HiQ hjälper Diacor att förnya digital hälso- och sjukvård

HiQ har utvecklat en ny e-hälsotjänst för Diacor i Finland. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att i realtid träffa läkare via chat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientdata.

Hälso- och sjukvårdsaktören Diacor lyfter digital sjukvård till en ny nivå i Finland i och med lanseringen. DiacorPlus ger kunderna möjlighet att träffa doktorn online för medicinsk konsultation eller diagnos. Användarna får också tillgång till personlig vårdrelaterad information, såsom laboratorieresultat, i realtid. HiQ har ansvarat för utvecklingen av tjänsten och hjälpt Diacor att förverkliga sin vision: ”att erbjuda alla kunder personlig vårdservice och information, när och var som helst, på ett enkelt och smidigt sätt”.

- Redan från början var målet att bygga marknadens bästa och mest högkvalitativa tjänst för mobil hälso- och sjukvård. Vi ville att varje Diacor-kund skulle få tillgång till tjänsten samtidigt, oavsett vilken mobil enhet man använder. Trots vår extremt ambitiösa tidsplan har vi inte kompromissat gällande funktionalitet eller kvalitet vid något skede, vilket är otroligt viktigt när man jobbar med hälso- och sjukvård, säger Tuomas Teuri, IT-chef på Diacor.

HiQ tog fram en mobillösning för iOS, Android och Windows Phone. Utöver detta skapade HiQ helhetslösningens serverlager samt den nya tjänstens webb. I samarbete med Diacors läkare utvecklade HiQ också gränssnittet som tillåter Diacors specialister att prata med kunderna online oavsett tid och plats. Projektet tog endast fem månader, hela vägen från design och utveckling till att tjänsten nu finns tillgänglig för nedladdning.

- HiQs team identifierade omedelbart det rätta tillvägagångssättet för att skapa de funktioner som gör våra kunders liv enklare. Vi fick högkvalitativt kunnande genom alla steg av projektet, alltid med slutanvändaren i fokus, fortsätter Teuri.

- Teknik som används på rätt sätt möjliggör mänskliga digitala tjänsteupplevelser, även inom områden som fram till nu i huvudsak baserats på fysiska möten. Vi är väldigt stolta och glada över det här samarbetet och över att vi fått vara med och förverkliga Diacors vision, säger Jukka Rautio, VD på HiQ i Finland.

- Vi på HiQ har under de senaste åren vunnit mark och stärkt vår position inom e-hälsa. Samarbetet med Diacor är ännu ett bra exempel på hur digitaliseringen kan förenkla människors vardag, avslutar Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

Diacor är ett finländskt företag inom hälso- och sjukvård som ägs av stiftelsen Diakonissanstalten i Helsingfors tillsammans med LähiTapiola. Diacor har sammanlagt 13 läkarstationer samt Finlands äldsta privata sjukhus, beläget i Gräsviken i Helsingfors.


Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer