Erik Almén går till HiQ för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap

” Vi rekryterar nyutexade direkt från högskolorna och universiteten. Och det kommer vi se ännu mer av framöver, vi gör en stor satsning med vårt program HiQ Leap som lanseras inom kort.” Så sade HiQs CEO Sven Ivar Mørch nyss i en intervju för IDG. Nu anställs Erik Almén för att driva programmet HiQ Leap.

– Utvecklare, ingenjörer, kreatörer och ledare som kommer direkt från skolan är mycket kompetenta. Framför allt är de utbildade inom den absolut senaste teknologin. Att vi får över Erik Almén för att bygga upp HiQ Leap blir ett perfekt sätt att se till att de får en god inlärning hos oss också, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Erik Almén går till HiQ för att bygga upp Nordens bästa traineeprogram, HiQ Leap

Erik Almén som är uppväxt i Östergötland har en civ. ingenjörsexamen från Lund och Tokyo. Innan HiQ har Erik bland annat hunnit med att utveckla konsultbolaget Acandos framgångsrika traineeprogram Nova och kommer senast från Einride där han jobbat med förstudier och implementationer av elektriska och autonoma transportlösningar, samt etablerat partnerskap inom laddningsinfrastruktur.

– Jag har alltid tyckt att HiQ varit ett grymt spännande bolag med superduktiga konsulter. Nu ska vi använda all den fantastiska kompetens som finns på HiQ och bygga Nordens bästa traineeprogram. Jag är riktigt taggad på att få vara med och driva resan mot ännu högre höjder, säger Erik Almén.

HiQ Leap kommer lanseras under våren. Traineeprogrammet handlar om att ta vara på den starka spetskompetens och den breda kundbas som HiQ har för att skapa en fast-track till en karriär för Nordens bästa studenter.

– Vi kommer inleda samarbete med utvalda högskolor och universitet som utbildar inom digitalisering och teknikutveckling. HiQ är i mångt och mycket med och skapar framtidens tekniklösningar inom de flesta sektorer i Norden – och bidrar till de nordiska ländernas globala konkurrenskraft. Att skapa en väg in för framtidens arbetskraft är både vårt bidrag till samhället samt ett sätt att leverera ännu bättre kompetens till våra kunder, säger Sven Ivar Mørch.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer