Erik Almén går till HiQ för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap

” Vi rekryterar nyutexade direkt från högskolorna och universiteten. Och det kommer vi se ännu mer av framöver, vi gör en stor satsning med vårt program HiQ Leap som lanseras inom kort.” Så sade HiQs CEO Sven Ivar Mørch nyss i en intervju för IDG. Nu anställs Erik Almén för att driva programmet HiQ Leap.

– Utvecklare, ingenjörer, kreatörer och ledare som kommer direkt från skolan är mycket kompetenta. Framför allt är de utbildade inom den absolut senaste teknologin. Att vi får över Erik Almén för att bygga upp HiQ Leap blir ett perfekt sätt att se till att de får en god inlärning hos oss också, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Erik Almén går till HiQ för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap

Erik Almén som är uppväxt i Östergötland har en civ. ingenjörsexamen från Lund och Tokyo. Innan HiQ har Erik bland annat hunnit med att utveckla konsultbolaget Acandos framgångsrika traineeprogram Nova och kommer senast från Einride där han jobbat med förstudier och implementationer av elektriska och autonoma transportlösningar, samt etablerat partnerskap inom laddningsinfrastruktur.

– Jag har alltid tyckt att HiQ varit ett grymt spännande bolag med superduktiga konsulter. Nu ska vi använda all den fantastiska kompetens som finns på HiQ och bygga Nordens bästa traineeprogram. Jag är riktigt taggad på att få vara med och driva resan mot ännu högre höjder, säger Erik Almén.

HiQ Leap kommer lanseras under våren. Traineeprogrammet handlar om att ta vara på den starka spetskompetens och den breda kundbas som HiQ har för att skapa en fast-track till en karriär för Nordens bästa studenter.

– Vi kommer inleda samarbete med utvalda högskolor och universitet som utbildar inom digitalisering och teknikutveckling. HiQ är i mångt och mycket med och skapar framtidens tekniklösningar inom de flesta sektorer i Norden – och bidrar till de nordiska ländernas globala konkurrenskraft. Att skapa en väg in för framtidens arbetskraft är både vårt bidrag till samhället samt ett sätt att leverera ännu bättre kompetens till våra kunder, säger Sven Ivar Mørch.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer