3 x Red Dot till HiQ 

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards för två olika projekt. Med Lux Nemus, en interaktiv projektionsupplevelse och en del av Metsä Groups besökarcenter Pro Nemus, vinner HiQs Great Apes Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations. Appen för Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

– Fantastiskt arbete från Great Apes. Att så många av deras projekt fortsätter vinna priser är bevis på teamets fina arbete, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

 

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards med projekten Lux Nemus och Levi Resort. Lux Nemus vinner Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations och Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

Projektet Lux Nemus, som består av en samling specialbyggda väggar av Metsä trä, fiber och andra innovativa produkter, är en interaktiv projektionsupplevelse som är en del av besökarcenter Pro Nemus av Metsä Group. Kollagen av produkten har projektioner som gör det möjligt för besökare att interagera med väggarna via en pekskärm. Besökare kan lyfta fram enskilda produkter, utforska och lära sig mer om dem genom unika ljusprojektioner. Kärnan i installationen är att visa hur Metsä Group använder varje del av ett träd så effektivt som möjligt för det syfte som skapar mest värde.

Appen utvecklad för Levi Resort ger snabb och enkel åtkomst till alla Levi Ski Resorts utomhusäventyr och är den digitala följeslagaren för alla besökare. Utöver innovativa back- och lifttjänster är appen nyckeln till skidortens lojalitetsprogram. Appen ger effektiv navigering, datavisualisering i realtid samt öppna geodata och skräddarsydd kartprojektion.

– Vi är glada och stolta att de här två utmanande projekten uppmärksammas och erkänns på en internationell nivå och i en sådan viktig tävling som Red Dot Design Awards är. Vi har lagt ner mycket hårt jobb samtidigt som vi har använt nya verktyg och ny teknik, så vi ser utmärkelserna som ett bevis på den höga nivå av utförande och innovation som vi håller i alla våra projekt, säger Lukasz Geratowski, Senior Designer på Great Apes. 

HiQs Great Apes är en av de mest internationellt prisade digitalbyråerna i Finland med tidigare utmärkelser i European Design Awards, Webby Awards, Red Dot Design Awards och Eurobest, samt nordiska utmärkelser som Grand One och Grafias ”Best of the year”.

Läs mer:
www.luxnemus.com
https://hiq.fi/en/work/levi-ski-resort-app/

Om Red Dot Design Award:
Red Dot Design Award är en av de största designtävlingarna i världen. I tre discipliner skickar deltagarna in produkter, kommunikations- och varumärkesprojekt samt prototyper och koncept. Distinktionen "Red Dot" är ett internationellt erkänt sigill för utmärkt design.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer