HiQs Frends i samarbete med Visma Connect, första steget blir den nederländska marknaden

Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster på den nederländska marknaden.

– Det känns fantastiskt att se Frends expandera till ännu fler länder. Efterfrågan på integrationsplattformar ökar, vilket syns på hur snabbt Frends växer, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Efterfrågan på integrationstjänster ökar snabbt. I dag levereras de flesta applikationer som Software as a Service (SaaS). De företag som tillhandahåller dem vill precis som sina kunder ha användarvänlig och kraftfull integration för att få maximal effektivitet samt kunna tillhandahålla nya tjänster och arbeta med datavärde. Samtidigt finns det många företag som fortfarande använder lokala system, där konnektivitet kan vara till stor nytta. I båda situationer kan en plattform som Frends användas helt sömlöst. Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster.

– Low-code-integrationerna verkar till och med slå erfarna integreringskonsulter med häpnad genom sin flexbilitet och skalbarhet. Och det som slutligen gör Frends attraktivt är den öppna och rimliga prissättningen. Visma Connect har redan visat upp Frends expertkunskap för en mängd kunder, berättar Juha Moisio, VP för Global Sales på HiQs Frends.

Med Frends integrationsplattform kan organisationer utveckla, hantera och säkra alla API-integrationer och sin processautomatisering i en enda kraftfull plattform. Frends erbjuder ett slimmat slimmat och visuellt low-code-gränssnitt för uppbyggnad, uppstart, hantering och kontroll av alla API-integrationer. Visma Connects integrationsspecialister erbjuder fullservicesupport och kan därmed starta upp integrationsprocesser i Frends. Utifrån kundens behov kan de också underhålla och utveckla nya integrationer. Visma Connect erbjuder sina integrationstjänster till en mängd olika företag och aktörer i den offentliga sektorn. Tjänsterna kan omfatta allt från konsultation till ett särskilt team som hjälper till att hantera stora lanseringar eller en komplett livscykelhantering för API:er och integrationer.

– Datadelning är en av det digitala samhällets grundstenar. Frends erbjuder en intuitiv, low-code och mycket kraftfull integrationsplattform för företagens applikationer, med möjlighet till säker och effektiv API-integrering. Precis vad som behövs för effektiv dataöverföring, säger Kim Andersen, vd för Visma Connect.

Eftersom efterfrågan på plattformen har ökat ger man sig tillsammans med Visma Connect nu in på den nederländska marknaden. Visma Connect kommer att sälja vidare Frends som ett erbjudande till sina kunder, för att hjälpa dem att lansera integrationer snabbare till marknaden. På sin väg mot att ta över ännu ett land i Europa kommer Frends, med Vismas kundbas, att kunna hjälpa många företag med deras integrationsarbete.

Om Visma Connect:

I den digitala tidsåldern är data den viktigaste tillgången. I dag delar vi mer och mer data med varandra, av många olika anledningar. Men hur kan vi göra det på ett snabbt, säkert och verifierbart sätt? 

Visma Connect är ledande när det gäller att möjliggöra säker, kvalificerad och betrodd utväxling av data. På samma sätt som energiföretagen en gång byggde upp den infrastruktur som gjorde den industriella revolutionen möjlig, tillhandahåller Visma Connect i dag det digitala samhällets försörjningsnät. 

https://vismaconnect.nl/en/

 


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer