HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

Ivar Jacobson International grundades 2004 och är ett globalt tjänsteföretag som levererar konsulting, coachning och utbildning med hög kvalitet till kunder som är i processen att implementera eller skala upp sin agila utveckling. Ivar Jacobson International har samlat ett team med hög kompetens, innovativt arbetssätt och verifierade lösningar som ökar effektiviteten och verkningsgraden av storskalig mjukvaruutveckling genom att bryta barriärer och införa nya arbetssätt. Företaget är ett av världens främsta när det kommer till erfarenhet inom skalbar agil mjukvaruutveckling.

– Jag är verkligen glad att vi äntligen kan släppa nyheten kring vårt samarbete. HiQ har ett imponerande rykte och ett unikt track-record av att komplexa teknikutmaningar och mjukvarulösningar. De är ledande i Norden när det kommer till leading-edge-teknologi och förmågan att leverera från idé till färdig lösning. Jag ser fram emot detta, säger Ivar Jacobson, CEO på Ivar Jacobson International.

Dr. Ivar Jacobson är en computer scientist och ingenjör känd som skaparen av use-cases, Objectory, Rational Unified Process, medskapare av UML och Essence. Ivar Jacobson har en imponerande karriär inom både akademi och företagsvärlden. Han har gett ut tio böcker, publicerat över hundra artiklar och är en frekvent talare på konferenser världen över.

– Agila ramverk med direkta återkopplingsloopar som stödjer ett ”fail fast, learn and succeed faster”-arbetssätt är mer eller mindre receptet för att lyckas i den snabbföränderliga digitala värld vi befinner oss i. Att ha förmågan att skala det är den heliga gralen inom mjukvaruutveckling. Att teama upp med Ivar Jacobson och hans team är verkligen toppen! Vi kommer starta samarbetet med att erbjuda gemensamma digitala SAFe-kurser till våra kunder. Därifrån kommer vi utveckla det ytterligare. Bra för oss och bra värde till konkurrenskraften hos de nordiska företagen, säger Erik Ridman, CMO, HiQ.

Är du intresserad av SAFe-utbildningar? Är det du utvecklare och vill arbeta med agil utveckling i spännande projekt? En CTO som vill skala upp ditt utvecklingsteam snabbt och effektivt? Eller har något annat intresse kring detta? Kontakta oss direkt. 

___

Vi startar samarbetet direkt med en första utbildning
IMPLEMENTING A LEAN-AGILE SAFE TRANSFORMATION IN THE ENTERPRISE | WITH SAFE® PROGRAM CONSULTANT CERTIFICATION

Läs mer och registrera dig direkt hos Ivar Jacobson International här >


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000
Simona Bamerlind

Kontakta oss

Simona Bamerlind
Head of region West / Vice President (VP)
HiQ Sverige
070-183 91 78

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer