HiQ hjälper Diacor att förnya digital hälso- och sjukvård

HiQ har utvecklat en ny e-hälsotjänst för Diacor i Finland. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att i realtid träffa läkare via chat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientdata.

Hälso- och sjukvårdsaktören Diacor lyfter digital sjukvård till en ny nivå i Finland i och med lanseringen. DiacorPlus ger kunderna möjlighet att träffa doktorn online för medicinsk konsultation eller diagnos. Användarna får också tillgång till personlig vårdrelaterad information, såsom laboratorieresultat, i realtid. HiQ har ansvarat för utvecklingen av tjänsten och hjälpt Diacor att förverkliga sin vision: ”att erbjuda alla kunder personlig vårdservice och information, när och var som helst, på ett enkelt och smidigt sätt”.

- Redan från början var målet att bygga marknadens bästa och mest högkvalitativa tjänst för mobil hälso- och sjukvård. Vi ville att varje Diacor-kund skulle få tillgång till tjänsten samtidigt, oavsett vilken mobil enhet man använder. Trots vår extremt ambitiösa tidsplan har vi inte kompromissat gällande funktionalitet eller kvalitet vid något skede, vilket är otroligt viktigt när man jobbar med hälso- och sjukvård, säger Tuomas Teuri, IT-chef på Diacor.

HiQ tog fram en mobillösning för iOS, Android och Windows Phone. Utöver detta skapade HiQ helhetslösningens serverlager samt den nya tjänstens webb. I samarbete med Diacors läkare utvecklade HiQ också gränssnittet som tillåter Diacors specialister att prata med kunderna online oavsett tid och plats. Projektet tog endast fem månader, hela vägen från design och utveckling till att tjänsten nu finns tillgänglig för nedladdning.

- HiQs team identifierade omedelbart det rätta tillvägagångssättet för att skapa de funktioner som gör våra kunders liv enklare. Vi fick högkvalitativt kunnande genom alla steg av projektet, alltid med slutanvändaren i fokus, fortsätter Teuri.

- Teknik som används på rätt sätt möjliggör mänskliga digitala tjänsteupplevelser, även inom områden som fram till nu i huvudsak baserats på fysiska möten. Vi är väldigt stolta och glada över det här samarbetet och över att vi fått vara med och förverkliga Diacors vision, säger Jukka Rautio, VD på HiQ i Finland.

- Vi på HiQ har under de senaste åren vunnit mark och stärkt vår position inom e-hälsa. Samarbetet med Diacor är ännu ett bra exempel på hur digitaliseringen kan förenkla människors vardag, avslutar Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

Diacor är ett finländskt företag inom hälso- och sjukvård som ägs av stiftelsen Diakonissanstalten i Helsingfors tillsammans med LähiTapiola. Diacor har sammanlagt 13 läkarstationer samt Finlands äldsta privata sjukhus, beläget i Gräsviken i Helsingfors.


Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Headlight Group

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ IT-specialisten Headlight Group bestående av företagen Headlight och Relight med totalt drygt 100 anställda. Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer bli ett starkt tillskott till HiQs position inom Business Critical IT.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, IT och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ vinnare i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster

HiQ är vinnare i fyra av fem områden i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster. De fyra områdena är Verksamhetens IT-behov, Säkerhet i IT och IT-projekt, Arkitektur och utveckling samt IT-konsultlösningar.
– Jag är verkligen glad och stolt över att vi vinner detta! Det är många hos oss som har bidragit på olika sätt i upphandlingen, men grunden i vår framgång ligger i den otroligt imponerande kompetens inom tech, IT, design och kreativitet som finns på HiQ. Vi har Nordens bästa team och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba med digitalisering av offentlig sektor i Sverige, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer