Fortsatt stark position på en utmanande marknad

Omsättningen för perioden januari till och med september 2013 uppgår till 956,9 Mkr. Rörelseresultatet (EBIT) för de nio första månaderna uppgår till 98,4 Mkr, med en rörelsemarginal på 10,3 procent. Likvida medel är 154,7 Mkr.

- I det stora hela fortsätter vi att skapa resultat på en marknad som på flera håll är utmanande. Vi vinner nya kunder och ramavtal i samtliga marknadssegment där vi är verksamma. Vi har ett starkt kassaflöde och solid balansräkning, säger Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.  

Under perioden inleds spännande samarbeten med nyckelkunder som Ascom, Cramo, Fintoto, Kuusakoski och Volvo Cars. Det uppkopplade samhället blir tack vare utbredningen av snabbt internet och mobila enheter allt mer närvarande i vår omgivning. Det skapar stora möjligheter för HiQ och våra kunder.

- Det händer hela tiden något nytt i vår spännande bransch. Det uppkopplade samhället är här för att stanna. Med en bred kundbas, ett starkt varumärke, en nyfikenhet på ny teknik och med branschens bästa konsulter, är vi redo att fortsätta utveckla samhället och förenkla livet för människor, avslutar Lars Stugemo.

HiQs VD och koncernchef Lars Stugemo presenterar rapporten idag, tisdagen den

22 oktober klockan 09.00, på HiQs kontor på Regeringsgatan 20 i Stockholm. Rapporten kan beställas på 08-588 90 000 eller hämtas på www.hiq.se

Informationen är sådan som HiQ skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande kl. 07.30 den 22 oktober 2013.


Lars Stugemo

Kontakta oss

Lars Stugemo
HiQ International
08-588 90 000
Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Kommunikationschef
HiQ
070-420 00 01
08-588 90 000

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer