HiQ SATSAR PÅ SM I PROGRAMMERING

Den 2 november inleds Swedish Coding Cup – det svenska mästerskapet för tävlingsprogrammering. HiQ går in som huvudsponsor. – Det är självklart för oss att vara med och satsa på nästa generations utvecklare, säger Magnus Gudéhn, vd på HiQ Stockholm.

Den första deltävlingen av Swedish Coding Cup hålls på HiQ-kontoret i Stockholm den 2 november och sen väntar en sammanlagt sju tävlingar lång SM-serie med en stor final på HiQ den 25 maj nästa år.


– Allt tyder på att programmerarna blir ännu viktigare i framtiden, och att få så många som möjligt intresserade av programmering är i allas intresse. Utan smarta och drivna programmerare är det svårt att nå framgångar, säger Magnus Gudéhn.


Swedish Coding Cup är den enda tävlingen där Sveriges bästa tävlingsprogrammerare på alla åldersnivåer får chansen att tävla mot varandra.

SCC hade över 100 deltagare i fjol, i år är målet att växa ytterligare.
– Det gör att konkurrensen är ovanligt tuff - endast 15 deltagare kommer till finalen - men man får också en unik möjlighet att träffa, nätverka med och lära sig tävlingsprogrammering från de allra bästa i Sverige oavsett vilken nivå man själv är på. Detta gör tävlingen givande både för eliten och hobbyprogrammeraren, säger arrangören Johan Sannemo.

Hur blir man en duktig tävlingsprogrammerare?
– Alla kan bli duktiga tävlingsprogrammerare! Det viktigaste är att man har en fallenhet för programmering, då har man redan de förutsättningar kring logiskt tänkande som behövs för att bli en bra problemlösare. Många vet inte om att de är duktiga problemlösare innan de provar. Som med allt annat tar det dock träning och tid att utvecklas.

Mer info: https://codingcup.se/

 

Mikael Teng

Kontakta oss

Mikael Teng
Business Inquiries // COC
HiQ International
070-420 00 59