Factlab väljer HiQ för utveckling av mobil faktagranskningstjänst

I en tid då källgranskning och oberoende fakta är viktigare än någonsin erbjuder Factlab en smart tjänst för faktagranskning som gör det lättare och säkrare att luta sig mot korrekt information. I vidareutvecklingen av tjänsten tar de nu hjälp av HiQ för att göra den ännu mer tillgänglig och användarvänlig – mobilt. 

– Vi jobbar ständigt för att förbättra för människor med hjälp av teknik och design och samarbetet med Factlab ligger oss extra varmt om hjärtat. Detta är en viktig tjänst som vi är otroligt stolta att få vara med att utveckla, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

HiQ_Factlab

Tjänsten bygger på en omnimetod för att kunna jämföra miljontals fakta och ge användaren en tydlig och trovärdig faktabas att använda sig av. Idag består databasen av 82 miljoner källanvisade fakta och den uppdateras löpande. Genom delningsfunktioner, interaktiva grafer, möjlighet att följa utveckling och statistik över tid är det ett effektivt verktyg för flera yrkesgrupper. Tjänsten vänder sig främst till kommunikatörer, journalister, lärare och studenter, men finns tillgänglig för alla som söker oberoende fakta.

– Vi ser ett väldigt stort behov av denna typ av tjänst idag hos dessa grupper. Tjänsten är idag webbaserad, men vi vill finnas där användaren finns – vilket är i mobilen. Det ska vara enkelt och smidigt att ta del av informationen oberoende plattform och därför utvecklar vi nu även en mobilversion tillsammans med HiQ, berättar Tora Löf, Strateg på Factlab.

Att valet föll på HiQ förklarar hon med den bredd i erbjudandet som HiQ kan visa. Att de kan jobba med oss från dag ett genom hela utvecklingsresan från design till färdig produkt. Under de senaste månaderna har samarbetet fokuserat på research, kundresan och visuell design för att ta fram en prototyp som nu testas.

Under våren kommer mer kapital att tas in för att kunna lansera en första version i Sverige och sedan rullas ut globalt.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

St1 utökar samarbetet med HiQ, Frends blir förbättrade API-lösningen

St1 väljer HiQs Frends som nästa steg i företagets långvariga partnerskap med HiQ. Frends är den nya lösningen för API-hantering och mobila back-end integrationer. 

– Att expandera vårt partnerskap med St1 är fantastiskt. Det visar på att vi kan erbjuda våra kunder en variation av tjänster inom en mängd olika områden. Det gör att vi kan bli en ännu bättre partner och jag är väldigt glad att se oss växa i vårt partnerskap med St1, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ utvecklar nya eskilstuna.se

Eskilstuna kommun väljer HiQ för att utveckla nya eskilstuna.se med syftet att bygga en webbplats som utgår från användarnas behov. Det ska vara enkelt för användare att hitta den information de behöver för att få svar på frågor och lösa ärenden hos kommunen. HiQ utvecklade en ny design på webbplatsen, tog fram en helt ny sökfunktion samtidigt som AI byggdes in för att öka precisionen. 

– Detta är ett fint projekt för oss på HiQ och ett väldigt bra samarbete med Eskilstuna kommun med arbetet med nya eskilstuna.se. Att kunna bidra med att förenkla för dem och deras medborgare, att skapa ett mer tillgängligt Eskilstuna, har varit väldigt givande och vi är glada att de är så nöjda med sin nya webbplats, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQs Frends i samarbete med Karlskrona, presenteras i 100 Intelligent Cities Challenge

HiQs integrationsplattform Frends har i samarbete med Karlskrona kommun, och tillsammans med plattformarna ArcGIS och Abou, framgångsrikt lanserat en lösning som förenklar att hyra båtplats. Projektet deltar i Europeiska Kommissionens 100 Intelligent Cities Challenge (ICC) som stöder 136 städer med användandet av avancerad teknik för intelligent, grön och socialt ansvarsfull återhämtning.

- Verkligen kul att se vår smarta plattform Frends förenkla och förbättra för invånarna i Blekinge. Extra kul med uppmärksamhet i en global arena, ser fram emot att följa det här projektet, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer