Vinst och nytt rekord för HiQ på ÅF Offshore Race!

HiQ Sailings Team comeback i seglingstävlingen runt Gotland slutade med stor succé. HiQ, med legendariske skepparen Bouwe Bekking, var snabbast över mållinjen i ÅFOR.
– HiQ Sailing Team har ju redan rekordet för flerskrov så nu var vi inställda på att även ta hem enskrovsrekordet. Samarbetet, den gemensamma förståelsen och jäkligt bra seglare – ett fantastiskt team – gjorde det möjligt och detta till en riktigt minnesvärd tävling, säger Bouwe Bekking.

Elva år efter hastighetsrekordet i Gotland Runt bestämde sig HiQ Sailing Team för sig att ställa upp i Gotland Runt igen. Och satsningen med den stora VO65:an slutade mer än väl.
HiQ tog gjorde en mycket bra segling genom skärgården och var först ut på havet utanför Sandhamn och höll sedan täten hela vägen runt.

Strax efter klockan 16.00 nådde de målet, bara 27 timmar efter starten – vilket innebär att HiQ både vinner Line Honour och fullkomligen krossar det tidigare rekordet och att HiQ nu innehar rekordet både för enskrovs- och flerskrovsbåtar.
– Det här var jäkligt kul! Speciellt när vi jobbat hårt en lång tid med alla förberedelser, all strategi och taktik, och nu kämpat stenhårt sedan vi lämnade startlinjen, säger HiQs Erik Ridman, en av besättningsmännen på segerbåten.

Båtprojektet för HiQ var mer än bara en tävling. Starten för tävlingen gick mitt i Stockholm City, precis utanför huvudkontoret, och båten seglades upp från Kiel via Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar av olika besättningar bestående av HiQ-konsulter.
Det gjordes dessutom uppskattade kund- och personalevent längs vägen och båtprojektet har uppmärksammats stort i lokal- och riksmedia.
– HiQ Sailing Team har blivit något hela företaget pratat om, som väldigt många engagerat sig i. Därför känns det extra roligt att vi slutar med en seger, säger Erik Ridman.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Headlight Group

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ IT-specialisten Headlight Group bestående av företagen Headlight och Relight med totalt drygt 100 anställda. Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer bli ett starkt tillskott till HiQs position inom Business Critical IT.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, IT och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ vinnare i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster

HiQ är vinnare i fyra av fem områden i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster. De fyra områdena är Verksamhetens IT-behov, Säkerhet i IT och IT-projekt, Arkitektur och utveckling samt IT-konsultlösningar.
– Jag är verkligen glad och stolt över att vi vinner detta! Det är många hos oss som har bidragit på olika sätt i upphandlingen, men grunden i vår framgång ligger i den otroligt imponerande kompetens inom tech, IT, design och kreativitet som finns på HiQ. Vi har Nordens bästa team och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba med digitalisering av offentlig sektor i Sverige, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer