HiQ vinnare i upphandling av webbyrå till UKÄ

HiQ vinner Universitetskanslersämbetets (UKÄ) upphandling av webbyrå för digitala kommunikationstjänster.

– Roligt att HiQ vinner UKÄ:s upphandling. Det visar på HiQs bredd och expertis inom olika segment och att vi är en stark partner som webbyrå inom statlig verksamhet. Fantastisk teaminsats från teamet på HiQ som har arbetat med upphandlingen, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

UKÄ är en statlig myndighet inom högskoleområdet, som är placerad i Stockholm, som ansvarar för uppgifter i fråga om kvalitetssäkring, granskning av effektivitet, uppföljning, tillsyn och chefsutveckling inom högskolesektorn. Visionen är att verksamheten ska bidra till att stärka Sverige som kunskapssamhälle.

UKÄ har behov av en strategisk och innovativ partner som arbetar proaktivt med utveckling av deras digitala kommunikation och som kan leverera digitala tjänster med högsta kvalitet och tillgänglighet i nära samarbete. UKÄ vill ha en modern och kreativ webbyrå med god erfarenhet av att arbeta med statlig verksamhet och som sätter UKÄ:s behov i fokus. Webbplatsen och digitala tjänster ska uppfylla lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Nu vinner alltså HiQ upphandlingen av webbyrå för digitala kommunikationstjänster.

Upphandlingen omfattar produktion, förvaltning och utveckling avseende UKÄ:s befintliga webbplats med tillhörande tekniska lösningar samt digital kommunikation för webb och annan digital kommunikation. Upphandlingen omfattar vidare de analys- och tillgänglighetstjänster som används på webbplatsen (exempelvis Google Analytics, Solr och Readspeaker). Uppdraget avser också övergripande rådgivning, stöd och vägledning samt eventuell utveckling av nya digitala tjänster. 

– Vi bygger Nordens grymmaste webbyrå och jag vill varmt välkomna UKÄ till oss. Webb, innovation och digitala tjänster för offentlig sektor med höga krav på tillgänglighet är ett område vi på HiQ är otroligt starka inom, och som växer, säger Linda Woxneborn, Head of Design, Innovation & Communication på HiQ.

Ramavtalet gäller från och med avtalstecknande och under två år med möjlighet för UKÄ att förlänga ramavtalet med ett + ett år, dock som längst upp till fyra år.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer