Integritetsskyddsmyndigheten väljer HiQ för att utveckla nya imy.se

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), tidigare Datainspektionen, har gett HiQ i uppdrag att utveckla deras nya webbplats www.imy.se. Fokus är att göra det enklare för användare att hitta rätt information och tillgängliggöra innehållet för alla.

– Spännande att HiQ hjälper Integritetsskyddsmyndigheten med nya imy.se. Vi har varit en stark partner för digitaliseringen i offentlig sektor och jag är mycket stolt över att fler tar del av vår kompetens. Go HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I takt med den ökade digitaliseringen ställs högre krav på myndigheter att ha tydlig information på sin webbplats, som är lättillgänglig för alla, samt att webbplatsen är lätt att använda. Integritetsskyddsmyndigeten (IMY), tidigare Datainspektionen, väljer HiQ för att utveckla nya www.imy.se där målen är att göra det enklare för användarna att hitta rätt information och utföra ärenden på egen hand.

Arbetet började med att identifiera tre olika användarbehovsgrupper:
1. De som behöver vägledning och hjälp att få enkel och tydlig information om olika ämnen, till exempel om man får sätta upp en övervakningskamera på sin tomt.
2. De som utför ärenden, exempelvis ansöker om olika tillstånd.
3. De som vill veta vad IMY gör, till exempel genom att ta del av publikationer, nyheter och information om myndighetens roll och uppdrag.

För att bena ut arbetet för nya imy.se, användes en effektkartläggning. Resultatet blev tydlig och proaktiv information på webbplatsen så att intressenter hittar den information som de behöver.
Tre tydliga mål sattes upp:
1. Webben som huvudkanal.
2. Ökad kunskap om integritetsskyddet.
3. Tydligt vad IMY kan hjälpa till med.

– Projektet har lärt oss mycket om hur viktigt det är för IMY att ha en säker och tillgänglig webbplats som lever upp till GDPR. Vi har även tillsammans med IMY sett till att inga onödiga kakor används på webbplatsen. Ett otroligt lärorikt projekt med IMY, säger Marie Gustafsson, projekt- och förvaltningsledare på HiQ.

Projektet resulterade i att HiQ kunde ge IMY verktygen att förvandla komplicerat innehåll till mer lättillgängligt material med hjälp av checklistor, digitala guider och att med grafik visa hur en process hos IMY går till. I projektet har man även tagit hjälp av föreningen Begripsam för att användartesta hur kognitivt tillgänglig webbplatsen är. Några av de reaktioner som kom upp i testgruppen var att det var behagliga färger som ger ett lugnt intryck, att det är skönt att det inte är så mycket intryck överallt och att det är enkelt.

– Det har varit spännande att jobba med HiQ i utvecklingen av nya imy.se. Det känns bra att vi nu har en tillgänglig målgruppsanpassad webbplats och kan fortsätta utveckla vårt innehåll för att kunna ge mer vägledning för både privatpersoner och verksamheter. HiQ är en bra partner till oss och vi är stolta över nya imy.se, säger Anna Hjelm, webbansvarig på IMY.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer