Integritetsskyddsmyndigheten väljer HiQ för att utveckla nya imy.se

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), tidigare Datainspektionen, har gett HiQ i uppdrag att utveckla deras nya webbplats www.imy.se. Fokus är att göra det enklare för användare att hitta rätt information och tillgängliggöra innehållet för alla.

– Spännande att HiQ hjälper Integritetsskyddsmyndigheten med nya imy.se. Vi har varit en stark partner för digitaliseringen i offentlig sektor och jag är mycket stolt över att fler tar del av vår kompetens. Go HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I takt med den ökade digitaliseringen ställs högre krav på myndigheter att ha tydlig information på sin webbplats, som är lättillgänglig för alla, samt att webbplatsen är lätt att använda. Integritetsskyddsmyndigeten (IMY), tidigare Datainspektionen, väljer HiQ för att utveckla nya www.imy.se där målen är att göra det enklare för användarna att hitta rätt information och utföra ärenden på egen hand.

Arbetet började med att identifiera tre olika användarbehovsgrupper:
1. De som behöver vägledning och hjälp att få enkel och tydlig information om olika ämnen, till exempel om man får sätta upp en övervakningskamera på sin tomt.
2. De som utför ärenden, exempelvis ansöker om olika tillstånd.
3. De som vill veta vad IMY gör, till exempel genom att ta del av publikationer, nyheter och information om myndighetens roll och uppdrag.

För att bena ut arbetet för nya imy.se, användes en effektkartläggning. Resultatet blev tydlig och proaktiv information på webbplatsen så att intressenter hittar den information som de behöver.
Tre tydliga mål sattes upp:
1. Webben som huvudkanal.
2. Ökad kunskap om integritetsskyddet.
3. Tydligt vad IMY kan hjälpa till med.

– Projektet har lärt oss mycket om hur viktigt det är för IMY att ha en säker och tillgänglig webbplats som lever upp till GDPR. Vi har även tillsammans med IMY sett till att inga onödiga kakor används på webbplatsen. Ett otroligt lärorikt projekt med IMY, säger Marie Gustafsson, projekt- och förvaltningsledare på HiQ.

Projektet resulterade i att HiQ kunde ge IMY verktygen att förvandla komplicerat innehåll till mer lättillgängligt material med hjälp av checklistor, digitala guider och att med grafik visa hur en process hos IMY går till. I projektet har man även tagit hjälp av föreningen Begripsam för att användartesta hur kognitivt tillgänglig webbplatsen är. Några av de reaktioner som kom upp i testgruppen var att det var behagliga färger som ger ett lugnt intryck, att det är skönt att det inte är så mycket intryck överallt och att det är enkelt.

– Det har varit spännande att jobba med HiQ i utvecklingen av nya imy.se. Det känns bra att vi nu har en tillgänglig målgruppsanpassad webbplats och kan fortsätta utveckla vårt innehåll för att kunna ge mer vägledning för både privatpersoner och verksamheter. HiQ är en bra partner till oss och vi är stolta över nya imy.se, säger Anna Hjelm, webbansvarig på IMY.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ Leap är här – Nordens bästa traineeprogram

HiQ lanserar äntligen HiQ Leap, företagets inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter, med start januari 2022. Programmet ger traineer en stabil grund att stå på och tack vare en accelererad utvecklingskurva blir man en senior konsult redan efter de tre år som programmet pågår. Ansökan är redan öppen och rekryteringsfasen är i full gång med att hitta morgondagens stjärnor till bolaget.

– Vi letar alltid efter grym kompetens till vårt team, att äntligen kunna dra igång rekryteringen till HiQ Leap är en milstolpe för oss. Vi är stolta att kunna erbjuda nyutexade en väg in i arbetslivet samtidigt som vi får äran att jobba med hungriga och drivna individer som, precis som vi, vill jobba mot visionen att förenkla människors liv med hjälp av teknik, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö. Det globala hackatonet anordnas för tionde året och engagerar årligen tusentals människor över hela världen för att tackla några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden under en 48-timmars sprint. 

– Superkul att vi anordnar NASAs Space Apps Challenge! Vi har fantastiska kollaboratörer och kompetens att bidra med och ser fram emot att många anmäler sig till vad som kommer att bli årets fest. Jag har själv en förkärlek för allt som har med rymden att göra så det känns otroligt kul att vi är med på detta. På HiQ brinner vi för att skapa en bättre värld, och vad är egentligen bättre än att lösa några av de största utmaningarna på jorden och i rymden, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Advicon

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ det Lundabaserade
IT-konsultbolaget Advicon, som med sina 25 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs utbredning
i Skåneregionen.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna alla grymma medarbetare på Advicon till oss på HiQ! Vi har en stark utveckling av vår verksamhet i Skåne och ett fantastiskt team som jobbar med några av Nordens ledande företag. Detsamma gäller för Advicon, och att kombinera våra två verksamheter gör att vi stärker vår position ytterligare,
säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer