HiQ förvärvar tyska digitaliseringskonsulten Scandio

HiQ siktar på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag, och tar genom att gå in i Tyskland i och med förvärvet av Scandio ett viktigt kliv mot målet. Scandio är ett konsultbolag inom digital transformation baserat i München, Augsburg och Berlin.

– Detta är stort steg för oss och ett viktigt tillfälle i HiQs historia. Nu etablerar vi oss i Tyskland på det bästa av sätt. Scandio står mycket starkt inom digitalisering och har en fantastisk kompetens inom IT, IoT, cloud, digital transformation och agil mjukvaruutveckling – och vi delar samma värderingar när det kommer till att bygga verksamheten på en tydlig företagskultur. Jag vill verkligen välkomna teamet på Scandio till HiQ – tillsammans kommer vi skapa magi, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

HiQ förvärvar tyska digitaliseringskonsulten Scandio

Scandio, med huvudkontor i München, är ett konsultbolag inom digitalisering med fokus på IT, agil mjukvaruutveckling och cloud-teknologi. Scandio är Amazon Web Service-partner samt Atlassian Platinum Solution Partner, och har flera gånger utnämnts till Partner of the Year. Företaget har haft en kraftig utveckling och tillväxt, driven av teknikutvecklingen, sina talangfulla medarbetare och sin unika kultur. Sedan mars 2021 är Scandio ett certifierat Great Place to Work. Scandio är HiQs första steg in i DACH-regionen och blir en viktig del av HiQ-koncernen framgent.

– Vi är mycket glada över att ansluta till HiQ. Vi har de senaste 18 åren byggt ett fantastiskt team av utvecklare, kreatörer och tech-nerds som är passionerade förändrare och moderniserare. Det vi ser i HiQ är en stark kultur och en strategisk match, och genom att ingå i HiQ-koncernen bygger vi ett otroligt attraktivt erbjudande i Tyskland, DACH-regionen och i Norden, säger Christoph Köberle och Christian Koch, grundare av Scandio GmbH.

Scandio lanserades 2003 och har över 100 medarbetare med teknisk kompetens. Företaget är baserat på självorganiserande team med Scandios grundare Köberle och Koch, i stöttande ledarskap.

– Jag är verkligen glad att välkomna Scandio till HiQ-koncernen. Scandio har en historia av hög och hållbar tillväxt med ett modernt och agilt arbetssätt. Nischen som Scandio har i DACH-regionen i kombination med HiQs djupa tekniska kunskap och starka erbjudanden inom R&D, Business Crititcal IT, integration, innovation, design och kommunikation blir verkligen kraftfullt. Detta är ett betydande steg på vår resa mot att bygga norra Europas ledande tech-konsultbolag, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Mer om Scandio:
www.scandio.de


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

St1 utökar samarbetet med HiQ, Frends blir förbättrade API-lösningen

St1 väljer HiQs Frends som nästa steg i företagets långvariga partnerskap med HiQ. Frends är den nya lösningen för API-hantering och mobila back-end integrationer. 

– Att expandera vårt partnerskap med St1 är fantastiskt. Det visar på att vi kan erbjuda våra kunder en variation av tjänster inom en mängd olika områden. Det gör att vi kan bli en ännu bättre partner och jag är väldigt glad att se oss växa i vårt partnerskap med St1, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQs Frends i samarbete med Karlskrona, presenteras i 100 Intelligent Cities Challenge

HiQs integrationsplattform Frends har i samarbete med Karlskrona kommun, och tillsammans med plattformarna ArcGIS och Abou, framgångsrikt lanserat en lösning som förenklar att hyra båtplats. Projektet deltar i Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) som stöder 136 städer med användandet av avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning.

- Verkligen kul att se vår smarta plattform Frends förenkla och förbättra för invånarna i Blekinge. Extra kul med uppmärksamhet i en global arena, ser fram emot att följa det här projektet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer