HiQ Leap är här – Nordens bästa traineeprogram

HiQ lanserar äntligen HiQ Leap, företagets inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter, med start januari 2022. Programmet ger traineer en stabil grund att stå på och tack vare en accelererad utvecklingskurva blir man en senior konsult redan efter de tre år som programmet pågår. Ansökan är redan öppen och rekryteringsfasen är i full gång med att hitta morgondagens stjärnor till bolaget.

– Vi letar alltid efter grym kompetens till vårt team, att äntligen kunna dra igång rekryteringen till HiQ Leap är en milstolpe för oss. Vi är stolta att kunna erbjuda nyutexade en väg in i arbetslivet samtidigt som vi får äran att jobba med hungriga och drivna individer som, precis som vi, vill jobba mot visionen att förenkla människors liv med hjälp av teknik, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Foto: Jonas Bilberg

I april i år annonserade HiQ att Erik Almén går till företaget för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap. Almén kommer senast från en roll från startup-bolaget Einride och har tidigare varit med att utveckla konsultbolaget Acandos framgångsrika traineeprogram Nova. HiQ Leap, som vänder sig till nyutexade tech-studenter med max ett års arbetslivserfarenhet, är en väg in i arbetslivet för juniora utvecklare. I programmet bygger traineerna sitt tekniska djup, arbetar i fantastiska kunduppdrag, får träning i konsulthantverket och utvecklas som personer. Som student är man varmt välkommen att söka till programmet i samband med att man ska ta sin examen. Traineeprogrammet pågår i tre år med chefer och mentorer som coachar under programmets gång.

Som trainee på HiQ är man konsult från dag ett och får lära sig otroligt mycket i de olika uppdrag man arbetar i ute hos kund. Man får också fortsätta bygga sitt tekniska djup samtidigt som man får verktyg och träning i hur man blir en riktigt bra konsult. Alla som går programmet får en förståelse för hur man bygger effektiva team och praktisk erfarenhet i hur man faktiskt driver ett konsultbolag. Eftersom det är första gången som programmet går av stapeln är det i en riktig entreprenörsanda, alla som är med i programmet får därmed också vara med och forma och bygga upp det tillsammans med HiQ. Vare sig det är att forma eller hålla i egna kurser, delta i rekryteringsarbetet inför senare kullars tillträde eller delta i affärsutveckling. Möjlighet ges att skapa sin egen framtid och bana väg för framtida kollegor. Målet med programmet är att ge alla traineer en stabil grund att stå på, och att över tid bygga morgondagens stjärnkonsulter. HiQ satsar mycket på sina traineer och tack vare en genomtänkt utvecklingsplan i högt tempo blir man en senior konsult redan efter tre år.

– Med programmet vill vi skapa en brant utvecklingskurva för alla traineer. Vi ger traineerna en snabbare väg ut i arbetslivet med fler verktyg i sin verktygslåda. Detta uppnår vi genom att jobba metodiskt och målinriktat i de tre dimensionerna; tekniskt djup, konsultmässighet och personlig utveckling. Genom erfarenhetsbaserade träningar skapar vi erfarenhet på mycket kortare tid än vad som annars vore möjligt. Men mest av allt erbjuder vi tre riktigt roliga och utvecklande år, där man efter programmets slut är mer än redo att fortsätta sin konsultkarriär, säger Erik Almén, Head of Young Talents på HiQ.

Nu är det alltså äntligen dags för lanseringen av HiQ Leap och den första rekryteringsfasen är igång inför programmets start i januari 2022. HiQ letar efter morgondagens talanger som vill ansluta sig på företagets expansionsresa. HiQ är övertygade om att teknikutvecklingen är det bästa sättet att göra världen bättre, mer hållbar, enklare, säkrare och roligare. Vill man också bidra till det är man helt rätt för programmet. Som trainee välkomnas man in en företagskultur där individen premieras och man får en enorm plattform att utvecklas på.

Är du en av stjärnorna vi söker?
https://career.hiq.se/pages/leap 

Om HiQ Leap:
HiQ Leap är HiQs storsatsning där nyutexaminerade tech-studenter rekryteras direkt från högskolor och universitet till den första programstarten i januari 2022. Som nyexad student söker man sig direkt till programmet. HiQ är med och skapar framtidens tekniklösningar inom de flesta sektorer i Norden – och bidrar till de nordiska ländernas globala konkurrenskraft. Utvecklare, ingenjörer, kreatörer och ledare som kommer direkt från skolan är mycket kompetenta, och framför allt är de utbildade inom den absolut senaste teknologin. Att skapa en väg in för framtidens arbetskraft är både HiQs bidrag till samhället samt ett sätt att leverera ännu bättre kompetens till kunder, samtidigt som studenter får en god inlärning och en väg in i arbetslivet.

Det treåriga programmet startar i januari 2022, därefter kommer intag ske två gånger per år, i augusti och januari. Till en början finns programmet i Stockholm, Göteborg och Malmö och i varje stad antas ca tio personer.

Nu startar vi nordens grymmaste traineeprogram HiQ Leap


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer