IDÉER

Thoughts of tomorrow, today

IDÉER

Thoughts of tomorrow, today

HiQ satsar på SM i programmering

Den 2 november inleds Swedish Coding Cup – det svenska mästerskapet för tävlingsprogrammering. HiQ går in som huvudsponsor. – Det är självklart för oss att vara med och satsa på nästa generations utvecklare, säger Magnus Gudéhn, vd på HiQ Stockholm.

What is design thinking?

The roots of design thinking date back to the mid-19th century. Using a user-centred methodology, for example, the cockpits of bombers have been designed in collaboration with pilots and bomber aircrews; the crews were involved in the development process in order to design the cockpits to be as easy to use as possible under stressful combat situations. Very logical. In industrial design, user-centred design has been the starting point for decades. Products manufactured on an industrial scale must please the consumer regarding their functionality and appearance, and they must be able to be manufactured in mass at a price that consumers are willing to pay.

HiQ, kultur och dubbelnörderi

En av HiQs mest utmärkande saker är vår företagskultur. Här kommer en liten sammanfattning om hur vi ser på kulturdriv, vad en dubbelnörd är och varför vi har ett stort fokus på att hitta och anställa fler av de underbara varelser vi kallar dubbelnördar.

Sveriges bästa programmerare koras på HiQ

Från början var de 112 – nu är de bara 15 kvar. Efter sju deltävlingar runt om i landet är det nu dags för finalen av Swedish Coding Cup – SM i tävlingsprogrammering. Den svenska mästaren utses den 9 juni på HiQs kontor i Stockholm.

HiQ hjärta Swop shop

HiQs ambition är att förenkla för människor med hjälp av teknik och kommunikation. Därför är samarbetet med Swop shop en självklarhet. Swop shop, med säte i Malmö, är en butik och mötesplats som gör det möjligt för modeintresserade att på ett hållbart, ekonomiskt och enkelt sätt förnya garderoben. HiQ har nu bidragit till att göra det ännu enklare genom en helt ny digital plattform.

"Reklam har aldrig varit viktigare"

Guldägget, en årlig tävling som reklambyråerna lägger ner hundratals (obetalda) timmar på för att vinna. Snart kommer konsultbolagen helt ta över tävlingen.

Sveriges bästa programmerare utses på HiQ

Mårten Wiman vann HiQ Challenge – den första deltävlingen i Swedish Coding Cup, den helt nya SM-serien i tävlingsprogrammering. Wiman behövde bara en timme på sig att lösa de sex problemen. – Det var en ganska varierande svårighetsgrad på dem, men det kändes bra, sade han efteråt.

Enkelhet - för enkelhets skull

Denna text består av 525 ord. Hur är det relevant? Det är det inte! Eftersom informationen inte hjälper dig som läsare på något sätt. Vad som däremot kan vara till hjälp, är de tre orden nedan:

Är vi tillräckligt agila?

Hon tittar på mig med oroliga ögon och frågar: ⁃ Är vi tillräckligt agila? Det blir tyst i det lilla mötesrummet och jag funderar på ett lagom förnuftigt svar.

Hello!

För att kunna besvara din förfrågan sparar HiQ inskickade uppgifter inklusive persondata. För mer information se HiQs Integritetspolicy

Close