Vinst och nytt rekord för HiQ på ÅF Offshore Race!

HiQ Sailings Team comeback i seglingstävlingen runt Gotland slutade med stor succé. HiQ, med legendariske skepparen Bouwe Bekking, var snabbast över mållinjen i ÅFOR.
– HiQ Sailing Team har ju redan rekordet för flerskrov så nu var vi inställda på att även ta hem enskrovsrekordet. Samarbetet, den gemensamma förståelsen och jäkligt bra seglare – ett fantastiskt team – gjorde det möjligt och detta till en riktigt minnesvärd tävling, säger Bouwe Bekking.

Elva år efter hastighetsrekordet i Gotland Runt bestämde sig HiQ Sailing Team för sig att ställa upp i Gotland Runt igen. Och satsningen med den stora VO65:an slutade mer än väl.
HiQ tog gjorde en mycket bra segling genom skärgården och var först ut på havet utanför Sandhamn och höll sedan täten hela vägen runt.

Strax efter klockan 16.00 nådde de målet, bara 27 timmar efter starten – vilket innebär att HiQ både vinner Line Honour och fullkomligen krossar det tidigare rekordet och att HiQ nu innehar rekordet både för enskrovs- och flerskrovsbåtar.
– Det här var jäkligt kul! Speciellt när vi jobbat hårt en lång tid med alla förberedelser, all strategi och taktik, och nu kämpat stenhårt sedan vi lämnade startlinjen, säger HiQs Erik Ridman, en av besättningsmännen på segerbåten.

Båtprojektet för HiQ var mer än bara en tävling. Starten för tävlingen gick mitt i Stockholm City, precis utanför huvudkontoret, och båten seglades upp från Kiel via Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar av olika besättningar bestående av HiQ-konsulter.
Det gjordes dessutom uppskattade kund- och personalevent längs vägen och båtprojektet har uppmärksammats stort i lokal- och riksmedia.
– HiQ Sailing Team har blivit något hela företaget pratat om, som väldigt många engagerat sig i. Därför känns det extra roligt att vi slutar med en seger, säger Erik Ridman.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ expanderar i flertalet svenska städer efter förvärv av Headlight

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i städerna Västerås, Örebro och Borlänge då rekryteringsbehovet är stort. Nyheten kommer ut bara veckor efter att förvärvet tillkännagavs och är en viktig pusselbit i HiQs strävan att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Att vi expanderar till Borlänge och i städerna Örebro och Västerås är grymt! Med den här sammanslagningen expanderar vi ytterligare på den svenska marknaden och det kommer att öppna upp för nya arbetstillfällen som kommer att påverka alla tre städerna, men även företag i närheten som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är ett bra kliv för oss på vår expansionsresa, let’s go big, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Upphandlingen avser konsultstöd avseende systemutveckling, arkitektur och förändringsledning.

– Så kul att vi vinner det här ramavtalet, områden som vi är otroligt starka inom. Att bidra med den sortens kompetens är kärnan i det vi vill göra och offentlig sektor är ett viktigt område för oss på HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ och BatteryLoop utvecklar effektivare laddinfrastruktur 

BatteryLoop, företaget som ger elbilsbatterier ett andra liv som energilager, har under våren lanserat sitt energilager som gör det möjligt att exempelvis bygga laddinfrastruktur på platser där elnätet har effektbrister. I samarbete med HiQ utvecklar nu BatteryLoop också en digital plattform som gör det möjligt att maximera effekten i laddinfrastrukturen. Den digitala plattformen möjliggör en uppskattning hur lång tid ett batteri har kvar att leva, därmed dess ekonomiska värde i en cirkulär affärsmodell.

– Fantastiskt att vårt team är med BatteryLoop på den här resan. Cirkulära affärsmodeller och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visas verkligen med det här projektet. Det finns otroligt mycket att göra för att effektivisera användningen av energi i samhället och den här lösningen bidrar med en viktig del i den resan, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer