TECHNICAL DUE DILIGENCE

Få full koll på din IT-stack

Varför TDD?

Numera är alla företag i alla branscher beroende av IT. Ofta är IT helt affärskritiskt. Teknisk Due Diligence säkerställer kvalitet, effektivitet och minimerar tekniska risker under hela investeringslivscykeln.

TDD process

 

Varför HiQ?

HiQ är din strategiska IT-partner. Till skillnad från många har vi förmågan att genomföra både den strategiska analysen och genomförandet. Vårt TDD-team har egen erfarenhet från IT på C-nivå. De har implementerat strategier i komplexa verkliga miljöer vilket innebär att våra rekommendationer inte är teorier. När TDDn är klar lämnar vi dig inte ute i kylan.

HiQ TDD & Tech Audit

En Teknisk Due Diligence (TDD) utförs för att validera ett företags digitala nuläge vid en förvärvsprocess. Vid försäljning eller köp. HiQs TDD levererar en trafikljusrapport som täcker potentiella risker inom sex områden och är i slutändan en försäkring där alla potentiella problem med IT är synliga före ett förvärv vid köp eller för att visa transparens vid försäljning. 

När ett förvärv är avslutat startar värdeskapandet. Tech Audit hittar problem och möjligheter och föreslår lösningar som ökar kvalitet, effektivitet, lönsamhet som krävs för att nå investeringsmålen. En teknisk granskning kan täcka alla 6 områdena men är ofta skräddarsydd för att få en objektiv bild av alla tekniska utmaningar. 

HiQ TDD model

HiQs TDD-framework

1. Technical Roadmap2. Technology and Architecture3. Capability & Key Staff4. Tech Financials & Compliance5. IT Infrastructure and Security6. Way of workingHiQ TDD-process

Relaterat

ERBJUDANDEN

Du kanske också vill veta mer om…

Förvaltning

Framtidstrygga lösningar för både små och stora förändringar 
samt säkrad drift.

Frontend/Backend

Vi hjälper er med teknikval och utveckling baserat på just era behov.

Apputveckling

Som komplett leverantör av mobilappar hjälper vi våra kunder från start till mål.

Anders Nilsson

Kontakta oss

Anders Nilsson
Management Advisor
+46 70 643 18 74