HiQ hjälper Diacor att förnya digital hälso- och sjukvård

HiQ har utvecklat en ny e-hälsotjänst för Diacor i Finland. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att i realtid träffa läkare via chat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientdata.

Hälso- och sjukvårdsaktören Diacor lyfter digital sjukvård till en ny nivå i Finland i och med lanseringen. DiacorPlus ger kunderna möjlighet att träffa doktorn online för medicinsk konsultation eller diagnos. Användarna får också tillgång till personlig vårdrelaterad information, såsom laboratorieresultat, i realtid. HiQ har ansvarat för utvecklingen av tjänsten och hjälpt Diacor att förverkliga sin vision: ”att erbjuda alla kunder personlig vårdservice och information, när och var som helst, på ett enkelt och smidigt sätt”.

- Redan från början var målet att bygga marknadens bästa och mest högkvalitativa tjänst för mobil hälso- och sjukvård. Vi ville att varje Diacor-kund skulle få tillgång till tjänsten samtidigt, oavsett vilken mobil enhet man använder. Trots vår extremt ambitiösa tidsplan har vi inte kompromissat gällande funktionalitet eller kvalitet vid något skede, vilket är otroligt viktigt när man jobbar med hälso- och sjukvård, säger Tuomas Teuri, IT-chef på Diacor.

HiQ tog fram en mobillösning för iOS, Android och Windows Phone. Utöver detta skapade HiQ helhetslösningens serverlager samt den nya tjänstens webb. I samarbete med Diacors läkare utvecklade HiQ också gränssnittet som tillåter Diacors specialister att prata med kunderna online oavsett tid och plats. Projektet tog endast fem månader, hela vägen från design och utveckling till att tjänsten nu finns tillgänglig för nedladdning.

- HiQs team identifierade omedelbart det rätta tillvägagångssättet för att skapa de funktioner som gör våra kunders liv enklare. Vi fick högkvalitativt kunnande genom alla steg av projektet, alltid med slutanvändaren i fokus, fortsätter Teuri.

- Teknik som används på rätt sätt möjliggör mänskliga digitala tjänsteupplevelser, även inom områden som fram till nu i huvudsak baserats på fysiska möten. Vi är väldigt stolta och glada över det här samarbetet och över att vi fått vara med och förverkliga Diacors vision, säger Jukka Rautio, VD på HiQ i Finland.

- Vi på HiQ har under de senaste åren vunnit mark och stärkt vår position inom e-hälsa. Samarbetet med Diacor är ännu ett bra exempel på hur digitaliseringen kan förenkla människors vardag, avslutar Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

Diacor är ett finländskt företag inom hälso- och sjukvård som ägs av stiftelsen Diakonissanstalten i Helsingfors tillsammans med LähiTapiola. Diacor har sammanlagt 13 läkarstationer samt Finlands äldsta privata sjukhus, beläget i Gräsviken i Helsingfors.


Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ expanderar i flertalet svenska städer efter förvärv av Headlight

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i städerna Västerås, Örebro och Borlänge då rekryteringsbehovet är stort. Nyheten kommer ut bara veckor efter att förvärvet tillkännagavs och är en viktig pusselbit i HiQs strävan att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Att vi expanderar till Borlänge och i städerna Örebro och Västerås är grymt! Med den här sammanslagningen expanderar vi ytterligare på den svenska marknaden och det kommer att öppna upp för nya arbetstillfällen som kommer att påverka alla tre städerna, men även företag i närheten som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är ett bra kliv för oss på vår expansionsresa, let’s go big, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Upphandlingen avser konsultstöd avseende systemutveckling, arkitektur och förändringsledning.

– Så kul att vi vinner det här ramavtalet, områden som vi är otroligt starka inom. Att bidra med den sortens kompetens är kärnan i det vi vill göra och offentlig sektor är ett viktigt område för oss på HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ och BatteryLoop utvecklar effektivare laddinfrastruktur 

BatteryLoop, företaget som ger elbilsbatterier ett andra liv som energilager, har under våren lanserat sitt energilager som gör det möjligt att exempelvis bygga laddinfrastruktur på platser där elnätet har effektbrister. I samarbete med HiQ utvecklar nu BatteryLoop också en digital plattform som gör det möjligt att maximera effekten i laddinfrastrukturen. Den digitala plattformen möjliggör en uppskattning hur lång tid ett batteri har kvar att leva, därmed dess ekonomiska värde i en cirkulär affärsmodell.

– Fantastiskt att vårt team är med BatteryLoop på den här resan. Cirkulära affärsmodeller och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visas verkligen med det här projektet. Det finns otroligt mycket att göra för att effektivisera användningen av energi i samhället och den här lösningen bidrar med en viktig del i den resan, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer