Vinst och nytt rekord för HiQ på ÅF Offshore Race!

HiQ Sailings Team comeback i seglingstävlingen runt Gotland slutade med stor succé. HiQ, med legendariske skepparen Bouwe Bekking, var snabbast över mållinjen i ÅFOR.
– HiQ Sailing Team har ju redan rekordet för flerskrov så nu var vi inställda på att även ta hem enskrovsrekordet. Samarbetet, den gemensamma förståelsen och jäkligt bra seglare – ett fantastiskt team – gjorde det möjligt och detta till en riktigt minnesvärd tävling, säger Bouwe Bekking.

Elva år efter hastighetsrekordet i Gotland Runt bestämde sig HiQ Sailing Team för sig att ställa upp i Gotland Runt igen. Och satsningen med den stora VO65:an slutade mer än väl.
HiQ tog gjorde en mycket bra segling genom skärgården och var först ut på havet utanför Sandhamn och höll sedan täten hela vägen runt.

Strax efter klockan 16.00 nådde de målet, bara 27 timmar efter starten – vilket innebär att HiQ både vinner Line Honour och fullkomligen krossar det tidigare rekordet och att HiQ nu innehar rekordet både för enskrovs- och flerskrovsbåtar.
– Det här var jäkligt kul! Speciellt när vi jobbat hårt en lång tid med alla förberedelser, all strategi och taktik, och nu kämpat stenhårt sedan vi lämnade startlinjen, säger HiQs Erik Ridman, en av besättningsmännen på segerbåten.

Båtprojektet för HiQ var mer än bara en tävling. Starten för tävlingen gick mitt i Stockholm City, precis utanför huvudkontoret, och båten seglades upp från Kiel via Göteborg, Malmö, Karlskrona och Kalmar av olika besättningar bestående av HiQ-konsulter.
Det gjordes dessutom uppskattade kund- och personalevent längs vägen och båtprojektet har uppmärksammats stort i lokal- och riksmedia.
– HiQ Sailing Team har blivit något hela företaget pratat om, som väldigt många engagerat sig i. Därför känns det extra roligt att vi slutar med en seger, säger Erik Ridman.


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Chief Marketing Officer
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer