Vinst och nytt rekord för HiQ på ÅF Offshore Race!

HiQ Sailings Team comeback i seglingstävlingen runt Gotland slutade med stor succé. HiQ, med legendariske skepparen Bouwe Bekking, var snabbast över mållinjen i ÅFOR.
– HiQ Sailing Team har ju redan rekordet för flerskrov så nu var vi inställda på att även ta hem enskrovsrekordet. Samarbetet, den gemensamma förståelsen och jäkligt bra seglare – ett fantastiskt team – gjorde det möjligt och detta till en riktigt minnesvärd tävling, säger Bouwe Bekking.

Elva år efter hastighetsrekordet i Gotland Runt bestämde sig HiQ Sailing Team för sig att ställa upp i Gotland Runt igen. Och satsningen med den stora VO65:an slutade mer än väl.
HiQ tog gjorde en mycket bra segling genom skärgården och var först ut på havet utanför Sandhamn och höll sedan täten hela vägen runt.

Strax efter klockan 16.00 nådde de målet, bara 27 timmar efter starten – vilket innebär att HiQ både vinner Line Honour och fullkomligen krossar det tidigare rekordet och att HiQ nu innehar rekordet både för enskrovs- och flerskrovsbåtar.
– Det här var jäkligt kul! Speciellt när vi jobbat hårt en lång tid med alla förberedelser, all strategi och taktik, och nu kämpat stenhårt sedan vi lämnade startlinjen, säger HiQs Erik Ridman, en av besättningsmännen på segerbåten.

Båtprojektet för HiQ var mer än bara en tävling. Starten för tävlingen gick mitt i Stockholm City, precis utanför huvudkontoret, och båten seglades upp från Kiel via Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar av olika besättningar bestående av HiQ-konsulter.
Det gjordes dessutom uppskattade kund- och personalevent längs vägen och båtprojektet har uppmärksammats stort i lokal- och riksmedia.
– HiQ Sailing Team har blivit något hela företaget pratat om, som väldigt många engagerat sig i. Därför känns det extra roligt att vi slutar med en seger, säger Erik Ridman.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer