HiQ tränar nästa generation IoT-specialister

I Finland tränar och rekryterar HiQ ett nytt team av specialister inom Internet of Things (IoT) för att möta behovet I en växande marknad. HiQ lanserar idag “HiQ IoT Adventure Program” som kommer att generera femton nya tjänster.

HiQs IoT Adventure Program är öppet att söka både för nyutexaminerade och för mer erfarna i branschen. Under den sex månader långa utbildningen kommer deltagarna få praktisk och teknisk träning och dessutom delta i skarpa projekt med vägledning av HiQ. Efter programmet har HiQ ambitionen att rekrytera samtliga deltagare.

- Internet of things skapar stora affärsmöjligheter för alla företag. Att generera resultat med hjälp av Internet of things kräver ny form av kompetens som idag inte är lätt att hitta. För att hantera situationen genomför vi nu vårt egna program för att hitta högmotiverade individer och ge dem rätt verktyg för att bli de bästa i branschen, säger Jukka Rautio på HiQ.

HiQ kommer att utse femton deltagare i programmet. Ansökarna bör ha en teknisk bakgrund och brinna för att förenkla människors liv. Programmet genomförs i samarbete med Saranen Consulting, Onsight Helsinki, Microsoft och ELY Centre (Finska centret för ekonomisk utveckling, transport och miljö).

- Idag tar vi kunden från idéstadiet, via teknisk utveckling och implementation till vidareutveckling och förvaltning. Internet of things blir här en allt viktigare komponent i denna kedja. Genom att locka till sig de största talangerna inom området blir vi nu en ännu mer spännande partner till våra kunder, avslutar Lars Stugemo på HiQ.

Programmet startar den 31 augusti. Från och med idag går det att söka till HiQ IoT Adventure Program.

För mer detaljer gå in på ansökan: www.hiqiotadventure.fi


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

KGK väljer HiQs Frends som integrationsplattform

I en alltmer digitaliserad värld ställs företag även inför digitala utmaningar. Nu vänder sig företaget KGK till HiQ’s Frends som ny integrationsplattformsleverantör för koncernen. Frends ska hjälpa att förenkla och effektivisera för organisationen genom att standardisera integrationer med målet att Frends, förutom API:er, ska bli KGK’s enda integrationslösning.

– Så grymt att Frends växer ännu mer i Sverige och på den svenska marknaden! Jättebra jobbat av teamet och att KGK väljer oss visar på hur integrationsplattformar kan effektivisera för organisationer samtidigt som man i ett tidigt skede ser ROI på sin investering. Kul och Go HiQ! säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Magnus Meyer ny styrelseordförande i HiQ

HiQ meddelar idag att Magnus Meyer, nuvarande styrelseledamot, från och med den 21 oktober i år blir styrelseordförande för bolaget. Thomas Hofvenstam, som agerar ordförande idag, kommer att vara kvar i styrelsen som ledamot.

– Jag vill passa på att hälsa Magnus Meyer välkommen som ny styrelseordförande. Magnus anses vara en av Sveriges mest inflytelserika teknikkonsulter och hans gedigna erfarenhet är av stort värde för HiQ, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer

Erik Ridman – ny regionchef för HiQ i Stockholm

Tech-konsulten HiQ tar ytterligare ett steg för att stärka sin position som full-stack partner inom digital transformation.
Erik Ridman, tidigare CMO och kommunikationschef på HiQ utses till ny regionchef för HiQ i Stockholm.

– På HiQ har vi en nästintill unik position i att kunna bygga avancerade system, produkter och tjänster, och på samma gång diskutera digitala strategier, användbarhet och varumärkesförflytting. Erik Ridman kommer med sin bakgrund och erfarenhet inom varumärkesutveckling och rekrytering såväl som lösningar och åtaganden spela en viktig roll i våra fortsatta framgångar. Och med Erik vid spakarna för vår verksamhet i Stockholm kommer vi stärka vår position ytterligare, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Läs mer