HiQs Frends i samarbete med Visma Connect, första steget blir den nederländska marknaden

Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster på den nederländska marknaden.

– Det känns fantastiskt att se Frends expandera till ännu fler länder. Efterfrågan på integrationsplattformar ökar, vilket syns på hur snabbt Frends växer, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Efterfrågan på integrationstjänster ökar snabbt. I dag levereras de flesta applikationer som Software as a Service (SaaS). De företag som tillhandahåller dem vill precis som sina kunder ha användarvänlig och kraftfull integration för att få maximal effektivitet samt kunna tillhandahålla nya tjänster och arbeta med datavärde. Samtidigt finns det många företag som fortfarande använder lokala system, där konnektivitet kan vara till stor nytta. I båda situationer kan en plattform som Frends användas helt sömlöst. Visma Connect, som är marknadsledande inom rapporteringsteknik, kommer tillsammans med HiQs integrationsplattform Frends att leverera plattformen till Visma Connects snabbt växande kundbas för integrationstjänster.

– Low-code-integrationerna verkar till och med slå erfarna integreringskonsulter med häpnad genom sin flexbilitet och skalbarhet. Och det som slutligen gör Frends attraktivt är den öppna och rimliga prissättningen. Visma Connect har redan visat upp Frends expertkunskap för en mängd kunder, berättar Juha Moisio, VP för Global Sales på HiQs Frends.

Med Frends integrationsplattform kan organisationer utveckla, hantera och säkra alla API-integrationer och sin processautomatisering i en enda kraftfull plattform. Frends erbjuder ett slimmat slimmat och visuellt low-code-gränssnitt för uppbyggnad, uppstart, hantering och kontroll av alla API-integrationer. Visma Connects integrationsspecialister erbjuder fullservicesupport och kan därmed starta upp integrationsprocesser i Frends. Utifrån kundens behov kan de också underhålla och utveckla nya integrationer. Visma Connect erbjuder sina integrationstjänster till en mängd olika företag och aktörer i den offentliga sektorn. Tjänsterna kan omfatta allt från konsultation till ett särskilt team som hjälper till att hantera stora lanseringar eller en komplett livscykelhantering för API:er och integrationer.

– Datadelning är en av det digitala samhällets grundstenar. Frends erbjuder en intuitiv, low-code och mycket kraftfull integrationsplattform för företagens applikationer, med möjlighet till säker och effektiv API-integrering. Precis vad som behövs för effektiv dataöverföring, säger Kim Andersen, vd för Visma Connect.

Eftersom efterfrågan på plattformen har ökat ger man sig tillsammans med Visma Connect nu in på den nederländska marknaden. Visma Connect kommer att sälja vidare Frends som ett erbjudande till sina kunder, för att hjälpa dem att lansera integrationer snabbare till marknaden. På sin väg mot att ta över ännu ett land i Europa kommer Frends, med Vismas kundbas, att kunna hjälpa många företag med deras integrationsarbete.

Om Visma Connect:

I den digitala tidsåldern är data den viktigaste tillgången. I dag delar vi mer och mer data med varandra, av många olika anledningar. Men hur kan vi göra det på ett snabbt, säkert och verifierbart sätt? 

Visma Connect är ledande när det gäller att möjliggöra säker, kvalificerad och betrodd utväxling av data. På samma sätt som energiföretagen en gång byggde upp den infrastruktur som gjorde den industriella revolutionen möjlig, tillhandahåller Visma Connect i dag det digitala samhällets försörjningsnät. 

https://vismaconnect.nl/en/

 


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer