HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I takt med att samhället utvecklas ställs hårdare krav på en kommun och tillgängligheten till den. Medborgare förväntar sig idag att kunna utföra ärenden närsomhelst under dygnets alla timmar och att få svar på frågor utan att behöva sitta i telefonkö. Kraven på en kommun och dess webbplats är därmed stora vad gäller de digitala tjänster som erbjuds, blir det för krångligt så kommer användarna ändå att ringa till kommunen för att få hjälp.

Eskilstuna kommun anlitar HiQ med syftet att göra om eskilstuna.se till en webbplats som utgår från användarnas behov av kommunal service och göra det enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på sina frågor eller lösa ärenden. Det handlar främst om att utveckla vanliga frågor för att minska antalet samtal till kommunen, öka användningen av digitala tjänster, öka förtroendet samt att kunna ge besökare ännu bättre service. Man har också som vision att minska det administrativa arbetet för både handläggare och redaktörer då innehållet inte kräver lika mycket manuellt arbete som tidigare. Syftet har också varit att stärka Eskilstuna kommuns varumärkesplattform ”Goda Hållbara Möten” och därmed öka invånarnas förtroende. Webbplatsen måste även uppfylla de regler och lagar som finns runt tillgänglighet och anpassa grafisk profil till den nya digitala plattformen.

– Har haft ynnesten att få arbeta med världens bästa kollegor för att ta fram, enligt mig, Sveriges bästa kommunala webbplats. Stor tack till bästa teamet och till HiQ, säger Martina Manneh, kommunstrateg kommunikation & digitalisering på Eskilstuna kommun.

– Är så otroligt stolt över att få ha varit med att ta fram kommunens nya webbplats tillsammans med våra fantastiska konsulter på HiQ, säger Mikael Mörnhed, utvecklare/webbredaktör på Eskilstuna kommun. 

HiQ utvecklade en helt ny design av webbplatsen, som är byggd i SiteVision, med ett starkt användarfokus. Genom intervjuer och tester blev det klart att en ny navigering behövde tas fram samt att skapa en mer genomarbetad sökfunktion. Den nya sökfunktionen lyfter fram e-tjänster och rekommenderade landningssidor som skapas med webbplatsens etikettsystem. Antalet sidor på webbplatsen behövdes även tas ner till ett mer hanterbart antal. Parallellt med detta byggs AI in för att öka webbplatsens precision. Den nya navigeringen erbjuder en snabbare väg, till enklare och bättre information. Webbplatsen är också granskad utifrån den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

– Tillsammans med mina härliga kollegor och det proffsiga gänget på HiQ har jag varit med och lanserat Eskilstuna kommuns nya webbplats. Vi är så nöjda och glada över vår nya webb i SiteVision, kryddad med spännande AI-lösningar från rek.ai, säger Henrik Bondeson, webbredaktör på Eskilstuna kommun.

Mer om Eskilstuna kommun:
www.eskilstuna.se


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

St1 utökar samarbetet med HiQ, Frends blir förbättrade API-lösningen

St1 väljer HiQs Frends som nästa steg i företagets långvariga partnerskap med HiQ. Frends är den nya lösningen för API-hantering och mobila back-end integrationer. 

– Att expandera vårt partnerskap med St1 är fantastiskt. Det visar på att vi kan erbjuda våra kunder en variation av tjänster inom en mängd olika områden. Det gör att vi kan bli en ännu bättre partner och jag är väldigt glad att se oss växa i vårt partnerskap med St1, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQs Frends i samarbete med Karlskrona, presenteras i 100 Intelligent Cities Challenge

HiQs integrationsplattform Frends har i samarbete med Karlskrona kommun, och tillsammans med plattformarna ArcGIS och Abou, framgångsrikt lanserat en lösning som förenklar att hyra båtplats. Projektet deltar i Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) som stöder 136 städer med användandet av avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning.

- Verkligen kul att se vår smarta plattform Frends förenkla och förbättra för invånarna i Blekinge. Extra kul med uppmärksamhet i en global arena, ser fram emot att följa det här projektet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Factlab väljer HiQ för utveckling av mobil faktagranskningstjänst

I en tid då källgranskning och oberoende fakta är viktigare än någonsin erbjuder Factlab en smart tjänst för faktagranskning som gör det lättare och säkrare att luta sig mot korrekt information. I vidareutvecklingen av tjänsten tar de nu hjälp av HiQ för att göra den ännu mer tillgänglig och användarvänlig – mobilt. 

– Vi jobbar ständigt för att förbättra för människor med hjälp av teknik och design och samarbetet med Factlab ligger oss extra varmt om hjärtat. Detta är en viktig tjänst som vi är otroligt stolta att få vara med att utveckla, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer