GRANNSAMVERKAN PÅ DJUPET

Secure Our Oceans gör havet tryggare och säkrare

Utmaning

Över en miljard människor är beroende av havet för mat och försörjning. Men på grund av tjuvfiske lider 90% av världens hav av överfiske. För att rädda haven har världens länder börjat införa marina skyddsområden. Teknik och innovationer för marint skydd finns sedan tidigare, men det är svårt för beslutsfattare att hitta rätt i djungeln av olika möjligheter. Hur kan vi hjälpa utsatta myndigheter, grupper och förbund att nå sina målgrupper och stärka skyddet av haven?

Visste du?

HiQ utvecklar kommunikationslösningar som förenklar arbetet för parkvakter som skyddar noshörningar i Afrika.
Läs mer om Project Ngulia

Uppdrag

Att hjälpa Stimson Center, en politiskt obunden organisation som arbetar för att lösa världens utvecklings- och säkerhetsproblem, att utveckla verktyget Secure Our Oceans. Verktyget måste vara lättillgängligt för beslutsfattare att arbeta med, och samtidigt nå ut globalt.

Lösning

HiQ utvecklade nya secureoceans.org. På nya Secure Our Oceans samlas experter, tydliga fakta och vilka möjligheter som finns för att skydda haven. Nu kan beslutsfattare enkelt identifiera vilka tekniska lösningar som behövs för just deras lokala utmaning, och hur lösningarna kan kombineras.

Resultat

HiQs design- och utvecklingsarbete har resulterat i en ny webbplats som fungerar på ett globalt plan. Secure Our Oceans lanserades på en uppmärksammad konferens i Washington DC, där USA:s före detta president Barack Obama, USA:s före detta utrikesminister John Kerry samt skådespelaren och miljökämpen Leonardo DiCaprio deltog. Samarbete har redan inletts mellan amerikanska myndigheter och nya pilotprojekt i Sydostasien och Ecuador är på gång.

Erik Ridman

Kontakta oss

Erik Ridman
Head of Region Stockholm / Vice President (VP)
HiQ Stockholm
070-420 00 01