HiQ tränar nästa generation IoT-specialister

I Finland tränar och rekryterar HiQ ett nytt team av specialister inom Internet of Things (IoT) för att möta behovet I en växande marknad. HiQ lanserar idag “HiQ IoT Adventure Program” som kommer att generera femton nya tjänster.

HiQs IoT Adventure Program är öppet att söka både för nyutexaminerade och för mer erfarna i branschen. Under den sex månader långa utbildningen kommer deltagarna få praktisk och teknisk träning och dessutom delta i skarpa projekt med vägledning av HiQ. Efter programmet har HiQ ambitionen att rekrytera samtliga deltagare.

- Internet of things skapar stora affärsmöjligheter för alla företag. Att generera resultat med hjälp av Internet of things kräver ny form av kompetens som idag inte är lätt att hitta. För att hantera situationen genomför vi nu vårt egna program för att hitta högmotiverade individer och ge dem rätt verktyg för att bli de bästa i branschen, säger Jukka Rautio på HiQ.

HiQ kommer att utse femton deltagare i programmet. Ansökarna bör ha en teknisk bakgrund och brinna för att förenkla människors liv. Programmet genomförs i samarbete med Saranen Consulting, Onsight Helsinki, Microsoft och ELY Centre (Finska centret för ekonomisk utveckling, transport och miljö).

- Idag tar vi kunden från idéstadiet, via teknisk utveckling och implementation till vidareutveckling och förvaltning. Internet of things blir här en allt viktigare komponent i denna kedja. Genom att locka till sig de största talangerna inom området blir vi nu en ännu mer spännande partner till våra kunder, avslutar Lars Stugemo på HiQ.

Programmet startar den 31 augusti. Från och med idag går det att söka till HiQ IoT Adventure Program.

För mer detaljer gå in på ansökan: www.hiqiotadventure.fi


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ expanderar i flertalet svenska städer efter förvärv av Headlight

Tidigare i år förvärvades Headlight Group, bestående av Headlight och Relight, av HiQ. Ett förvärv som är en viktig del i HiQs expansionsresa och möjliggör för nya arbetstillfällen i städerna Västerås, Örebro och Borlänge då rekryteringsbehovet är stort. Nyheten kommer ut bara veckor efter att förvärvet tillkännagavs och är en viktig pusselbit i HiQs strävan att bli Norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Att vi expanderar till Borlänge och i städerna Örebro och Västerås är grymt! Med den här sammanslagningen expanderar vi ytterligare på den svenska marknaden och det kommer att öppna upp för nya arbetstillfällen som kommer att påverka alla tre städerna, men även företag i närheten som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är ett bra kliv för oss på vår expansionsresa, let’s go big, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)

HiQ vinner ramavtal med Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Upphandlingen avser konsultstöd avseende systemutveckling, arkitektur och förändringsledning.

– Så kul att vi vinner det här ramavtalet, områden som vi är otroligt starka inom. Att bidra med den sortens kompetens är kärnan i det vi vill göra och offentlig sektor är ett viktigt område för oss på HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ och BatteryLoop utvecklar effektivare laddinfrastruktur 

BatteryLoop, företaget som ger elbilsbatterier ett andra liv som energilager, har under våren lanserat sitt energilager som gör det möjligt att exempelvis bygga laddinfrastruktur på platser där elnätet har effektbrister. I samarbete med HiQ utvecklar nu BatteryLoop också en digital plattform som gör det möjligt att maximera effekten i laddinfrastrukturen. Den digitala plattformen möjliggör en uppskattning hur lång tid ett batteri har kvar att leva, därmed dess ekonomiska värde i en cirkulär affärsmodell.

– Fantastiskt att vårt team är med BatteryLoop på den här resan. Cirkulära affärsmodeller och hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och det visas verkligen med det här projektet. Det finns otroligt mycket att göra för att effektivisera användningen av energi i samhället och den här lösningen bidrar med en viktig del i den resan, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer