"JAG SWISHAR DIG"

Förenklad mobilbetalning för bankerna (och svenskarna)

RESULTAT

Älskad betallösning

Tillsammans med Bankgirot har HiQ byggt och vidareutvecklat IT-lösningen för en av Nordens bästa cashless-lösningar, Swish, som snabbt blivit dominerande på marknaden. På kort tid har Swish fått över 6 miljoner användare, över 90% varumärkeskännedom i Sverige, förändrat beteenden och blivit en av grund­stenarna till att Sverige successivt går mot ett kontantlöst samhälle.

Swish togs emot med öppna armar av Sveriges befolkning och blev en efterlängtad lösning på ett problem som funnits länge. Swish ägs av Getswish och är ett samarbete mellan banker i Sverige. Idag swishar över sex miljoner svenskar pengar till varandra och appen har även utvecklats som en betallösning för näringsidkare och organisationer. 

Visste du?

Swish har idag över 6 miljoner användare.

Bakgrund

Kontanter blir alltmer sällsynt i samhället. Under många år var betalkorten det enklaste – och enda – alternativa sättet att betala på i butiker och restauranger. Men att föra över pengar till en kompis var desto svårare. Privatpersoner bar knappast runt på en personlig kortterminal.

UPPDRAG

Förenkla transaktioner av pengar mellan privatpersoner

De sex svenska storbankerna gav Bankgirot i uppdrag att ta fram en ny tjänst som gjorde det enklare för privatpersoner att skicka pengar till varandra digitalt. Bankgirot vände sig till HiQ för att utveckla tekniklösningen. 

Lösning

En app som gör det möjligt för privatpersoner att skicka pengar till varandra i realtid. Allt via mobilen. Swish kopplas till användarens personliga bankkonto och mobilnummer. Användaren verifierar sig med hjälp av Mobilt BankID och kan sedan föra över pengar till andra användare via telefonnumret. Lika snabbt och betydligt enklare än kontanter. 

Magnus Gudéhn

Kontakta oss

Magnus Gudéhn
HiQ International
+46 704 200 082