VINST OCH NYTT REKORD FÖR HiQ PÅ ÅF OFFSHORE RACE!

HiQ Sailings Team comeback i seglingstävlingen runt Gotland slutade med stor succé. HiQ, med legendariske skepparen Bouwe Bekking, var snabbast över mållinjen i ÅFOR.
– HiQ Sailing Team har ju redan rekordet för flerskrov så nu var vi inställda på att även ta hem enskrovsrekordet. Samarbetet, den gemensamma förståelsen och jäkligt bra seglare – ett fantastiskt team – gjorde det möjligt och detta till en riktigt minnesvärd tävling, säger Bouwe Bekking.

Elva år efter hastighetsrekordet i Gotland Runt bestämde sig HiQ Sailing Team för sig att ställa upp i Gotland Runt igen. Och satsningen med den stora VO65:an slutade mer än väl.
HiQ tog gjorde en mycket bra segling genom skärgården och var först ut på havet utanför Sandhamn och höll sedan täten hela vägen runt.

Strax efter klockan 16.00 nådde de målet, bara 27 timmar efter starten – vilket innebär att HiQ både vinner Line Honour och fullkomligen krossar det tidigare rekordet och att HiQ nu innehar rekordet både för enskrovs- och flerskrovsbåtar.
– Det här var jäkligt kul! Speciellt när vi jobbat hårt en lång tid med alla förberedelser, all strategi och taktik, och nu kämpat stenhårt sedan vi lämnade startlinjen, säger HiQs Erik Ridman, en av besättningsmännen på segerbåten.

Båtprojektet för HiQ var mer än bara en tävling. Starten för tävlingen gick mitt i Stockholm City, precis utanför huvudkontoret, och båten seglades upp från Kiel via Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar av olika besättningar bestående av HiQ-konsulter.
Det gjordes dessutom uppskattade kund- och personalevent längs vägen och båtprojektet har uppmärksammats stort i lokal- och riksmedia.
– HiQ Sailing Team har blivit något hela företaget pratat om, som väldigt många engagerat sig i. Därför känns det extra roligt att vi slutar med en seger, säger Erik Ridman.


Erik Ridman
Erik Ridman Kommunikationschef HiQ International 070-420 00 01 08-588 90 000

Hello!

För att kunna besvara din förfrågan sparar HiQ inskickade uppgifter inklusive persondata. För mer information se HiQs Integritetspolicy

Close