HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

I takt med att samhället utvecklas ställs hårdare krav på en kommun och tillgängligheten till den. Medborgare förväntar sig idag att kunna utföra ärenden närsomhelst under dygnets alla timmar och att få svar på frågor utan att behöva sitta i telefonkö. Kraven på en kommun och dess webbplats är därmed stora vad gäller de digitala tjänster som erbjuds, blir det för krångligt så kommer användarna ändå att ringa till kommunen för att få hjälp.

Eskilstuna kommun anlitar HiQ med syftet att göra om eskilstuna.se till en webbplats som utgår från användarnas behov av kommunal service och göra det enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på sina frågor eller lösa ärenden. Det handlar främst om att utveckla vanliga frågor för att minska antalet samtal till kommunen, öka användningen av digitala tjänster, öka förtroendet samt att kunna ge besökare ännu bättre service. Man har också som vision att minska det administrativa arbetet för både handläggare och redaktörer då innehållet inte kräver lika mycket manuellt arbete som tidigare. Syftet har också varit att stärka Eskilstuna kommuns varumärkesplattform ”Goda Hållbara Möten” och därmed öka invånarnas förtroende. Webbplatsen måste även uppfylla de regler och lagar som finns runt tillgänglighet och anpassa grafisk profil till den nya digitala plattformen.

– Har haft ynnesten att få arbeta med världens bästa kollegor för att ta fram, enligt mig, Sveriges bästa kommunala webbplats. Stor tack till bästa teamet och till HiQ, säger Martina Manneh, kommunstrateg kommunikation & digitalisering på Eskilstuna kommun.

– Är så otroligt stolt över att få ha varit med att ta fram kommunens nya webbplats tillsammans med våra fantastiska konsulter på HiQ, säger Mikael Mörnhed, utvecklare/webbredaktör på Eskilstuna kommun. 

HiQ utvecklade en helt ny design av webbplatsen, som är byggd i SiteVision, med ett starkt användarfokus. Genom intervjuer och tester blev det klart att en ny navigering behövde tas fram samt att skapa en mer genomarbetad sökfunktion. Den nya sökfunktionen lyfter fram e-tjänster och rekommenderade landningssidor som skapas med webbplatsens etikettsystem. Antalet sidor på webbplatsen behövdes även tas ner till ett mer hanterbart antal. Parallellt med detta byggs AI in för att öka webbplatsens precision. Den nya navigeringen erbjuder en snabbare väg, till enklare och bättre information. Webbplatsen är också granskad utifrån den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

– Tillsammans med mina härliga kollegor och det proffsiga gänget på HiQ har jag varit med och lanserat Eskilstuna kommuns nya webbplats. Vi är så nöjda och glada över vår nya webb i SiteVision, kryddad med spännande AI-lösningar från rek.ai, säger Henrik Bondeson, webbredaktör på Eskilstuna kommun.

Mer om Eskilstuna kommun:
www.eskilstuna.se


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer