Träffa HiQ på Vitalis – 5-7 April i Göteborg

Vitalis är Nordens ledande mötesplats inom digital hälso- och sjukvård. HiQ har under flera år stärkt sin position inom e-hälsa i Norden och vi kommer att finnas på plats för att berätta mer om vad vi gör och diskutera möjligheterna inom området.

- E-hälsa är ett viktigt område där HiQ vinner mark, och vi ser fram emot att träffa besökarna på Vitalis och prata om alla de möjligheter som digitaliseringen medför. Vi drivs av att förenkla människors vardag och ser vård och omsorg som ett område där det verkligen går att göra skillnad i människors liv med hjälp av teknik, säger Jenny Sperens, Informations- och Marknadschef på HiQ.

HiQ har under de senaste åren vunnit och genomfört ett antal betydande uppdrag inom hälso- och sjukvård. Nedan följer några av HiQs uppdrag och samarbeten.

Nervecentre
HiQ är samarbetspartner till Nervecentre och har ensamrätt för att implementera Nervecentres innovativa, mobila vårdprocesstöd i Sverige och Danmark. Lösningen ger ett process- och kommunikationsstöd som ökar patientsäkerheten samtidigt som det ökar produktiviteten i vården. Vårdpersonalen kan arbeta mer patientcentrerat (bedside) och erhåller information i realtid. Detta förenklar och sparar tid genom bland annat beslutsstöd, smidigare överlämningar och enkla saker som att visa lediga sängplatser. Lösningen finns i produktion på bred bas i Storbritannien, där den fungerar som stöd för tusentals medarbetare inom sjukvården.

Succce
På Intensivvårdsavdelningen på Blekingesjukhuset arbetar HiQ tillsammans med bland andra Fujitsu, Nicon och Google med att utveckla avancerat beslutsstöd för larmhantering med hjälp av smarta glasögon (Google Glass). Med glasögonen ser vårdpersonalen information och larm från utrustningen som övervakar patienterna och målet är att minska tiden från larm till behandling. Detta tros leda till ökad vårdkvalitet och kortare vårdtider, samt minskad stress när ljudet av tjutande larm reduceras.

Hör mer om Succce under Vitalis konferensprogram: onsdag 6 april kl 16:00 på plats A7

Vården i siffror
Vården i siffror presenterar en mängd statistik och resultat inom svensk hälso- och sjukvård och omfattar samtliga 21 landsting. Tjänsten kan användas av såväl vårdenheter och landsting som privatpersoner. På uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting ansvarar HiQ för vidareutvecklingen och förvaltningen.

Diabetes Tools
HiQ har uppdraget att vidareutveckla Diabetes Tools digitala plattformar, som förenklar vården och vardagen för människor med diabetes, samt sparar tid och pengar för sjukvården. När loggböcker och pappersdokumentation ersätts med nya smidiga lösningar minskar också risken för fel och missförstånd.

Diacor
HiQ har ansvarat för utvecklingen av en ny e-hälsotjänst för finländska Diacor, som hjälper hälso- och sjukvårdsföretaget att lyfta landets digitala sjukvård till en ny nivå. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att träffa läkare via livechat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientinformation, såsom laboratorieresultat, i realtid.

Andra uppdrag där HiQ skapat digitala lösningar som förenklar för människor är bland annat Tågprator och ResLedaren, som på smarta sätt förenklar resandet med kollektiv- och tågtrafik, för människor med olika typer av funktionsnedsättningar. HiQ har också utvecklat Tidning för Alla, som tillgängliggör nyhetssajter och artiklar för människor med läsnedsättning, till exempel synskadade.

Vi ser fram emot att träffas på Vitalis - ni hittar HiQ på B10:02!

Vi som finns på plats är:
Patrik Wahlberg, HiQ, tel. 070-819 86 07
Peter Lager, HiQ, tel. 0768-800 640
Daniel Stålbäck, HiQ, tel. 0768-800 806

Läs mer om konferensen på www.vitalis.nu


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

Ingelsta Kalkon väljer HiQ för integration av APSIS One

När Ingelsta Kalkon valde marknadsföringsplattformen APSIS One för automatisering av digital kommunikation var HiQ det naturliga valet för integrationen. HiQ kommer att utveckla och förvalta integrationer till APSIS One baserat på sin egen integrationsplattform Frends.
– Detta är ett väldigt spännande samarbete där APSIS och HiQ sammanfogar sina erbjudanden för att skapa en enkel och värdefull lösning för den gemensam kunden Ingelsta Kalkon, säger Peter Sognefur, försäljningschef på HiQ i Skåne.

Läs mer

HiQ vinnare i Folkhälsomyndighetens upphandling för IT-konsulttjänster

HiQ är en av vinnarna i Folkhälsomyndighetens (FHM) upphandling för IT-konsulttjänster och har tecknat ramavtal för ett samarbete på ett år med möjlighet till förlängning. 

– Verkligen kul att vi vinner detta, och det är extra glädjande att vår expertis inom digitalisering kommer till nytta för en så central myndighet som Folkhälsomyndigheten. Att de har ett viktigt uppdrag har vi alla blivit varse detta år, och vi ser fram emot att hjälpa FHM att fortsätta utveckla och förbättra för befolkningen, säger Sven Ivar Mørch, vd och koncernchef på HiQ.

Läs mer

Sven Ivar Mørch ny vd och koncernchef för HiQ

Sven Ivar Mørch har utsetts till ny vd och koncernchef för HiQ. Sven Ivar Mørch ersätter från och med den 1 december Lars Stugemo som lämnar positionen efter 25 framgångsrika år i bolaget, varav de senaste 20 som vd och koncernchef. 

– Det känns väldigt spännande att bli en del av HiQ och jag har länge varit djupt imponerad av bolagets kompetens och företagskultur. Rätt och slätt så är vi rockstjärnorna på den nordiska konsultmarknaden, och jag är hedrad över att få ta över vd-rollen och leda HiQ i bolagets nästa fas, säger Sven Ivar Mørch.

Läs mer