HiQ HJÄRTA SWOP SHOP

HiQs ambition är att förenkla för människor med hjälp av teknik och kommunikation. Därför är samarbetet med Swop shop en självklarhet. Swop shop, med säte i Malmö, är en butik och mötesplats som gör det möjligt för modeintresserade att på ett hållbart, ekonomiskt och enkelt sätt förnya garderoben. HiQ har nu bidragit till att göra det ännu enklare genom en helt ny digital plattform.

Idén är enkel. Genom att skapa ett kretslopp för byte av kläder, skor och accessoarer kan vi bidra till en ökad hållbar konsumtion. De kläder som du själv inte vill ha, kan genom Swop shop hitta en ny ägare. Det du själv lämnar in blir värderat i Swop shops egna valuta gröna hjärtan som sedan kan bytas mot nya kläder. I den fysiska butiken har grundaren Jane Olsson drivit denna modell sen starten 2013.

”Vi är vana att digitalisera kunders analoga processer och flöden. I detta fall var det extra spännande då vi fick möjlighet att jobba med hela logistikkedjan och betaltjänsten” säger Anneli Idnert, kreativt ansvarig på HiQ Skåne.

HiQ har, förutom den sprillans nya plattformen som gör det möjligt att swoppa online, även skapat koncept och en lanseringskampanj för sociala medier. Detta för att nå ut till en bredare publik. Allt för att fler ska få upp ögonen för detta nya smarta sätt att konsumera!

”Att göra komplexa lösningar funktionella och användarvänliga är något vi på HiQ brinner för. Att samtidigt kunna bidra till ett hållbarare samhälle är en passion vi delar med Swop Shop”, säger HiQ Skånes vice VD Henrik Önnerheim som drivit projektet.

Lanseringen skedde i samband med på Sveriges största klädbytardag den 14 april.

Magnus Gudéhn

Kontakta oss

Magnus Gudéhn
Tf. VD
HiQ Skåne
070-420 00 82