Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Erik Ridman. Foto: Jonas Bilberg

Erik Ridman har utsetts till ny Head of Region Stockholm. Ridman kommer tidigare från rollen som Chief Marketing Officer och kommunikationschef på HiQ, ett jobb han har haft de senaste fem åren. Innan dess har han en bakgrund inom reklam- och kommunikationsbranschen och har jobbat med varumärkesutveckling och digital innovation på ett flertal byråer. Erik Ridman går in som ledare för HiQ i Stockholm och får titeln Head of Region Stockholm, Vice President HiQ, och är fortsatt en del av HiQ’s koncernledning. 

– Jeeeehhaaaa! Det är väl ungefär så jag kan kommentera detta. Självklart har jag stor respekt för uppgiften, men jag är också väldigt pepp på uppdraget. Stockholm är epicentrum av tech- och varumärkesmarknaden i Norden, och att bygga vidare på HiQ’s utveckling här är en drömposition! Jag har jobbat nära vårt team i Stockholm sedan jag började på HiQ, och vet potentialen. Vi har fantastiska medarbetare och ledare, en inkluderande kultur utom denna värld, ett grymt starkt varumärke och en marknad som fullständigt kokar av framtid. Och det ska bli mer av allt, det kan jag lova, säger Erik Ridman, Head of Region Stockholm & VP på HiQ. 

Erik Ridman ersätter Patrik Holm som lämnar HiQ på eget initiativ. 
– Vi vill tacka Patrik för ett långt och framgångsrikt arbete på HiQ och önskar honom lycka till i framtiden, säger Sven Ivar Mørch.

HiQ har satt en tydlig tillväxtstrategi. Målsättningen är att bygga vidare på HiQs starka varumärke, unika företagskultur, djupa kompetens, strategiska plattformar och breda kundbas för att bygga norra Europas ledande konsultbolag inom Tech, IT, Integration, Design och kommunikation. HiQ är med och skapar framtidens tekniklösningar inom de flesta sektorer – och i Stockholm är HiQ, genom sin spetskompetens inom ett flertal områden och samarbeten med ledande företag i Norden, starkt bidragande till de nordiska ländernas globala konkurrenskraft. Teamet i Stockholm ligger bland annat bakom Swish – en lösning som sedan den lanserades har förenklat vardagen för i stort sett hela Sveriges befolkning. 

Den senaste tiden har vi sett en mängd nyheter från HiQ. Bland annat ett flertal förvärv som adderar viktig kompetens till HiQs erbjudande. Lansering av traineeprogrammet HiQ Leap – en inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter. En helt ny starkt växande satsning inom Cyber Security – där målet är att göra samhällen, företag och organisationer handlingskraftiga att möta cyberhoten och med det säkra deras fortsatta digitaliseringsresa. Nya etableringar – först ut Jönköping. Ett flertal internationella uppmärksamheter i design och innovationstävlingar samt ett stort antal nya affärer, avtal och kunder. 

– Med tech bygger vi en enklare, bättre, roligare och mer hållbar värld. Jag uppmanar alla som vill jobba i en av de mest spännande och dynamiska miljöerna att höra av sig – nyexad såväl som längre erfarenhet inom tech, IT, innovation, design eller kommunikation. Eller om du vill jobba med Sveriges grymmaste säljteam? Hör av dig! Mejl, Linkedin, telefon eller vad som helst, jag finns överallt. Nu kör vi, avslutar Erik Ridman.


Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Lamia

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar HiQ nu e-handelsspecialisten Lamia. Det finska företaget Lamia grundades 2012 och specialiserar sig på att bygga och utforma digitala tjänster och multikanallösningar för retail. Med 90 anställda och en stadig tillväxt blir företaget ett strategiskt viktigt tillskott för HiQs investeringar i retail.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Lamia till oss på HiQ. Vi ser en explosiv ökning av efterfrågan på e-handelslösningar. Med deras djupa kunskap inom design, utveckling, moln och data – samt viktiga kunder och partners kommer Lamia att bidra till vår fortsatta utveckling inom området, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer