HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

Ivar Jacobson International grundades 2004 och är ett globalt tjänsteföretag som levererar konsulting, coachning och utbildning med hög kvalitet till kunder som är i processen att implementera eller skala upp sin agila utveckling. Ivar Jacobson International har samlat ett team med hög kompetens, innovativt arbetssätt och verifierade lösningar som ökar effektiviteten och verkningsgraden av storskalig mjukvaruutveckling genom att bryta barriärer och införa nya arbetssätt. Företaget är ett av världens främsta när det kommer till erfarenhet inom skalbar agil mjukvaruutveckling.

– Jag är verkligen glad att vi äntligen kan släppa nyheten kring vårt samarbete. HiQ har ett imponerande rykte och ett unikt track-record av att komplexa teknikutmaningar och mjukvarulösningar. De är ledande i Norden när det kommer till leading-edge-teknologi och förmågan att leverera från idé till färdig lösning. Jag ser fram emot detta, säger Ivar Jacobson, CEO på Ivar Jacobson International.

Dr. Ivar Jacobson är en computer scientist och ingenjör känd som skaparen av use-cases, Objectory, Rational Unified Process, medskapare av UML och Essence. Ivar Jacobson har en imponerande karriär inom både akademi och företagsvärlden. Han har gett ut tio böcker, publicerat över hundra artiklar och är en frekvent talare på konferenser världen över.

– Agila ramverk med direkta återkopplingsloopar som stödjer ett ”fail fast, learn and succeed faster”-arbetssätt är mer eller mindre receptet för att lyckas i den snabbföränderliga digitala värld vi befinner oss i. Att ha förmågan att skala det är den heliga gralen inom mjukvaruutveckling. Att teama upp med Ivar Jacobson och hans team är verkligen toppen! Vi kommer starta samarbetet med att erbjuda gemensamma digitala SAFe-kurser till våra kunder. Därifrån kommer vi utveckla det ytterligare. Bra för oss och bra värde till konkurrenskraften hos de nordiska företagen, säger Erik Ridman, CMO, HiQ.

Är du intresserad av SAFe-utbildningar? Är det du utvecklare och vill arbeta med agil utveckling i spännande projekt? En CTO som vill skala upp ditt utvecklingsteam snabbt och effektivt? Eller har något annat intresse kring detta? Kontakta oss direkt. 

___

Vi startar samarbetet direkt med en första utbildning
IMPLEMENTING A LEAN-AGILE SAFE TRANSFORMATION IN THE ENTERPRISE | WITH SAFE® PROGRAM CONSULTANT CERTIFICATION

Läs mer och registrera dig direkt hos Ivar Jacobson International här >


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000
Simona Bamerlind

Kontakta oss

Simona Bamerlind
Head of region West / Vice President (VP)
HiQ Sverige
070-183 91 78

HiQ expanderar i flertalet svenska städer efter förvärv av Headlight

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i städerna Västerås, Örebro och Borlänge då rekryteringsbehovet är stort. Nyheten kommer ut bara veckor efter att förvärvet tillkännagavs och är en viktig pusselbit i HiQs strävan att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Att vi expanderar till Borlänge och i städerna Örebro och Västerås är grymt! Med den här sammanslagningen expanderar vi ytterligare på den svenska marknaden och det kommer att öppna upp för nya arbetstillfällen som kommer att påverka alla tre städerna, men även företag i närheten som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är ett bra kliv för oss på vår expansionsresa, let’s go big, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Upphandlingen avser konsultstöd avseende systemutveckling, arkitektur och förändringsledning.

– Så kul att vi vinner det här ramavtalet, områden som vi är otroligt starka inom. Att bidra med den sortens kompetens är kärnan i det vi vill göra och offentlig sektor är ett viktigt område för oss på HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ och BatteryLoop utvecklar effektivare laddinfrastruktur 

BatteryLoop, företaget som ger elbilsbatterier ett andra liv som energilager, har under våren lanserat sitt energilager som gör det möjligt att exempelvis bygga laddinfrastruktur på platser där elnätet har effektbrister. I samarbete med HiQ utvecklar nu BatteryLoop också en digital plattform som gör det möjligt att maximera effekten i laddinfrastrukturen. Den digitala plattformen möjliggör en uppskattning hur lång tid ett batteri har kvar att leva, därmed dess ekonomiska värde i en cirkulär affärsmodell.

– Fantastiskt att vårt team är med BatteryLoop på den här resan. Cirkulära affärsmodeller och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visas verkligen med det här projektet. Det finns otroligt mycket att göra för att effektivisera användningen av energi i samhället och den här lösningen bidrar med en viktig del i den resan, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer