HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I takt med att samhället utvecklas ställs hårdare krav på en kommun och tillgängligheten till den. Medborgare förväntar sig idag att kunna utföra ärenden närsomhelst under dygnets alla timmar och att få svar på frågor utan att behöva sitta i telefonkö. Kraven på en kommun och dess webbplats är därmed stora vad gäller de digitala tjänster som erbjuds, blir det för krångligt så kommer användarna ändå att ringa till kommunen för att få hjälp.

Eskilstuna kommun anlitar HiQ med syftet att göra om eskilstuna.se till en webbplats som utgår från användarnas behov av kommunal service och göra det enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på sina frågor eller lösa ärenden. Det handlar främst om att utveckla vanliga frågor för att minska antalet samtal till kommunen, öka användningen av digitala tjänster, öka förtroendet samt att kunna ge besökare ännu bättre service. Man har också som vision att minska det administrativa arbetet för både handläggare och redaktörer då innehållet inte kräver lika mycket manuellt arbete som tidigare. Syftet har också varit att stärka Eskilstuna kommuns varumärkesplattform ”Goda Hållbara Möten” och därmed öka invånarnas förtroende. Webbplatsen måste även uppfylla de regler och lagar som finns runt tillgänglighet och anpassa grafisk profil till den nya digitala plattformen.

– Har haft ynnesten att få arbeta med världens bästa kollegor för att ta fram, enligt mig, Sveriges bästa kommunala webbplats. Stor tack till bästa teamet och till HiQ, säger Martina Manneh, kommunstrateg kommunikation & digitalisering på Eskilstuna kommun.

– Är så otroligt stolt över att få ha varit med att ta fram kommunens nya webbplats tillsammans med våra fantastiska konsulter på HiQ, säger Mikael Mörnhed, utvecklare/webbredaktör på Eskilstuna kommun. 

HiQ utvecklade en helt ny design av webbplatsen, som är byggd i SiteVision, med ett starkt användarfokus. Genom intervjuer och tester blev det klart att en ny navigering behövde tas fram samt att skapa en mer genomarbetad sökfunktion. Den nya sökfunktionen lyfter fram e-tjänster och rekommenderade landningssidor som skapas med webbplatsens etikettsystem. Antalet sidor på webbplatsen behövdes även tas ner till ett mer hanterbart antal. Parallellt med detta byggs AI in för att öka webbplatsens precision. Den nya navigeringen erbjuder en snabbare väg, till enklare och bättre information. Webbplatsen är också granskad utifrån den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

– Tillsammans med mina härliga kollegor och det proffsiga gänget på HiQ har jag varit med och lanserat Eskilstuna kommuns nya webbplats. Vi är så nöjda och glada över vår nya webb i SiteVision, kryddad med spännande AI-lösningar från rek.ai, säger Henrik Bondeson, webbredaktör på Eskilstuna kommun.

Mer om Eskilstuna kommun:
www.eskilstuna.se


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ Leap är här – Nordens bästa traineeprogram

HiQ lanserar äntligen HiQ Leap, företagets inkörsport för nyutexaminerade tech-studenter, med start januari 2022. Programmet ger traineer en stabil grund att stå på och tack vare en accelererad utvecklingskurva blir man en senior konsult redan efter de tre år som programmet pågår. Ansökan är redan öppen och rekryteringsfasen är i full gång med att hitta morgondagens stjärnor till bolaget.

– Vi letar alltid efter grym kompetens till vårt team, att äntligen kunna dra igång rekryteringen till HiQ Leap är en milstolpe för oss. Vi är stolta att kunna erbjuda nyutexade en väg in i arbetslivet samtidigt som vi får äran att jobba med hungriga och drivna individer som, precis som vi, vill jobba mot visionen att förenkla människors liv med hjälp av teknik, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö. Det globala hackatonet anordnas för tionde året och engagerar årligen tusentals människor över hela världen för att tackla några av de mest pressande utmaningarna på jorden och i rymden under en 48-timmars sprint. 

– Superkul att vi anordnar NASAs Space Apps Challenge! Vi har fantastiska kollaboratörer och kompetens att bidra med och ser fram emot att många anmäler sig till vad som kommer att bli årets fest. Jag har själv en förkärlek för allt som har med rymden att göra så det känns otroligt kul att vi är med på detta. På HiQ brinner vi för att skapa en bättre värld, och vad är egentligen bättre än att lösa några av de största utmaningarna på jorden och i rymden, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Advicon

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ det Lundabaserade
IT-konsultbolaget Advicon, som med sina 25 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs utbredning
i Skåneregionen.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna alla grymma medarbetare på Advicon till oss på HiQ! Vi har en stark utveckling av vår verksamhet i Skåne och ett fantastiskt team som jobbar med några av Nordens ledande företag. Detsamma gäller för Advicon, och att kombinera våra två verksamheter gör att vi stärker vår position ytterligare,
säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer