St1 utökar samarbetet med HiQ, Frends blir förbättrade API-lösningen

St1 väljer HiQs Frends som nästa steg i företagets långvariga partnerskap med HiQ. Frends är den nya lösningen för API-hantering och mobila back-end integrationer. 

– Att expandera vårt partnerskap med St1 är fantastiskt. Det visar på att vi kan erbjuda våra kunder en variation av tjänster inom en mängd olika områden. Det gör att vi kan bli en ännu bättre partner och jag är väldigt glad att se oss växa i vårt partnerskap med St1, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

HiQ har spelat en viktig roll i St1s arbete med digitalisering genom att designa och utveckla affärskritiska funktioner för mobilapplikationer som skapar mer affärer för både St1 och Shell. Dessa projekt har inkluderat utveckling av funktioner som mobil tankning och tvätt av bilen, digital lösning för kaffe-abonnemang och St1 Mastercard-konto. Nu väljer St1 även HiQs Frends som deras nya lösning för API-hantering och mobila back-end integrationer. 

– Det är en ära för HiQ och Frends att arbeta med St1 och att samarbetet fördjupas. Vår vision är att förenkla och förbättra, och att få chansen att göra det för en redan befintlig kund på HiQ är precis vad vi vill göra och att jobba med en kund inom flera olika områden, säger Jukka Rautio, Head of Frends på HiQ.

Eftersom St1 har utvecklat ett växande antal digitala lösningar befann sig företaget i ett läge där den befintliga API-lösningen inte uppfyllde vissa företagsmässiga krav. St1 letade efter en lösning som kunde hjälpa dem att förenkla sin IT-miljö och effektivisera den totala ägandekostnaden samt minska leveranscykler för API:er och integrationer. St1 väljer Frends för detta då den gamla lösningen har blivit för komplex och dyr att underhålla.

Med hjälp av Frends förflyttade St1 API-arkitektur och skapade ett säkert ekosystem för alla applikationer. Några av implementeringarna inkluderade:

  1. API-hantering. Möjliggör för en fullständig livscykelhantering av API:er: design, publicering, övervakning och hantering. 
  2. API gateway. Adderar ett extra lager av säkerhet till mikrotjänster och back-end-funktioner för att kunna hantera förfrågningar på det mest effektiva sättet. 

– Med Frends kan vi ta hand om alla våra behov för API-hantering. Vi valde Frends som vår långsiktiga lösning för API-hantering och hittills har det visat sig vara flexibelt, pålitligt och kostnadseffektivt, säger Linda Pihl, Head of Digital på St1 Nordic.

Med den nya, förenklade API-lösningen kunde St1 minska volymen oönskad trafik och öka tillförlitligheten. Plattformen hade över 1 000 000 processkörningar inom den första månaden och hanterar i nuläget över tre miljoner API-samtal per månad. Partnerskapet mellan St1 och HiQ täcker också support- och underhållsverksamhet för alla mobila appar samt integrationslösningen med Frends. 

För mer teknisk information, besök:
https://frends.com/customers/st1

Om St1:
www.st1.se


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQs Frends i samarbete med Karlskrona, presenteras i 100 Intelligent Cities Challenge

HiQs integrationsplattform Frends har i samarbete med Karlskrona kommun, och tillsammans med plattformarna ArcGIS och Abou, framgångsrikt lanserat en lösning som förenklar att hyra båtplats. Projektet deltar i Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) som stöder 136 städer med användandet av avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning.

- Verkligen kul att se vår smarta plattform Frends förenkla och förbättra för invånarna i Blekinge. Extra kul med uppmärksamhet i en global arena, ser fram emot att följa det här projektet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Factlab väljer HiQ för utveckling av mobil faktagranskningstjänst

I en tid då källgranskning och oberoende fakta är viktigare än någonsin erbjuder Factlab en smart tjänst för faktagranskning som gör det lättare och säkrare att luta sig mot korrekt information. I vidareutvecklingen av tjänsten tar de nu hjälp av HiQ för att göra den ännu mer tillgänglig och användarvänlig – mobilt. 

– Vi jobbar ständigt för att förbättra för människor med hjälp av teknik och design och samarbetet med Factlab ligger oss extra varmt om hjärtat. Detta är en viktig tjänst som vi är otroligt stolta att få vara med att utveckla, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer