HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö. Det globala hackatonet anordnas för tionde året och engagerar årligen tusentals människor över hela världen för att tackla några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden under en 48-timmars sprint. 

– Superkul att vi anordnar NASAs Space Apps Challenge! Vi har fantastiska kollaboratörer och kompetens att bidra med och ser fram emot att många anmäler sig till vad som kommer att bli årets fest. Jag har själv en förkärlek för allt som har med rymden att göra så det känns otroligt kul att vi är med på detta. På HiQ brinner vi för att skapa en bättre värld, och vad är egentligen bättre än att lösa några av de största utmaningarna på jorden och i rymden, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

För tionde året anordnar NASA det globala hackatonet NASA Space Apps Challenge, som är världens största i sin kategori. Det hölls första gången i april 2012 och fungerar som både innovationsinkubation och samhällsengagemangsprogram. Det engagerar årligen tusentals människor över hela världen att samlas, brainstorma och komma med lösningar på viktiga problem. Hackatonet går ut på att använda NASAs öppna källkod i en 48 timmar lång sprint. Individer med blandad kompetens samarbetar i team för att bygga innovativa lösningar och svara på några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden.

Nu blir HiQ ”Location Lead” och anordnar eventet i Malmö. I ljuset av pandemin är eventet virtuellt men HiQ kommer att rodda de virtuella eventet för staden från sina kontor i Malmö. Förbered er på en fartfylld helg. Registreringen är öppen och alla stjärnor uppmanas att registrera sig så fort som möjligt.

– Vi är stolta att vara med i NASA Space Apps Challenge i år. Det ska bli grymt roligt att anordna och få vara en del av den här globala tillställningen. Vi har stark kompetens och vet att vi kan nå ut till massa bra folk där ute, så skynda och registrera er för den roligaste helgen på hela hösten. Det är som varje år viktiga problemställningar som tas upp och genom att delta i detta kan man göra verklig skillnad, säger Erik Ridman, CMO på HiQ.

Hackatonet går av stapeln 2–3 oktober 2021. Några av de utmaningarna som är i fokus i år är att kartlägga rymdskräp i realtid, beräkna risken med covid-19, hur man kan nyttja AI och maskininlärning för att övervaka, upptäcka och kvantifiera plastföroreningar, beräkna risken för jordskred på landsbygden, och mycket mer. Eller varför inte komma på sin egen utmaning? Lokalt kommer det att hållas tävlingar med egna jurys och fina priser. De bästa bidragen skickas vidare till en global bedömning. Den globala bedömningsprocessen hanteras av NASA och finalisterna för globala utmärkelser kommer att tillkännages fyra till sex veckor efter hacktonet. NASA kommer att meddela vinnarna i januari 2022.

Anmäl dig nu:
https://2021.spaceappschallenge.org/locations/malmö/
https://2021.spaceappschallenge.org/challenges

Om NASA International Space Apps Challenge:
NASA International Space Apps Challenge är ett globalt hackaton för kodare, forskare, designers, storytellers, tillverkare, byggare, teknologer, med mera i städer runt om i världen, där olika team använder NASAs öppna källkod i en 48-timmars sprint för att ta itu med verkliga problem på jorden och i rymden.

Under en helg i oktober varje år samlas deltagare från hela världen i 48 timmar för att lösa utmaningar direkt från NASA-personal. Efter hackatonet bedöms projektinlämningar av rymdorganisationsexperter och vinnare väljs ut till en av tio globala utmärkelser.

Space Apps bjuder in problemlösare över hela världen till NASAs kostnadsfria och öppna data. Genom att använda data från NASA för att lösa varje års utmaningar lär sig Space Apps-team om NASAs data och delar med sig av skapandet och tillämpningen av den kunskap som är resultatet av hackatonet.

Space Apps inspirerar också till samarbete, kreativitet och kritiskt tänkande. Uppdraget är att nyttja detta intresse för att uppmuntra tillväxten och mångfalden hos nästa generation forskare, teknologer, designers, storytellers och ingenjörer.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer