SVERIGES BÄSTA PROGRAMMERARE KORAS PÅ HiQ

Från början var de 112 – nu är de bara 15 kvar. Efter sju deltävlingar runt om i landet är det nu dags för finalen av Swedish Coding Cup – SM i tävlingsprogrammering. Den svenska mästaren utses den 9 juni på HiQs kontor i Stockholm.

Efter en sju deltävlingar lång mästerskapsserie som inleddes i oktober är det nu finalklart i SCC, Swedish Coding Cup.
Arrangörerna Johan Sannemo, Simon Lindholm och Fredrik Niemelä startade mästerskapet för att de såg ett hål tävlingsutbudet och gjorde därför SCC till det första svenska mästerskapet i tävlingsprogrammering som är öppet för alla, oavsett ålder.

Serien inleddes på HiQ och har sedan dess bland annat gjort nedslag på KTH, Lunds Tekniska Högskola och Linköpings Universitet.
För HiQ är inblandningen självklar.
– Att kunna programmera blir allt mer viktigare, vad är väl då mera naturligt och viktigt än att satsa på de som kommer att bygga nästa generations svenska succéer? Utan smarta, drivna och kreativa programmerare är det svårt att nå framgångar, säger Magnus Gudéhn, vd på HiQ Stockholm.

Allt arbete med SCC utförs helt ideellt av tidigare svenska tävlingsprogrammerare.
Arrangören Johan Sannemo:
– Tävlingsprogrammering är ett sätt att öva upp många aspekter av programmering. Man lär sig att snabbt lösa komplexa problem och att skriva effektiv, korrekt kod. Förhoppningen är att även framöver kunna konkurrera mot övriga toppländer i både bredd och elit inom tävlingsprogrammeringen, säger Johan Sannemo.

Av de 112 deltagarna i mästerskapet, gick de 15 bästa till final.

SM-guldet kommer hamna hos någon av Mårten Wiman, Fredrik Hernqvist, Nils Gustafsson, Jimmy Mårdell, Arvid Lunnemark, Per Austrin, Herman Karlsson, Fredrik Ekholm, Måns Magnusson, Björn Magnusson, Jonatan Nilsson, David Wärn, Anton Grensjö, Mattias Grenfeldt och Hugo Ebenhard.

Program 9 juni

10:30: Uppsamling på HiQs kontor på Regeringsgatan 20.

10:45: Genomgång av regler.

11:00: SSC-final.

15:00: Prisutdelning.