3 x Red Dot till HiQ 

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards för två olika projekt. Med Lux Nemus, en interaktiv projektionsupplevelse och en del av Metsä Groups besökarcenter Pro Nemus, vinner HiQs Great Apes Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations. Appen för Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

– Fantastiskt arbete från Great Apes. Att så många av deras projekt fortsätter vinna priser är bevis på teamets fina arbete, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

 

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards med projekten Lux Nemus och Levi Resort. Lux Nemus vinner Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations och Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

Projektet Lux Nemus, som består av en samling specialbyggda väggar av Metsä trä, fiber och andra innovativa produkter, är en interaktiv projektionsupplevelse som är en del av besökarcenter Pro Nemus av Metsä Group. Kollagen av produkten har projektioner som gör det möjligt för besökare att interagera med väggarna via en pekskärm. Besökare kan lyfta fram enskilda produkter, utforska och lära sig mer om dem genom unika ljusprojektioner. Kärnan i installationen är att visa hur Metsä Group använder varje del av ett träd så effektivt som möjligt för det syfte som skapar mest värde.

Appen utvecklad för Levi Resort ger snabb och enkel åtkomst till alla Levi Ski Resorts utomhusäventyr och är den digitala följeslagaren för alla besökare. Utöver innovativa back- och lifttjänster är appen nyckeln till skidortens lojalitetsprogram. Appen ger effektiv navigering, datavisualisering i realtid samt öppna geodata och skräddarsydd kartprojektion.

– Vi är glada och stolta att de här två utmanande projekten uppmärksammas och erkänns på en internationell nivå och i en sådan viktig tävling som Red Dot Design Awards är. Vi har lagt ner mycket hårt jobb samtidigt som vi har använt nya verktyg och ny teknik, så vi ser utmärkelserna som ett bevis på den höga nivå av utförande och innovation som vi håller i alla våra projekt, säger Lukasz Geratowski, Senior Designer på Great Apes. 

HiQs Great Apes är en av de mest internationellt prisade digitalbyråerna i Finland med tidigare utmärkelser i European Design Awards, Webby Awards, Red Dot Design Awards och Eurobest, samt nordiska utmärkelser som Grand One och Grafias ”Best of the year”.

Läs mer:
www.luxnemus.com
https://hiq.fi/en/work/levi-ski-resort-app/

Om Red Dot Design Award:
Red Dot Design Award är en av de största designtävlingarna i världen. I tre discipliner skickar deltagarna in produkter, kommunikations- och varumärkesprojekt samt prototyper och koncept. Distinktionen "Red Dot" är ett internationellt erkänt sigill för utmärkt design.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ Leap är här – Nordens bästa traineeprogram

HiQ lanserar äntligen HiQ Leap, företagets inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter, med start januari 2022. Programmet ger traineer en stabil grund att stå på och tack vare en accelererad utvecklingskurva blir man en senior konsult redan efter de tre år som programmet pågår. Ansökan är redan öppen och rekryteringsfasen är i full gång med att hitta morgondagens stjärnor till bolaget.

– Vi letar alltid efter grym kompetens till vårt team, att äntligen kunna dra igång rekryteringen till HiQ Leap är en milstolpe för oss. Vi är stolta att kunna erbjuda nyutexade en väg in i arbetslivet samtidigt som vi får äran att jobba med hungriga och drivna individer som, precis som vi, vill jobba mot visionen att förenkla människors liv med hjälp av teknik, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö. Det globala hackatonet anordnas för tionde året och engagerar årligen tusentals människor över hela världen för att tackla några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden under en 48-timmars sprint. 

– Superkul att vi anordnar NASAs Space Apps Challenge! Vi har fantastiska kollaboratörer och kompetens att bidra med och ser fram emot att många anmäler sig till vad som kommer att bli årets fest. Jag har själv en förkärlek för allt som har med rymden att göra så det känns otroligt kul att vi är med på detta. På HiQ brinner vi för att skapa en bättre värld, och vad är egentligen bättre än att lösa några av de största utmaningarna på jorden och i rymden, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Advicon

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ det Lundabaserade
IT-konsultbolaget Advicon, som med sina 25 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs utbredning
i Skåneregionen.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna alla grymma medarbetare på Advicon till oss på HiQ! Vi har en stark utveckling av vår verksamhet i Skåne och ett fantastiskt team som jobbar med några av Nordens ledande företag. Detsamma gäller för Advicon, och att kombinera våra två verksamheter gör att vi stärker vår position ytterligare,
säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer