NYHETER

Read all about it

HiQ bakom Yamaha Motors första uppkopplade fordon i Europa

HiQ och Yamaha Motor lanserar för första gången en uppkopplad scooter från Yamaha Motor i Europa, som förare kan koppla upp mot appen MyRide. NMAX 125cc och 155cc är Yamaha Motors första iOT-uppkopplade fordon i Europa och starten av en digital upplevelse av scooteråkning. 

– Det känns otroligt spännande för oss på HiQ att vara med och bidra på resan där Yamaha Motors lanserar sitt allra första uppkopplade fordon i Europa, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan. HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ växer på den tyska marknaden – Scandio förvärvar K15t:s konsultenhet

Tech-konsultbolaget HiQ tar nu nästa steg i företagets expansion då man växer på den tyska marknaden. 2021 förvärvade bolaget Scandio, och nu har det blivit dags för Scandio att i sin tur förvärva Atlassian-experten K15t:s konsultenhet. Transaktionen innebär att HiQ och Scandio nu etablerar sig även i Stuttgart.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio! De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom IT-säkerhet

HiQ tecknar ramavtal med Kammarkollegiet för IT-konsulttjänster inom området Säkerhet i IT och IT-projekt. Avtalet är ett av fem områden i Kammarkollegiets stora upphandling för IT-konsulttjänster. HiQ vann fyra av fem områden i upphandlingen. 

– Roligt att vi tecknar ramavtal med Kammarkollegiet inom detta område! IT- och cybersäkerhet är ett allt mer viktigt och växande område inom digitaliseringen. HiQ har en otroligt stark kompetens och erfarenhet inom området och att låta den komma till nytta för den fortsatta utvecklingen av offentlig sektor i Sverige är något jag är stolt över, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar integrationsexperten Abizko Consulting – blir en del av HiQs Frends

HiQ har siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag. Idag går koncernen ut med att man förvärvar integrationsspecialisten Abizko Consulting, med kontor i Stockholm, Örebro och Malmö. Abizko Consulting kommer på sikt att bli en del av HiQs Frends.

– Jag är glad att idag, under min första vecka på jobbet, kunna välkomna Abizko Consulting till HiQ-familjen. Vi är väldigt imponerade av det Abizko Consulting har lyckats bygga upp sett till kompetens och kvalitet i sina tjänster och det känns extra kul att företagskulturerna matchar varandra så bra. På både HiQ och Abizko Consulting finns en stark och naturlig vilja att ha kul tillsammans, på jobbet så väl som utanför arbetstid där olika intressen kopplar folk samman, säger Samuel Skott, CEO på HiQ. 

Läs mer

HiQ ny partner till Women in Tech Sweden

HiQ meddelar idag att företaget och Women in Tech Sweden ingår i ett partnerskap som sträcker sig över hela 2022. Den hyllade organisationen och tech-konsultbolaget kommer, förutom den årliga Women in Tech-konferensen, att arrangera två event tillsammans under året.  

– Jag är otroligt stolt över att vi på HiQ inleder ett samarbete med organisationen Women in Tech Sweden! För oss är det viktigt att alla känner sig välkomna in i tech-branschen. Tillsammans med Women in Tech Sweden kommer vi jobba för att utveckla vårt eget arbete på HiQ och hoppas kunna bidra till en mer inkluderande bransch med större mångfald, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

Läs mer

Samuel Skott ny vd och koncernchef för HiQ

Samuel Skott har utsetts till ny vd och koncernchef för HiQ och kommer leda bolagets fortsatta framgångsrika utveckling i Norden och Europa.

– Det känns otroligt inspirerande och spännande att bli en del av HiQ. Jag har följt utvecklingen från kundsidan under många år, och det finns inget annat konsultbolag i Norden som lyckats kombinerar ett så djupt tekniskt kunnande med ett helhetserbjudande inom digitalisering. Efterfrågan på de tjänster och det breda utbud som HiQ erbjuder har ökat lavinartat de senaste åren. Det är en ära att få leda den fantastiska organisation som HiQ är, säger Samuel Skott.

Läs mer

HiQ botar bokföringsångest med kommunikativt koncept för Acconomy

Bokföring är kanske det som småföretagare i alla branscher längtar efter allra minst. HiQ får i uppdrag att skapa ett kommunikativt koncept för Acconomy, för att lyfta fram hur enkelt och tidsbesparande deras ekonomiprogram är.

– Superroligt att vi får det här uppdraget av Acconomy. Att de vill förenkla för sina kunder är helt i linje med vad vill uppnå, att förenkla människors liv med hjälp av teknik, design och kreativitet. Och såklart väldigt grymt jobbat av teamet på HiQ som har arbetat med det här uppdraget och även produkten Acconomy i sig! Ett fint samarbete över regionerna inom HiQ, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

Svensk Bilsport är redo att ta nästa kliv in i framtiden och utveckla en app för hela anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. Man har under en tid haft förfrågan ute till ett antal teknikbolag och nu tas beslutet av Svensk Bilsports styrelse att man väljer HiQ att genomföra arbetet. 

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ! Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ öppnar upp portarna i Helsingborg

HiQ har som vision är att bli Norra Europas ledande företag inom kategorin, och har på kort tid förvärvat flertalet bolag och öppnat nytt kontor i bland annat Jönköping. Nu avslöjar företaget sitt nästa steg i expansionen, HiQ öppnar ett nytt kontor i Helsingborg. Det är nästa stopp på företagets expansionsresa och öppnar upp för många nya arbetstillfällen lokalt.

– Vi växer i södra Sverige och det är toppen! Att vi öppnar just i Helsingborg visar på hur viktig Skåneregionen är för oss, dels alla de företag som har sin bas där, dels att vi kan få ännu fler fantastiska kollegor på HiQ som vill förenkla världen med hjälp av teknik, design och kreativitet tillsammans med oss. Att ha ett kontor i Helsingborg möjliggör att vi kan nå fler, både kunder och nya kollegor, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ ingår strategiskt partnerskap med Brink Commerce

HiQ och Brink Commerce ingår ett avtal om strategiskt partnerskap kring digital handel, med det gemensamma målet att bli det ledande erbjudandet i Europa för globala aktörer och snabbväxande bolag inom detaljhandel, D2C och B2B. Partnerskapet går i linje med HiQs vision att bli det ledande tech-konsultbolaget i Norra Europa och stärker förtagets position som en helhetspartner inom digitalisering ytterligare. 

– Riktigt grymt att vi ingår det här partnerskapet med Brink Commerce. Digitalisering genomsyrar allt vi arbetar med på HiQ och vår vision är att förenkla människors liv med hjälp av teknik. Att samarbeta med en plattform som löser högaktuella problem i sin bransch och samtidigt underlättar både för företag och konsumenter kunde inte vara en bättre match. Vi ser fram emot ett fint partnerskap, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ utses till Karriärföretag för tredje året i rad

Karriärföretagen utser årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och young professionals. HiQ utses nu till Karriärföretag 2022, för tredje året i rad. 

– Jag är stolt att vi för tredje året i rad utses till Karriärföretag. Vi jobbar hårt med employer branding och det är roligt att det uppmärksammas. Inte minst när en av våra senaste satsningar, Traineeprogrammet HiQ Leap, har sin första start i början av 2022, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Cogitel

HiQ förvärvar IoT-specialisten Cogitel baserade i Karlskrona, som med sina 30 anställda blir ett strategiskt viktigt tillskott till HiQs fortsatta strävan att vara en one-stop-shop för kunder inom digitalisering. Förvärvet är nästa steg på HiQs resa mot att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag.

– Jag är jätteglad att idag kunna välkomna Cogitel till HiQ! Vi ser en otroligt stark utveckling och konsekvent tillväxt inom IoT och vi jobbar idag i nära relation med några av Nordens ledande aktörer. Att Cogitel kommer in med sin djupa kunskap samt både viktiga kunder och partners möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande inom detta område, vilket är fantastiskt. Tillsammans är vi starkare, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

HiQ förvärvar Lamia

Med siktet inställt på att bli norra Europas ledande tech-konsultbolag förvärvar HiQ nu e-handelsspecialisten Lamia. Det finska företaget Lamia grundades 2012 och specialiserar sig på att bygga och utforma digitala tjänster och multikanallösningar för retail. Med 90 anställda och en stadig tillväxt blir företaget ett strategiskt viktigt tillskott för HiQs investeringar i retail.

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Lamia till oss på HiQ. Vi ser en explosiv ökning av efterfrågan på e-handelslösningar. Med deras djupa kunskap inom design, utveckling, moln och data – samt viktiga kunder och partners kommer Lamia att bidra till vår fortsatta utveckling inom området, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

Läs mer

Sven Ivar Mørch lämnar HiQ

Sven Ivar Mørch, CEO för HiQ, lämnar sin position i företaget med omedelbar verkan. Fredrik Malm, CFO för HiQ, tar över rollen som interimistisk CEO fram till dess att en formell företrädare tar över. Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CEO pågår.

– Jag vill tacka Sven Ivar för hans hårda arbete under det senaste året som CEO för HiQ. Han kom in under en förändringstid och har åstadkommit mycket på kort tid. Gällande företagets framtidsplaner och inriktning har vi efter många diskussioner dock tagit det ömsesidiga beslutet att gå skilda vägar. Jag önskar Sven Ivar all lycka till i framtiden, säger Magnus Meyer, styrelseordförande på HiQ.

Läs mer

Sandra Siljestedt

Kontakta oss

Sandra Siljestedt
Head of PR & Communications
HiQ
070-420 00 48
08-588 90 000