HiQ tränar nästa generation IoT-specialister

I Finland tränar och rekryterar HiQ ett nytt team av specialister inom Internet of Things (IoT) för att möta behovet I en växande marknad. HiQ lanserar idag “HiQ IoT Adventure Program” som kommer att generera femton nya tjänster.

HiQs IoT Adventure Program är öppet att söka både för nyutexaminerade och för mer erfarna i branschen. Under den sex månader långa utbildningen kommer deltagarna få praktisk och teknisk träning och dessutom delta i skarpa projekt med vägledning av HiQ. Efter programmet har HiQ ambitionen att rekrytera samtliga deltagare.

- Internet of things skapar stora affärsmöjligheter för alla företag. Att generera resultat med hjälp av Internet of things kräver ny form av kompetens som idag inte är lätt att hitta. För att hantera situationen genomför vi nu vårt egna program för att hitta högmotiverade individer och ge dem rätt verktyg för att bli de bästa i branschen, säger Jukka Rautio på HiQ.

HiQ kommer att utse femton deltagare i programmet. Ansökarna bör ha en teknisk bakgrund och brinna för att förenkla människors liv. Programmet genomförs i samarbete med Saranen Consulting, Onsight Helsinki, Microsoft och ELY Centre (Finska centret för ekonomisk utveckling, transport och miljö).

- Idag tar vi kunden från idéstadiet, via teknisk utveckling och implementation till vidareutveckling och förvaltning. Internet of things blir här en allt viktigare komponent i denna kedja. Genom att locka till sig de största talangerna inom området blir vi nu en ännu mer spännande partner till våra kunder, avslutar Lars Stugemo på HiQ.

Programmet startar den 31 augusti. Från och med idag går det att söka till HiQ IoT Adventure Program.

För mer detaljer gå in på ansökan: www.hiqiotadventure.fi


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer