HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö. Det globala hackatonet anordnas för tionde året och engagerar årligen tusentals människor över hela världen för att tackla några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden under en 48-timmars sprint. 

– Superkul att vi anordnar NASAs Space Apps Challenge! Vi har fantastiska kollaboratörer och kompetens att bidra med och ser fram emot att många anmäler sig till vad som kommer att bli årets fest. Jag har själv en förkärlek för allt som har med rymden att göra så det känns otroligt kul att vi är med på detta. På HiQ brinner vi för att skapa en bättre värld, och vad är egentligen bättre än att lösa några av de största utmaningarna på jorden och i rymden, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

För tionde året anordnar NASA det globala hackatonet NASA Space Apps Challenge, som är världens största i sin kategori. Det hölls första gången i april 2012 och fungerar som både innovationsinkubation och samhällsengagemangsprogram. Det engagerar årligen tusentals människor över hela världen att samlas, brainstorma och komma med lösningar på viktiga problem. Hackatonet går ut på att använda NASAs öppna källkod i en 48 timmar lång sprint. Individer med blandad kompetens samarbetar i team för att bygga innovativa lösningar och svara på några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden.

Nu blir HiQ ”Location Lead” och anordnar eventet i Malmö. I ljuset av pandemin är eventet virtuellt men HiQ kommer att rodda de virtuella eventet för staden från sina kontor i Malmö. Förbered er på en fartfylld helg. Registreringen är öppen och alla stjärnor uppmanas att registrera sig så fort som möjligt.

– Vi är stolta att vara med i NASA Space Apps Challenge i år. Det ska bli grymt roligt att anordna och få vara en del av den här globala tillställningen. Vi har stark kompetens och vet att vi kan nå ut till massa bra folk där ute, så skynda och registrera er för den roligaste helgen på hela hösten. Det är som varje år viktiga problemställningar som tas upp och genom att delta i detta kan man göra verklig skillnad, säger Erik Ridman, CMO på HiQ.

Hackatonet går av stapeln 2–3 oktober 2021. Några av de utmaningarna som är i fokus i år är att kartlägga rymdskräp i realtid, beräkna risken med covid-19, hur man kan nyttja AI och maskininlärning för att övervaka, upptäcka och kvantifiera plastföroreningar, beräkna risken för jordskred på landsbygden, och mycket mer. Eller varför inte komma på sin egen utmaning? Lokalt kommer det att hållas tävlingar med egna jurys och fina priser. De bästa bidragen skickas vidare till en global bedömning. Den globala bedömningsprocessen hanteras av NASA och finalisterna för globala utmärkelser kommer att tillkännages fyra till sex veckor efter hacktonet. NASA kommer att meddela vinnarna i januari 2022.

Anmäl dig nu:
https://2021.spaceappschallenge.org/locations/malmö/
https://2021.spaceappschallenge.org/challenges

Om NASA International Space Apps Challenge:
NASA International Space Apps Challenge är ett globalt hackaton för kodare, forskare, designers, storytellers, tillverkare, byggare, teknologer, med mera i städer runt om i världen, där olika team använder NASAs öppna källkod i en 48-timmars sprint för att ta itu med verkliga problem på jorden och i rymden.

Under en helg i oktober varje år samlas deltagare från hela världen i 48 timmar för att lösa utmaningar direkt från NASA-personal. Efter hackatonet bedöms projektinlämningar av rymdorganisationsexperter och vinnare väljs ut till en av tio globala utmärkelser.

Space Apps bjuder in problemlösare över hela världen till NASAs kostnadsfria och öppna data. Genom att använda data från NASA för att lösa varje års utmaningar lär sig Space Apps-team om NASAs data och delar med sig av skapandet och tillämpningen av den kunskap som är resultatet av hackatonet.

Space Apps inspirerar också till samarbete, kreativitet och kritiskt tänkande. Uppdraget är att nyttja detta intresse för att uppmuntra tillväxten och mångfalden hos nästa generation forskare, teknologer, designers, storytellers och ingenjörer.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ Leap är här – Nordens bästa traineeprogram

HiQ lanserar äntligen HiQ Leap, företagets inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter, med start januari 2022. Programmet ger traineer en stabil grund att stå på och tack vare en accelererad utvecklingskurva blir man en senior konsult redan efter de tre år som programmet pågår. Ansökan är redan öppen och rekryteringsfasen är i full gång med att hitta morgondagens stjärnor till bolaget.

– Vi letar alltid efter grym kompetens till vårt team, att äntligen kunna dra igång rekryteringen till HiQ Leap är en milstolpe för oss. Vi är stolta att kunna erbjuda nyutexade en väg in i arbetslivet samtidigt som vi får äran att jobba med hungriga och drivna individer som, precis som vi, vill jobba mot visionen att förenkla människors liv med hjälp av teknik, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Advicon

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ det Lundabaserade
IT-konsultbolaget Advicon, som med sina 25 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs utbredning
i Skåneregionen.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna alla grymma medarbetare på Advicon till oss på HiQ! Vi har en stark utveckling av vår verksamhet i Skåne och ett fantastiskt team som jobbar med några av Nordens ledande företag. Detsamma gäller för Advicon, och att kombinera våra två verksamheter gör att vi stärker vår position ytterligare,
säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

3 x Red Dot till HiQ 

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards för två olika projekt. Med Lux Nemus, en interaktiv projektionsupplevelse och en del av Metsä Groups besökarcenter Pro Nemus, vinner HiQs Great Apes Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations. Appen för Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

– Fantastiskt arbete från Great Apes. Att så många av deras projekt fortsätter vinna priser är bevis på teamets fina arbete, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

 

Läs mer