HiQ etablerar sig i Jönköping

HiQ, det nordiska tech-konsultbolaget vars vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, har på kort tid förvärvat flertalet bolag. Nu etablerar man sig även i Jönköping genom att öppna sitt första kontor i staden. Det är nästa viktiga del på företagets expansionsresa och det öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt. 

– Vår etablering i Jönköping är ett viktigt strategiskt steg för oss, vi ska bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag och vi växer så det knakar. Det finns mycket bra kompetens i Jönköping och även många ledande företag som vi ser fram emot att prata vidare med. Det är viktigt för oss på HiQ att kunna arbeta nära våra kunder och ett kontor och kompetens på plats möjliggör det, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Simona Bamerlind, Head of Region West & Nicklas Persson, ansvarig för HiQs etablering i Jönköping. Foto: Anna Hållams

Att HiQ är på en expansionsresa råder det ingen tvekan om. Företaget har på kort tid förvärvat flera bolag i Sverige och i Tyskland och satsar stort på att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag. Bara i våras tillkännagav HiQ förvärvet av Headlight Group med kontor i Örebro, Västerås och Borlänge, och även tyska digitaliseringskonsulten Scandio. I slutet av augusti kom nyheten att man förvärvar ännu ett bolag, Lundabaserade it-konsultbolaget Advicon. Nu kommer nästa steg i expansionen – företaget slår upp portarna och öppnar upp i Jönköping. Som bas för många ledande bolag är närvaro i staden av vikt. Jönköping, som är en gammal handelsstad historiskt sett, har sedan länge varit knutpunkt för mycket industri, såsom verkstadsindustri, och även idag verkar många tyngre aktörer i staden. Även inom elektronik- och transportindustrin spelar staden en viktig roll.

– Vi stärker vår närvaro i region väst och jobbar med full fart framåt. Jönköping med den bredden av bolag som har sin bas där, i kombination med ett fantastiskt universitet, gör staden till en central punkt för den verksamhet vi på HiQ bedriver och de affärsområden vi erbjuder och är experter inom. Många bolag i staden verkar inom branscher som HiQ är ledande inom så Jönköping är självklart för oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ. 

Etableringen i Jönköping befinner sig i startgroparna, samtidigt som expansionstakten är hög. Man öppnar också upp för nya kunder lokalt samtidigt som befintliga kunder fårtillgång till utökad kompetens med ännu ett kontor på kartan. Även som studentstad och vad gäller näringsliv är Jönköping en viktig knutpunkt. Det möjliggör inte bara för nya arbetstillfällen utan är även en potentiell väg in i arbetslivet för studenter via HiQ Leap, företagets traineeprogram som startar våren 2022.

– HiQs etablering i Jönköping visar än en gång att kommunen är en plats där ledande aktörer inom framtidsbranscher vill finnas. Mångfalden i det breda näringslivet tillsammans med stark tillväxt skapar goda affärsmöjligheter för spetsiga konsultverksamheter, säger Sven Rydell, Näringslivschef på Jönköping Kommun. 

I och med etableringen finns ett stort rekryteringsbehov i Jönköping och det öppnar upp för många arbetstillfällen. HiQ letar efter morgondagens stjärnor som vill ansluta sig till bolaget och bygga upp verksamheten lokalt. På HiQ är man övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet är bidra till en bättre, enklare, säkrare, mer hållbar och roligare värld. Vill man vara med på den resan och företagets expansion ska man söka sig till bolaget nu.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer