BESTÄLL DIN MAT MED LEGO-BITAR

HiQ skapar unik restaurangupplevelse på LEGO® House

Drömuppdrag

Beställ din mat med legobitar – och få den levererad av dansande robotar. Tack vare ett kreativt samarbete mellan LEGO-koncernen och HiQ blir familjens matpaus på LEGO House i Billund något alldeles extra.
– Ett drömuppdrag för oss, säger Jerker Lindstén, vd på HiQ Göteborg.

Digifysisk upplevelse

LEGO House är det senaste tillskottet i danska Billund, ett gigantiskt hus fyllt med 25 miljoner LEGO-bitar och kreativ och lärorik lek för LEGO-kreatörer i alla åldrar. Men utan mat i magen leker man dåligt. Därför går även hela matupplevelsen – utvecklad och konstruerad av HiQ – i sann lekanda.
– Vi har skapat en digifysisk lekupplevelse för familjerestaurangen som går ut på att besökarna själva får bygga ihop sin beställning med hjälp av LEGO-bitar, säger Jerker Lindstén.

Lärande lek

Varje del av måltiden har sin speciella LEGO-bit och när måltiden är färdigbyggd petar man in den i en lucka som leder till LEGO-världen. Sedan kan man se på en skärm hur LEGO-gubbar tolkar barnens bygge, tillagar maten och lägger dem i matlådor. Matlådorna åker ut från köket på ett rullband ned till två LEGO-robotar som delar ut maten till gästerna.

Roligt och spännande för barnen – men projektet är naturligtvis mer än bara ett sätt att beställa mat. LEGO-koncernen tog hjälp av HiQ för att skapa en unik och magisk upplevelse som bygger på företagets värderingar kring kreativitet, skoj och lärande lek.

– Ja, det handlar om att komma tillbaka till rötterna. Den tredje generationen Kirk Kristiansen, som grundade LEGO-verksamheten en gång i tiden, ville komma tillbaka till själva leken. Nu kopplar vi in det digitala i en annars mycket analog miljö, säger Cari Johansson, leveransansvarig för projektet på HiQ.

– Under hela projektet har vi jobbat agilt och nära målgruppen – dels familjer med barn på 4-12 år, dels restaurangpersonalen. Det här visar på ett bra sätt hur vi kan använda vårt djupa tekniska kunnande för att skapa något kreativt, det har gjort det här till ett väldigt speciellt projekt.

"Nu kopplar vi in det digitala i en annars mycket analog miljö" 
Cari Johansson, leveransansvarig för projektet på HiQ

Stort samarbete

Konceptfasen genomfördes i nära samarbete med Göteborgsföretaget Stylt Trampoli, som är experter på restaurangkoncept och inredning. HiQ har varit totalentreprenör för nio underleverantörer som spänner över allt från automation, robotar och betalsystem till animation och musik. Restaurangen hyllas i media och av fans, och delar av lösningen har patentsökts av LEGO House tillsammans med HiQ.

Jerker Lindstén

Kontakta oss

Jerker Lindstén
Country Manager / Senior Vice President (VP)
HiQ Sverige
076-880 06 00