HiQs Frends i samarbete med Visma Connect, första steget blir den nederländska marknaden

Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster på den nederländska marknaden.

– Det känns fantastiskt att se Frends expandera till ännu fler länder. Efterfrågan på integrationsplattformar ökar, vilket syns på hur snabbt Frends växer, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Efterfrågan på integrationstjänster ökar snabbt. I dag levereras de flesta applikationer som Software as a Service (SaaS). De företag som tillhandahåller dem vill precis som sina kunder ha användarvänlig och kraftfull integration för att få maximal effektivitet samt kunna tillhandahålla nya tjänster och arbeta med datavärde. Samtidigt finns det många företag som fortfarande använder lokala system, där konnektivitet kan vara till stor nytta. I båda situationer kan en plattform som Frends användas helt sömlöst. Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster.

– Low-code-integrationerna verkar till och med slå erfarna integreringskonsulter med häpnad genom sin flexbilitet och skalbarhet. Och det som slutligen gör Frends attraktivt är den öppna och rimliga prissättningen. Visma Connect har redan visat upp Frends expertkunskap för en mängd kunder, berättar Juha Moisio, VP för Global Sales på HiQs Frends.

Med Frends integrationsplattform kan organisationer utveckla, hantera och säkra alla API-integrationer och sin processautomatisering i en enda kraftfull plattform. Frends erbjuder ett slimmat slimmat och visuellt low-code-gränssnitt för uppbyggnad, uppstart, hantering och kontroll av alla API-integrationer. Visma Connects integrationsspecialister erbjuder fullservicesupport och kan därmed starta upp integrationsprocesser i Frends. Utifrån kundens behov kan de också underhålla och utveckla nya integrationer. Visma Connect erbjuder sina integrationstjänster till en mängd olika företag och aktörer i den offentliga sektorn. Tjänsterna kan omfatta allt från konsultation till ett särskilt team som hjälper till att hantera stora lanseringar eller en komplett livscykelhantering för API:er och integrationer.

– Datadelning är en av det digitala samhällets grundstenar. Frends erbjuder en intuitiv, low-code och mycket kraftfull integrationsplattform för företagens applikationer, med möjlighet till säker och effektiv API-integrering. Precis vad som behövs för effektiv dataöverföring, säger Kim Andersen, vd för Visma Connect.

Eftersom efterfrågan på plattformen har ökat ger man sig tillsammans med Visma Connect nu in på den nederländska marknaden. Visma Connect kommer att sälja vidare Frends som ett erbjudande till sina kunder, för att hjälpa dem att lansera integrationer snabbare till marknaden. På sin väg mot att ta över ännu ett land i Europa kommer Frends, med Vismas kundbas, att kunna hjälpa många företag med deras integrationsarbete.

Om Visma Connect:

I den digitala tidsåldern är data den viktigaste tillgången. I dag delar vi mer och mer data med varandra, av många olika anledningar. Men hur kan vi göra det på ett snabbt, säkert och verifierbart sätt? 

Visma Connect är ledande när det gäller att möjliggöra säker, kvalificerad och betrodd utväxling av data. På samma sätt som energiföretagen en gång byggde upp den infrastruktur som gjorde den industriella revolutionen möjlig, tillhandahåller Visma Connect i dag det digitala samhällets försörjningsnät. 

https://vismaconnect.nl/en/

 


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ expanderar i flertalet svenska städer efter förvärv av Headlight

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i städerna Västerås, Örebro och Borlänge då rekryteringsbehovet är stort. Nyheten kommer ut bara veckor efter att förvärvet tillkännagavs och är en viktig pusselbit i HiQs strävan att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Att vi expanderar till Borlänge och i städerna Örebro och Västerås är grymt! Med den här sammanslagningen expanderar vi ytterligare på den svenska marknaden och det kommer att öppna upp för nya arbetstillfällen som kommer att påverka alla tre städerna, men även företag i närheten som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är ett bra kliv för oss på vår expansionsresa, let’s go big, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Upphandlingen avser konsultstöd avseende systemutveckling, arkitektur och förändringsledning.

– Så kul att vi vinner det här ramavtalet, områden som vi är otroligt starka inom. Att bidra med den sortens kompetens är kärnan i det vi vill göra och offentlig sektor är ett viktigt område för oss på HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ och BatteryLoop utvecklar effektivare laddinfrastruktur 

BatteryLoop, företaget som ger elbilsbatterier ett andra liv som energilager, har under våren lanserat sitt energilager som gör det möjligt att exempelvis bygga laddinfrastruktur på platser där elnätet har effektbrister. I samarbete med HiQ utvecklar nu BatteryLoop också en digital plattform som gör det möjligt att maximera effekten i laddinfrastrukturen. Den digitala plattformen möjliggör en uppskattning hur lång tid ett batteri har kvar att leva, därmed dess ekonomiska värde i en cirkulär affärsmodell.

– Fantastiskt att vårt team är med BatteryLoop på den här resan. Cirkulära affärsmodeller och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visas verkligen med det här projektet. Det finns otroligt mycket att göra för att effektivisera användningen av energi i samhället och den här lösningen bidrar med en viktig del i den resan, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer