutpunkt för mycket industri, såsom verkstadsindustri, och även idag verkar många tyngre aktörer i staden. Även inom elektronik- och transportindustrin spelar staden en viktig roll.

– Vi stärker vår närvaro i region väst och jobbar med full fart framåt. Jönköping med den bredden av bolag som har sin bas där, i kombination med ett fantastiskt universitet, gör staden till en central punkt för den verksamhet vi på HiQ bedriver och de affärsområden vi erbjuder och är experter inom. Många bolag i staden verkar inom branscher som HiQ är ledande inom så Jönköping är självklart för oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ. 

Etableringen i Jönköping befinner sig i startgroparna, samtidigt som expansionstakten är hög. Man öppnar också upp för nya kunder lokalt samtidigt som befintliga kunder fårtillgång till utökad kompetens med ännu ett kontor på kartan. Även som studentstad och vad gäller näringsliv är Jönköping en viktig knutpunkt. Det möjliggör inte bara för nya arbetstillfällen utan är även en potentiell väg in i arbetslivet för studenter via HiQ Leap, företagets traineeprogram som startar våren 2022.

– HiQs etablering i Jönköping visar än en gång att kommunen är en plats där ledande aktörer inom framtidsbranscher vill finnas. Mångfalden i det breda näringslivet tillsammans med stark tillväxt skapar goda affärsmöjligheter för spetsiga konsultverksamheter, säger Sven Rydell, Näringslivschef på Jönköping Kommun. 

I och med etableringen finns ett stort rekryteringsbehov i Jönköping och det öppnar upp för många arbetstillfällen. HiQ letar efter morgondagens stjärnor som vill ansluta sig till bolaget och bygga upp verksamheten lokalt. På HiQ är man övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet är bidra till en bättre, enklare, säkrare, mer hållbar och roligare värld. Vill man vara med på den resan och företagets expansion ska man söka sig till bolaget nu.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer