HiQ, KULTUR OCH DUBBELNÖRDERI

En av HiQs mest utmärkande saker är vår företagskultur. Här kommer en liten sammanfattning om hur vi ser på kulturdriv, vad en dubbelnörd är och varför vi har ett stort fokus på att hitta och anställa fler av de underbara varelser vi kallar dubbelnördar.

Marcus Brosjö hittar den perfekt kryddblandningen för julmusten
Dubbelnörderiet
“If it’s to be it’s up to me” är ett mantra vi har på HiQ. Det är något som vi pratar om redan i anställningsintervjun eftersom vi tycker om att anställa doers! Mantrat har nog alltid funnits och tjänar syftet att öka ansvarstagande men också för att anställda ska våga gå sin egna väg och känna mer frihet. Ledning och ledare är tydliga med att du kommer få full support i dina idéer och upptåg så länge du driver det själv och andra HiQare kan dra nytta av det, blir glada eller lära sig något. På detta vis startades så väl vår brädspelklubb och lunch-and-learn-föreläsning som vår egna kör, javaförening och julmustbryggeri. Ja just det, bara på HiQ i Stockholm har vi till exempel 12 band, en replokal en skidklubb, ett ölbryggeri etc. etc.

Det är personerna som nördar ner sig i både sitt jobb och i sin hobby som vi kallar för dubbelnördar. Dubbelnördar kommer i många former men är för det mesta anmärkningsvärt nyfikna, passionerade, lättmotiverade och ofta handlingskraftiga. Vi tror att det finns få saker som motiverar en person mer än ens egna nördighet och vi vill uppmuntra och kasta kol på alla HiQares nördglöd just för att det är självförverkligande.

Dubbelnörderiet är en av sakerna som utmärker vår kultur. Det är otvetydigt något som skapar glädje, trivsel och motivation samtidigt som det ständigt utvecklar våra anställda både professionellt och privat. Att fortsätta anställa dubbelnördar som sprider kunskap och glädje är centralt för att vi ska utveckla kunna använda teknik, design och kommunikation för att leverera grymma lösningar tillsammans med våra kunder.

/Marcus Brosjö - rekryteringsnörd, matnörd, dryckesnörd