VR-­UPPLEVELSE FÖR VOLVO CARS

Upplev säkerhetssystemens verkliga nytta

Resultat

VR-upplevelsen är ett samarbetsprojekt där HiQ har skapat den virtuella upplevelsen som fokuserar på Volvos kärnvärde säkerhet. Genom virtual reality får man en tydlig förståelse för fördelarna med de olika säkerhetssystemen i en Volvo.

Utmaning & uppdrag

I en Volvo ingår flera tekniskt avancerade funktioner för att öka säkerheten, till exempel, autobroms vid skymd sikt i stadstrafik eller en automatisk undanmanöver vid ett möte med en älg.

Svårigheten har dock varit att på ett tydligt sätt kunna beskriva de stora fördelarna med dessa för konsumenterna. HiQs uppdrag blev därför att tydliggöra den verkliga nyttan med säkerhetssystemet och vad det faktiskt kan göra.

"VR är numera inte bara något spelbranschen håller på med, det finns mängder av områden inom till exempel industrin när VR-verkligen tillför nytta."

Patrik Sahlsten, HiQ Göteborg

Lösning

HiQ har skapat en Virtual Reality-lösning som ger föraren en fördjupad kunskap och känsla av att komma väldigt nära en olycka och själv få uppleva hur bilen agerar på olika händelser runt omkring den.

Visste du?

HiQ har även hjälpt Volvo Cars med att ta fram tekniken för den uppmärksammade tjänsten ”Volvo In-car Delivery”, som gör det möjligt att få leveranser av varor direkt till bakluckan på sin bil.

Jerker Lindstén

Kontakta oss

Jerker Lindstén
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Sverige
076-880 06 00