HiQs Frends i samarbete med Karlskrona, presenteras i 100 Intelligent Cities Challenge

HiQs integrationsplattform Frends har i samarbete med Karlskrona kommun, och tillsammans med plattformarna ArcGIS och Abou, framgångsrikt lanserat en lösning som förenklar att hyra båtplats. Projektet deltar i Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) som stöder 136 städer med användandet av avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning.

- Verkligen kul att se vår smarta plattform Frends förenkla och förbättra för invånarna i Blekinge. Extra kul med uppmärksamhet i en global arena, ser fram emot att följa det här projektet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Karlskrona stadsmarina

I alla städer i världen som, likt Karlskrona, som ligger vid havet finns ett stort intresse hos båtägare att hyra en bra och central plats att förtöja sin båt. Karlskrona kommun erbjuder ca 1 900 fritidsbåtsplatser vid 29 olika bryggor och hamnanläggningar, där majoriteten ligger i centrala Karlskrona men även i de yttre områdena kan en båtplats hyras. Det har blivit viktigt att göra all information om varje kaj lättillgänglig för att kunna förbättra den allmänna bekvämligheten och stadsupplevelsen.

- Ett väldigt lyckat projekt med Karlskrona kommun som sätter Frends ytterligare på kartan på den svenska marknaden. Vi tackar Karlskrona för ett bra samarbete och är stolta över att projektet är en del av ICC, säger Jukka Rautio, Head of Frends, HiQ.

Projektet integrerar data från olika källor för att samla in uppdaterad information med allt man behöver veta om kommunala förtöjningar. Dessa inkluderar lediga platser, förtöjningsstorlek, båtinstruktioner för förtöjning, geolokalisering, bokningssystem samt ett integrerat betalningssystem. Plattformen Frends är ett effektivt och enkelt verktyg för offentlig sektor att förbättra och främja datadelningen mellan olika system. Flexibiliteten i API:er och integrationer med low-code inom plattformen förenklar och gör det kostnadseffektivt att skapa nya digitala tjänster.

- Vi arbetar hela tiden med att förbättra vår serviceleverans till våra invånare. Ett processbaserat arbetssätt tror jag är en förutsättning för att ta fram hållbara lösningar som förenklar för våra invånare och besökare, plattformen Frends stärker vår förmåga inom detta område, säger Carl-Martin Lanér, kommundirektör på Karlskrona kommun.

Genom att kombinera Frends med ArcGIS och Abou utvecklades ett kartbaserat gränssnitt som gör det lättare för användaren att hantera det som mest berör kajhanteringen och bidrar positivt till hållbarhetsmålen: 11 – hållbara städer och samhällen samt 8 – anständigt arbete med ekonomisk tillväxt. Projektet, som är en lösning för E-Government & Digital Public Service vid namn Karlskrona Berths & Moorings, är en del Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC). 

ICC är ett initiativ som stöder 136 städer i att använda avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning. Städerna som ingår i ICC fungerar som motorer för återhämtning av sin lokala ekonomi, skapar nya arbetstillfällen och stärker medborgarnas deltagande och välbefinnande. Strategisk rådgivning från internationella experter är tillgänglig för de olika städerna inom områden som grön ekonomi, gröna affärer lokalt, digitalisering av offentlig förvaltning, digital och grön övergång i turism och mycket mer. ICC är en del av ett bredare stödsystem av Europeiska unionen som erkänner vikten av att uppfylla löften från European Green Deal, den digitala strategin och annan EU-politik. 

För mer information, besök gärna:

https://www.karlskrona.se 

https://www.intelligentcitieschallenge.eu

https://marketplace.intelligentcitieschallenge.eu/en/solutions/find-berths-moorings


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer