Rekord i vinst, omsättning och antal medarbetare

HiQ‘s interim report for January-June 2016 will be presented at 9.00 a.m. on Thursday 11 August at HiQ’s 9th floor office at Regeringsgatan 20 in Stockholm.


Under årets andra kvartal uppgår omsättningen till 442,8 (391,0) Mkr. Rörelseresultatet under kvartalet (EBIT) är 61,4 (43,6) Mkr, en rörelsemarginal på 13,9 procent.

- Vi fortsätter året som vi inledde det – med att växa och skapa vinnande resultat. Det känns fantastiskt bra. Omsättningen är HiQs högsta någonsin i ett enskilt kvartal och vi ökar vinsten med 41 procent jämfört med samma period 2015. Under kvartalet delar vi dessutom ut rekordhöga 2,90 kr per aktie, totalt ca 156 Mkr, till våra aktieägare, säger Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

HiQ befäster sin starka position på marknaden, där bolaget levererar hela kedjan från R&D till digitalt och tillbaka. HiQ vinner nya kunder och uppdrag i samtliga branscher, bland annat inom industrin där HiQ samarbetar med ledande aktörer som DEKRA Industrial och 3nine, med fokus på förenkling och digitalisering. HiQ fortsätter också att vinna mark inom vård, hälsa och omsorg - HiQ jobbar bland annat med projektet SUCCCE, där visionen är att sjukvårdspersonal ska kunna se patientdata direkt i ”smarta glasögon”. Målet är ökad patientsäkerhet och en bättre miljö för både patienter och personal.

- Den gemensamma nämnaren är att skapa värde för användarna och kunderna. Att använda tekniken för att göra människors vardag enklare, roligare och tryggare. Precis det vi på HiQ brinner för. Vi har erfarenheten och kunnandet inom den avancerade tekniken såväl som förståelsen för användarna och affären. I dag behövs alla delarna och vår bredd och vårt erbjudande har aldrig varit mer relevant, fortsätter Stugemo.

HiQ välkomnar många nya medarbetare och är nu fler än någonsin i bolaget.

- Att vi i dag är fler än 1 500 medarbetare ser jag som ett kvitto på att vi HiQare trivs på jobbet. Det gör mig glad och stolt att så många drivna, kunniga och engagerade människor vill vara med och fortsätta bygga och utveckla HiQ. Med starka finanser och branschens bästa medarbetare ser vi fram emot att fortsätta fokusera på att bidra till en bättre och roligare värld, avslutar Lars Stugemo.

HiQs VD och koncernchef Lars Stugemo presenterar rapporten i dag, torsdagen den
11 augusti klockan 09.00, på HiQs kontor på Regeringsgatan 20 i Stockholm.

Rapporten kan beställas på tel. 08-588 90 000 eller laddas ner via länken nedan.

HiQ Delårsrapport Q2 2016


Denna information är sådan information som HiQ International AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 augusti 2016 kl. 07.30 CET.


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000