HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

Ivar Jacobson International grundades 2004 och är ett globalt tjänsteföretag som levererar konsulting, coachning och utbildning med hög kvalitet till kunder som är i processen att implementera eller skala upp sin agila utveckling. Ivar Jacobson International har samlat ett team med hög kompetens, innovativt arbetssätt och verifierade lösningar som ökar effektiviteten och verkningsgraden av storskalig mjukvaruutveckling genom att bryta barriärer och införa nya arbetssätt. Företaget är ett av världens främsta när det kommer till erfarenhet inom skalbar agil mjukvaruutveckling.

– Jag är verkligen glad att vi äntligen kan släppa nyheten kring vårt samarbete. HiQ har ett imponerande rykte och ett unikt track-record av att komplexa teknikutmaningar och mjukvarulösningar. De är ledande i Norden när det kommer till leading-edge-teknologi och förmågan att leverera från idé till färdig lösning. Jag ser fram emot detta, säger Ivar Jacobson, CEO på Ivar Jacobson International.

Dr. Ivar Jacobson är en computer scientist och ingenjör känd som skaparen av use-cases, Objectory, Rational Unified Process, medskapare av UML och Essence. Ivar Jacobson har en imponerande karriär inom både akademi och företagsvärlden. Han har gett ut tio böcker, publicerat över hundra artiklar och är en frekvent talare på konferenser världen över.

– Agila ramverk med direkta återkopplingsloopar som stödjer ett ”fail fast, learn and succeed faster”-arbetssätt är mer eller mindre receptet för att lyckas i den snabbföränderliga digitala värld vi befinner oss i. Att ha förmågan att skala det är den heliga gralen inom mjukvaruutveckling. Att teama upp med Ivar Jacobson och hans team är verkligen toppen! Vi kommer starta samarbetet med att erbjuda gemensamma digitala SAFe-kurser till våra kunder. Därifrån kommer vi utveckla det ytterligare. Bra för oss och bra värde till konkurrenskraften hos de nordiska företagen, säger Erik Ridman, CMO, HiQ.

Är du intresserad av SAFe-utbildningar? Är det du utvecklare och vill arbeta med agil utveckling i spännande projekt? En CTO som vill skala upp ditt utvecklingsteam snabbt och effektivt? Eller har något annat intresse kring detta? Kontakta oss direkt. 

___

Vi startar samarbetet direkt med en första utbildning
IMPLEMENTING A LEAN-AGILE SAFE TRANSFORMATION IN THE ENTERPRISE | WITH SAFE® PROGRAM CONSULTANT CERTIFICATION

Läs mer och registrera dig direkt hos Ivar Jacobson International här >


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000
Simona Bamerlind

Kontakta oss

Simona Bamerlind
Head of region West / Vice President (VP)
HiQ Sverige
070-183 91 78

HiQ förvärvar tyska digitaliseringskonsulten Scandio

HiQ siktar på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag, och tar genom att gå in i Tyskland i och med förvärvet av Scandio ett viktigt kliv mot målet. Scandio är ett konsultbolag inom digital transformation baserat i München, Augsburg och Berlin.

– Detta är stort steg för oss och ett viktigt tillfälle i HiQs historia. Nu etablerar vi oss i Tyskland på det bästa av sätt. Scandio står mycket starkt inom digitalisering och har en fantastisk kompetens inom IT, IoT, cloud, digital transformation och agil mjukvaruutveckling – och vi delar samma värderingar när det kommer till att bygga verksamheten på en tydlig företagskultur. Jag vill verkligen välkomna teamet på Scandio till HiQ – tillsammans kommer vi skapa magi, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Almén går till HiQ för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap

” Vi rekryterar nyutexade direkt från högskolorna och universiteten. Och det kommer vi se ännu mer av framöver, vi gör en stor satsning med vårt program HiQ Leap som lanseras inom kort.” Så sade HiQs CEO Sven Ivar Mørch nyss i en intervju för IDG. Nu anställs Erik Almén för att driva programmet HiQ Leap.

– Utvecklare, ingenjörer, kreatörer och ledare som kommer direkt från skolan är mycket kompetenta. Framför allt är de utbildade inom den absolut senaste teknologin. Att vi får över Erik Almén för att bygga upp HiQ Leap blir ett perfekt sätt att se till att de får en god inlärning hos oss också, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Headlight Group

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ IT-specialisten Headlight Group bestående av företagen Headlight och Relight med totalt drygt 100 anställda. Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer bli ett starkt tillskott till HiQs position inom Business Critical IT.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, IT och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer