HiQ tränar nästa generation IoT-specialister

I Finland tränar och rekryterar HiQ ett nytt team av specialister inom Internet of Things (IoT) för att möta behovet I en växande marknad. HiQ lanserar idag “HiQ IoT Adventure Program” som kommer att generera femton nya tjänster.

HiQs IoT Adventure Program är öppet att söka både för nyutexaminerade och för mer erfarna i branschen. Under den sex månader långa utbildningen kommer deltagarna få praktisk och teknisk träning och dessutom delta i skarpa projekt med vägledning av HiQ. Efter programmet har HiQ ambitionen att rekrytera samtliga deltagare.

- Internet of things skapar stora affärsmöjligheter för alla företag. Att generera resultat med hjälp av Internet of things kräver ny form av kompetens som idag inte är lätt att hitta. För att hantera situationen genomför vi nu vårt egna program för att hitta högmotiverade individer och ge dem rätt verktyg för att bli de bästa i branschen, säger Jukka Rautio på HiQ.

HiQ kommer att utse femton deltagare i programmet. Ansökarna bör ha en teknisk bakgrund och brinna för att förenkla människors liv. Programmet genomförs i samarbete med Saranen Consulting, Onsight Helsinki, Microsoft och ELY Centre (Finska centret för ekonomisk utveckling, transport och miljö).

- Idag tar vi kunden från idéstadiet, via teknisk utveckling och implementation till vidareutveckling och förvaltning. Internet of things blir här en allt viktigare komponent i denna kedja. Genom att locka till sig de största talangerna inom området blir vi nu en ännu mer spännande partner till våra kunder, avslutar Lars Stugemo på HiQ.

Programmet startar den 31 augusti. Från och med idag går det att söka till HiQ IoT Adventure Program.

För mer detaljer gå in på ansökan: www.hiqiotadventure.fi


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ teamar upp med Ivar Jacobson International inom Scaled Agile Framwork (SAFe)

I takt med att digitaliseringen sveper genom samtliga företag och organisationer blir behovet av ramverk för agil utveckling helt kritiskt. Men de riktigt stora möjligheterna att accelerera sin utveckling ligger i skalbarheten. På HiQ är vi en värderad partner till en stor del av de större företagen i Norden, och vi jobbat hela tiden på att utveckla vår expertis inom agil utveckling. Som ett steg i den utvecklingen inleder HiQ ett partnerskap med gudfadern av mjukvaruutveckling – Dr Ivar Jacobson och hans team på Ivar Jacobson International.

– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt erbjudande. Ivar Jacobson International är verkligen epicentret av kunskap och erfarenhet inom skalbar agil utveckling. Att korsa det med vår breda kompetens inom utveckling av inbyggda system, digitalisering och transformation kommer ytterligare stärka vårt erbjudande inom R&D och affärskritiskt IT, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Headlight Group

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar nu HiQ IT-specialisten Headlight Group bestående av företagen Headlight och Relight med totalt drygt 100 anställda. Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer bli ett starkt tillskott till HiQs position inom Business Critical IT.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, IT och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer

HiQ vinnare i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster

HiQ är vinnare i fyra av fem områden i Kammarkollegiets nationella upphandling av IT-konsulttjänster. De fyra områdena är Verksamhetens IT-behov, Säkerhet i IT och IT-projekt, Arkitektur och utveckling samt IT-konsultlösningar.
– Jag är verkligen glad och stolt över att vi vinner detta! Det är många hos oss som har bidragit på olika sätt i upphandlingen, men grunden i vår framgång ligger i den otroligt imponerande kompetens inom tech, IT, design och kreativitet som finns på HiQ. Vi har Nordens bästa team och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba med digitalisering av offentlig sektor i Sverige, säger Sven Ivar Mørch, CEO & President, HiQ.

Läs mer