HiQ hjälper Diacor att förnya digital hälso- och sjukvård

HiQ har utvecklat en ny e-hälsotjänst för Diacor i Finland. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att i realtid träffa läkare via chat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientdata.

Hälso- och sjukvårdsaktören Diacor lyfter digital sjukvård till en ny nivå i Finland i och med lanseringen. DiacorPlus ger kunderna möjlighet att träffa doktorn online för medicinsk konsultation eller diagnos. Användarna får också tillgång till personlig vårdrelaterad information, såsom laboratorieresultat, i realtid. HiQ har ansvarat för utvecklingen av tjänsten och hjälpt Diacor att förverkliga sin vision: ”att erbjuda alla kunder personlig vårdservice och information, när och var som helst, på ett enkelt och smidigt sätt”.

- Redan från början var målet att bygga marknadens bästa och mest högkvalitativa tjänst för mobil hälso- och sjukvård. Vi ville att varje Diacor-kund skulle få tillgång till tjänsten samtidigt, oavsett vilken mobil enhet man använder. Trots vår extremt ambitiösa tidsplan har vi inte kompromissat gällande funktionalitet eller kvalitet vid något skede, vilket är otroligt viktigt när man jobbar med hälso- och sjukvård, säger Tuomas Teuri, IT-chef på Diacor.

HiQ tog fram en mobillösning för iOS, Android och Windows Phone. Utöver detta skapade HiQ helhetslösningens serverlager samt den nya tjänstens webb. I samarbete med Diacors läkare utvecklade HiQ också gränssnittet som tillåter Diacors specialister att prata med kunderna online oavsett tid och plats. Projektet tog endast fem månader, hela vägen från design och utveckling till att tjänsten nu finns tillgänglig för nedladdning.

- HiQs team identifierade omedelbart det rätta tillvägagångssättet för att skapa de funktioner som gör våra kunders liv enklare. Vi fick högkvalitativt kunnande genom alla steg av projektet, alltid med slutanvändaren i fokus, fortsätter Teuri.

- Teknik som används på rätt sätt möjliggör mänskliga digitala tjänsteupplevelser, även inom områden som fram till nu i huvudsak baserats på fysiska möten. Vi är väldigt stolta och glada över det här samarbetet och över att vi fått vara med och förverkliga Diacors vision, säger Jukka Rautio, VD på HiQ i Finland.

- Vi på HiQ har under de senaste åren vunnit mark och stärkt vår position inom e-hälsa. Samarbetet med Diacor är ännu ett bra exempel på hur digitaliseringen kan förenkla människors vardag, avslutar Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

Diacor är ett finländskt företag inom hälso- och sjukvård som ägs av stiftelsen Diakonissanstalten i Helsingfors tillsammans med LähiTapiola. Diacor har sammanlagt 13 läkarstationer samt Finlands äldsta privata sjukhus, beläget i Gräsviken i Helsingfors.


Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer