HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

Ivar Jacobson International grundades 2004 och är ett globalt tjänsteföretag som levererar konsulting, coachning och utbildning med hög kvalitet till kunder som är i processen att implementera eller skala upp sin agila utveckling. Ivar Jacobson International har samlat ett team med hög kompetens, innovativt arbetssätt och verifierade lösningar som ökar effektiviteten och verkningsgraden av storskalig mjukvaruutveckling genom att bryta barriärer och införa nya arbetssätt. Företaget är ett av världens främsta när det kommer till erfarenhet inom skalbar agil mjukvaruutveckling.

– Jag är verkligen glad att vi äntligen kan släppa nyheten kring vårt samarbete. HiQ har ett imponerande rykte och ett unikt track-record av att komplexa teknikutmaningar och mjukvarulösningar. De är ledande i Norden när det kommer till leading-edge-teknologi och förmågan att leverera från idé till färdig lösning. Jag ser fram emot detta, säger Ivar Jacobson, CEO på Ivar Jacobson International.

Dr. Ivar Jacobson är en computer scientist och ingenjör känd som skaparen av use-cases, Objectory, Rational Unified Process, medskapare av UML och Essence. Ivar Jacobson har en imponerande karriär inom både akademi och företagsvärlden. Han har gett ut tio böcker, publicerat över hundra artiklar och är en frekvent talare på konferenser världen över.

– Agila ramverk med direkta återkopplingsloopar som stödjer ett ”fail fast, learn and succeed faster”-arbetssätt är mer eller mindre receptet för att lyckas i den snabbföränderliga digitala värld vi befinner oss i. Att ha förmågan att skala det är den heliga gralen inom mjukvaruutveckling. Att teama upp med Ivar Jacobson och hans team är verkligen toppen! Vi kommer starta samarbetet med att erbjuda gemensamma digitala SAFe-kurser till våra kunder. Därifrån kommer vi utveckla det ytterligare. Bra för oss och bra värde till konkurrenskraften hos de nordiska företagen, säger Erik Ridman, CMO, HiQ.

Är du intresserad av SAFe-utbildningar? Är det du utvecklare och vill arbeta med agil utveckling i spännande projekt? En CTO som vill skala upp ditt utvecklingsteam snabbt och effektivt? Eller har något annat intresse kring detta? Kontakta oss direkt. 

___

Vi startar samarbetet direkt med en första utbildning
IMPLEMENTING A LEAN-AGILE SAFE TRANSFORMATION IN THE ENTERPRISE | WITH SAFE® PROGRAM CONSULTANT CERTIFICATION

Läs mer och registrera dig direkt hos Ivar Jacobson International här >


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000
Simona Bamerlind

Kontakta oss

Simona Bamerlind
Head of region West / Vice President (VP)
HiQ Sverige
070-183 91 78

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer