BANK, BONUS, BENSIN OCH BETALNING

S-gruppens mobilapp samlar det mesta kunden behöver

RESULTAT

Världens första mobilbank med kundbonus

S-mobil fick direkt efter lanseringen ett fantastiskt mottagande av både experter och användare. Bland annat fick tjänsten ett hedersomnämnande i tävlingen GrandOne i kategorin ”Bästa Användarupplevelse”.

S-mobil lanserades i november 2013 och hade redan i april 2014 laddats ned till närmare 200 000 mobila enheter. S-mobil har lyckats förenkla och förbättra människors liv, vilket bevisas av att konsumenterna gett tjänsten ett högt snitt på hela 4 av 5 stjärnor i sina bedömningar.

SAMMANFATTNING

En app för (nästan) allt i livet

Tillsammans med finska S-gruppen har HiQ skapat en helt unik mobiltjänst för bank-, försäkrings- och shoppingärenden. Appen heter S-mobil och samlar alla funktioner som S-gruppen erbjuder sina kunder. Med en och samma mobilapp kan kunderna nu hantera sina bank- och försäkringsärenden, betala för drivmedel och sköta sina dagliga inköp.

S-mobil är också världens första mobilbank som integrerats med ett bonussystem från handeln. Kunderna får nu digitala personliga rabattkuponger skickade till sig direkt i mobilen. Via appen kan de också hitta till ett serviceombud om de behöver.

Vi brinner för att förenkla människors liv och vardag, och samma drivkraft finns hos S-gruppen.

Jukka Rautoi, vd, HiQ Finland

 

STRATEGI

Förena och förenkla

HiQ fick uppdraget att hjälpa S-Gruppen att förenkla och förbättra för sina kunder genom att utveckla och erbjuda nästa generations mobila banktjänster. HiQ ansvarade för vidareutveckling av konceptet och tekniskt genomförande.

En stor utmaning var att koppla samman och förena alla S-gruppens tjänster, som till exempel internetbank, betalningslösningar, bonuspoäng och olika förmåner. Personliga banktjänster ställer höga krav på säkerhet, något som HiQ har stor erfarenhet av sedan tidigare. Ett exempel är mobila betalningstjänsten Swish som utvecklades på uppdrag av Sveriges sex största banker och har idag över fem miljoner användare i Sverige.

Visste du?


HiQ har även hjälpt Sveriges banker att utveckla mobilappen Swish

UTVECKLING

Rätt information och attraktiva erbjudanden

HiQs lösning för S-gruppen – appen S-mobil – blev vid lanseringen världens första mobilbank som också integrerats med ett kundbonussystem från handeln.


Med tjänsten kan S-gruppens kunder hantera sina bank- och försäkringsärenden och samtidigt kontrollera sitt bonussaldo för handel. All information kunden behöver finns samlad i en och samma applikation. S-mobil erbjuder även personliga förmåner och rabatter samt en anpassad funktion för att hitta bankens lokala serviceombud.

Jukka Rautio

Kontakta oss

Jukka Rautio
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Finland
+358 40 827 11 42