Träffa HiQ på Vitalis – 5-7 April i Göteborg

Vitalis är Nordens ledande mötesplats inom digital hälso- och sjukvård. HiQ har under flera år stärkt sin position inom e-hälsa i Norden och vi kommer att finnas på plats för att berätta mer om vad vi gör och diskutera möjligheterna inom området.

- E-hälsa är ett viktigt område där HiQ vinner mark, och vi ser fram emot att träffa besökarna på Vitalis och prata om alla de möjligheter som digitaliseringen medför. Vi drivs av att förenkla människors vardag och ser vård och omsorg som ett område där det verkligen går att göra skillnad i människors liv med hjälp av teknik, säger Jenny Sperens, Informations- och Marknadschef på HiQ.

HiQ har under de senaste åren vunnit och genomfört ett antal betydande uppdrag inom hälso- och sjukvård. Nedan följer några av HiQs uppdrag och samarbeten.

Nervecentre
HiQ är samarbetspartner till Nervecentre och har ensamrätt för att implementera Nervecentres innovativa, mobila vårdprocesstöd i Sverige och Danmark. Lösningen ger ett process- och kommunikationsstöd som ökar patientsäkerheten samtidigt som det ökar produktiviteten i vården. Vårdpersonalen kan arbeta mer patientcentrerat (bedside) och erhåller information i realtid. Detta förenklar och sparar tid genom bland annat beslutsstöd, smidigare överlämningar och enkla saker som att visa lediga sängplatser. Lösningen finns i produktion på bred bas i Storbritannien, där den fungerar som stöd för tusentals medarbetare inom sjukvården.

Succce
På Intensivvårdsavdelningen på Blekingesjukhuset arbetar HiQ tillsammans med bland andra Fujitsu, Nicon och Google med att utveckla avancerat beslutsstöd för larmhantering med hjälp av smarta glasögon (Google Glass). Med glasögonen ser vårdpersonalen information och larm från utrustningen som övervakar patienterna och målet är att minska tiden från larm till behandling. Detta tros leda till ökad vårdkvalitet och kortare vårdtider, samt minskad stress när ljudet av tjutande larm reduceras.

Hör mer om Succce under Vitalis konferensprogram: onsdag 6 april kl 16:00 på plats A7

Vården i siffror
Vården i siffror presenterar en mängd statistik och resultat inom svensk hälso- och sjukvård och omfattar samtliga 21 landsting. Tjänsten kan användas av såväl vårdenheter och landsting som privatpersoner. På uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting ansvarar HiQ för vidareutvecklingen och förvaltningen.

Diabetes Tools
HiQ har uppdraget att vidareutveckla Diabetes Tools digitala plattformar, som förenklar vården och vardagen för människor med diabetes, samt sparar tid och pengar för sjukvården. När loggböcker och pappersdokumentation ersätts med nya smidiga lösningar minskar också risken för fel och missförstånd.

Diacor
HiQ har ansvarat för utvecklingen av en ny e-hälsotjänst för finländska Diacor, som hjälper hälso- och sjukvårdsföretaget att lyfta landets digitala sjukvård till en ny nivå. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att träffa läkare via livechat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientinformation, såsom laboratorieresultat, i realtid.

Andra uppdrag där HiQ skapat digitala lösningar som förenklar för människor är bland annat Tågprator och ResLedaren, som på smarta sätt förenklar resandet med kollektiv- och tågtrafik, för människor med olika typer av funktionsnedsättningar. HiQ har också utvecklat Tidning för Alla, som tillgängliggör nyhetssajter och artiklar för människor med läsnedsättning, till exempel synskadade.

Vi ser fram emot att träffas på Vitalis - ni hittar HiQ på B10:02!

Vi som finns på plats är:
Patrik Wahlberg, HiQ, tel. 070-819 86 07
Peter Lager, HiQ, tel. 0768-800 640
Daniel Stålbäck, HiQ, tel. 0768-800 806

Läs mer om konferensen på www.vitalis.nu


Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer